Spoluzitie Frontosa

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Spoluzitie Frontosa

Poslaťod jonathane » Sob 07. Aug 2010 18:19:48

cybergenic píše:U som zapracoval aj na akva kupil som 150x50x50cm a cisto cierny piesok potom poslem aktualne foto :)

mě by jenom zajímalo, proč to furt "hrotíš"...proč budeš cpát do AQ něco co tam vůbec nemá být (černý písek).....dej tam nějakej říční plavený a uvidíš tu parádu.......teď ten modrej, černej a bílej, to je :puke :puke :puke ....jak v cirkuse......ale už jsem Ti to asi psal......
Obrázok užívateľa
jonathane

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Reklama

Poslaťod bobo242 » Sob 07. Aug 2010 22:23:34

Ahoj Jonathane, dat cierny piesok som mu poradil ja a chytil sa. Za ten modry strk sme ho uz "sprdli" :D viaceri. Mna by zaujimalo co mas proti ciernej farbe piesku pre fontosy. Nebudem sa uz dokola opakovat preco je pre ne dobry. Miesto toho pripajam link na nejake fotky..

Kód: Vybrať všetko
http://frontosa.com/album_showpage.php?pic_id=569&sid=5762be806f1c2427a2ae2cf9cc3b758b
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod DusanS » Ned 08. Aug 2010 10:41:01

No mne ten čierny akože piesok príde ako obaľovaný, sám vieš že Frontózy dosť preosievajú a piesok sa nachádza v ich tráviacom trakte, neviem či takéto granule sú na to vhodné a ako ich ovplyvnia tráviace šťavy.A prirodzene to vobec nevyzerá, podľa mojho skromného názoru je to dosť neestetické a takisto ako príklad na zabránenie mooningu to nie je veľmi vydarená ukážka, keďže sú tam odchyty.Prebehol som to iba letmo, takže sa možem mýliť.
DusanS

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod cybergenic » Ned 08. Aug 2010 10:59:09

Bobo242 Ci som sa chytil na ten cierny piesok neviem, ale videl som zopar akva s Frontosami kde bol cierny piesok a velmi sa mi to pacilo,inac ten cierny mi nepripada obalovany, ten modry ano vidno ze vo vnutri je biely ale z ten cierny aj ked som ho rozdrvil bol stale rovnaky :) biely a modry je kupovany v obchode s akvaristikou, pochadza z Polska :) a ten cierny mi poradil Bobo242 a objednaval som ho zo stranky flexiobklady.sk...
Obrázok užívateľa
cybergenic

Images: 31
Has thanked: 5 times

Poslaťod cybergenic » Ned 08. Aug 2010 11:00:44

jonathane dam si cierny a bude to parada :lol:
Obrázok užívateľa
cybergenic

Images: 31
Has thanked: 5 times

Poslaťod bobo242 » Ned 08. Aug 2010 11:28:10

Taku samozrejmost ako je stalost a zdravotna nezavadnost pre ryby som nepokladal za nutne zdoraznovat. Riesim len farbu. Mooning som spomenul len na okraj, nie ako hlavny dovod. Opakovat sa mi uz nechce..

Video pre Dusana ohladne prirodzenosti cierneho substratu:
http://frontosa.com/viewtopic.php?t=1461
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod bobo242 » Ned 08. Aug 2010 11:31:29

cybergenic píše:Bobo242 Ci som sa chytil na ten cierny piesok neviem, ale videl som zopar akva s Frontosami kde bol cierny piesok a velmi sa mi to pacilo,inac ten cierny mi nepripada obalovany, ten modry ano vidno ze vo vnutri je biely ale z ten cierny aj ked som ho rozdrvil bol stale rovnaky :) biely a modry je kupovany v obchode s akvaristikou, pochadza z Polska :) a ten cierny mi poradil Bobo242 a objednaval som ho zo stranky flexiobklady.sk...

:D videl si, pacilo sa ti = chytil si sa. takto som to myslel.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod jonathane » Ned 08. Aug 2010 17:32:46

Prostě si jen myslím, že černý písek do biotopu Frontos nepatří.....bude to vypada jak všechny ty amerikanskiye kýče na cichlid-forum.com :puke :puke :puke ......sežen si ten říční plavenej písek a nebudeš litovat....Broňa Vařil
http://www.aquapage.cz/akvarium.php?detail=512
má tenhle písek a je to bomba.....málo světla, protože jak známo, Frontosy žijou ve větších hloubkách a AQ bude pecka, to mi věř.......vykašli se nějakej obarvenej hnus......
Obrázok užívateľa
jonathane

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 4 times

Poslaťod bobo242 » Ned 08. Aug 2010 21:01:36

Ano mas pravdu v tom, ze na CF su niektore AQ katastrofalne gyce a ludia su este na nich hrdi..Ale gycove AQ mozes vytvorit s pieskom akejkolvek farby a nemyslim si, ze s ciernym automaticky musis mat gyc. S modrym, cervenym atd jasne, ale cierna je podla mna prirodna farba v prirode sa vyskytujuca. Vela ludom sa osvedcilo zmiesat cierny s bielym a podla ich pomeru ziskali viac menej sedy. Aj toto je sposob ako nahradit cisto biely, ked sa niekomu vzhladovo nezda cisto cierny a chce tmavsi. Je na vkuse kazdeho aky si da piesok a pokial sa niekto otvorene nechysta prasknut do AQ potapaca, nemal by sa dopredu odsudzovat..

Inac neviem ci citas dost pozorne. Pise, ze ked ho rozdrvi, je cierny aj vo vnutri..takze asi nie je farbeny.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod kofola » Štv 12. Aug 2010 12:36:00

Volal som na kontakty na flexiobklady.sk a ten cierny piesok je farbeny, ale udajne zdravotne nezavadny. V prirode sa vyskytuju rozne piesky ale o cisto ciernom neviem. Najcastejsie je vsak prirodny piesok "spinavy" tzn. sivo cierno zlto okrovy.
Podla mna je chujovina modry, zlty, cerveny a podobne gebuziny. Biely a cierny je pripustny = podla vkusu. Co sa tyka ryb tak na tmavom podklade maju niektore ryby krajsie farby.
Ja osobne to riesim tak ze mam dna nadrzi natrete na cierno (samozrejme z vonku) a nasypany sedobiely kremicity piesok, ale len v takej vrstve aby niektore miesta dna boli hole, takze mam take "maskacove" cierno biele dno.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia