Aldebaran píše:postup ti už napísal Rado. Vyrežeš z polystyrénu požadovaný tvar (reliéf). Natrieš to epoxidovou živicou (komerčný názov Epoxy 1200, je to plechová pixľa s pribalenou malou umelohmotnou fľaštičkou tvrdidla, majú napr. v Hornbachu). Je to priesvitná vec, takže ak chceš inú farbu pozadia výslednú, treba tam primiešať nejakú bezpečnú farbu- buď potravinárske farbivo, alebo Balakryl. No a potom do vrstvy epoxidu nasypeš piesok (odporúčam nešetriť, ved piesku je dosť ) a necháš vytvrdnúť aspoň 24 hodín. Procedúru so živicou a pieskom opakuj podľa potreby aspoň tri krát.
Po zaschnutí poslednej vrstvy daj na celé pozadie buď ocot alebo potravinársku kyselinu citrónovú rozrobenú vo vode (osobne odporúčam citrónku, dobre sa s ňou robí a hlavne nesmrdí celý byt od toho potom ) na zneutralizovanie zbytkov tvrdidla a po pôsobení oplácni teplou vodou.
Eto vsio
Byk1984 píše:Ja som sa trosku zle vyjadril.Ja som an pozadie pouzil len farbu balakryl a nic ine.4xsom to natrel farbou a bolo to.Mal som to v akva asi 4 mesiace a vsetko bolo OK.Ziadne epoxi som enpouzival,len cistu farbu
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 85 hostia