v prvom rade skvelé fórko, už som si tu toho toľko prečítala, poobdivovala nádrže, najbližšie sa chystáme do HE do Off Road Pubu pozrieť si ten bazénisko no a hlavne i v skúsenostiach všetkých zainteresovaných, pretože niet nad dobrú radu...
no ale poďme k problému, prečítala som si o ňom niečo, každý má svoj zaručený recept v jeho odstránení (diéta, menej/veľa kyslíku - tu to nechápem, či je lepšie menej alebo viac, žiadne svetlo, prípravok Nitrivec, nemeniť vodu.... ?? čo z toho zaberá?
máme 5 ročné skúsenosti, nevieme ešte všetko, ale ten nálevník je mi záhadou, z čoho vlastne vznikne? môže uškodiť, ak si ho nevšímam? prečo sa objaví zase? akvárko máme 60 l (zabehnuté je niekoľko rokov), v ňom 10 nigrofasciatiek od 3-8cm, gibiceps, asi tak rok stále to isté osadenstvo, anubiasy, aquael 2... nálevník ako sa objaví, tak i aj zmizne netuším čím to je, krmim raz denne granulami od Tropicalu, asi raz do mesiaca hov. srdcom .... žiadne zmeny či zásahy v akvárku robené neboli, akurát pred týždňom, sme si ešte nerozplávaný poter preniesli do menšieho akvárka, ktoré sme napustili z vodovodu a z tretiny z veľkého akvárka vody... pred dvomi dňami, keď už sa pekne malé rozplávali, tak sme im vymenili časť vody a z veľkého im tam hodili pár hrstí štrku (okysličujeme len kamienkom zatiaľ tretí deň a len cez deň), no a nálevník sa ešte ten večer ukázal v malom a vo veľkom....... v malom skoro zmizol, vraj ho mladé rybičky papajú.... no vo veľkom pretrváva....
privítam vaše skúsenosti a teším sa na odpovede na moje otázky ..