vlhkosť

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

vlhkosť

Poslaťod Pytekus » Štv 03. Jún 2010 15:55:52

Zdravim chcel by som si zalozit akva lenze v izbe kde ho chcem mat je vlhko a kvoli tomu zacinaju plesniviet steny. Mohlo by akvarium zvlhcovat izbu?
Pytekus

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: vlhkosť

Poslaťod Rostratus » Štv 03. Jún 2010 16:47:55

Akvárium ti môže zvhlčovať izbu pokiaľ je izba malá, akvárko veľké a nemáš napríklad krycie sklá na akváriu. Inak si myslím, že to nemá veľký vplyv na vlhkosť v miestnosti.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Pytekus » Štv 03. Jún 2010 17:10:12

aha talze keby mam krycie skla tak neni problme ze?
Pytekus

Poslaťod Rostratus » Štv 03. Jún 2010 17:12:26

Pokiaľ budeš mať krycie sklá na akváriu tak sa ti vyparujúca voda vyzráža na krycích sklách a v podobe kvapiek zase spadne do vody.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod LaciP » Štv 03. Jún 2010 18:13:36

S tou vlhkosťou je to otázne, na akváriu stačí malá medzera aby ti unikala vlhkosť. Ja mám otvor na kŕmenie a približne mi zmizne asi tak 2-3mm za 2 týždne. Mám doma 4 väčšie akváriá a niekoľko malých...robí to teda cca. 6-10l vody počas zimy a okolo 15l vody počas leta v priebehu 2 týždňov (veľa alebo málo to nechám na posúdenie iným) a to ešte nepočítam ak v lete pustím do dvoch krytov ventiláciu to mám odpar 4l za týždeň z akvária o ploche 100x35
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Pytekus » Štv 03. Jún 2010 19:46:05

ok diky za rady
Pytekus

Poslaťod Matej » Štv 03. Jún 2010 21:48:22

LaciP píše:S tou vlhkosťou je to otázne, na akváriu stačí malá medzera aby ti unikala vlhkosť. Ja mám otvor na kŕmenie a približne mi zmizne asi tak 2-3mm za 2 týždne. Mám doma 4 väčšie akváriá a niekoľko malých...robí to teda cca. 6-10l vody počas zimy a okolo 15l vody počas leta v priebehu 2 týždňov (veľa alebo málo to nechám na posúdenie iným) a to ešte nepočítam ak v lete pustím do dvoch krytov ventiláciu to mám odpar 4l za týždeň z akvária o ploche 100x35

Neviem ci to je moc alebo nie, len pridam svoju skusenost ked som koli detom pouzival zvlhcovac vzduchu : za noc to odparilo asi 2L vody a nerobilo to ziadny problem, ziadna plesen, nic :) Ale zase ta miestnost bola sucha a bolo to v zime cize sa tam kurilo.

Inak na tieto plesnivejuce steny je super ten SAVO sprej proti plesniam, ak to nahodou nepouzivas. Pekne to po nom mizne. Podla mna osobne ta trocha vody co sa odpari z akva ked ho budes mat poriadne zakrytovane uz nebude hrat rolu. Hlavne ho postav tak aby okolo neho mohol volne prudit vzduch, nech sa ta odparena voda rozptyli po miestnosti.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod kofola » Pia 04. Jún 2010 6:11:23

Samozrejme ze ti z akvarka bude unikat vlhkost do miestnosti. Ked pouzijes krycie skla, tak mozes toto unikanie eliminovat podla mojich odhadov az o 80%. Potom je ta trocha vody zanedbatelna. Zalezi ale od plochy akvaria. Pri jednom akvarku a miestnosti aspon 25 m3 by som sa tym vobec nezatazoval.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod dkollar » Pia 18. Jún 2010 13:17:09

Matej píše:Inak na tieto plesnivejuce steny je super ten SAVO sprej proti plesniam, ak to nahodou nepouzivas. Pekne to po nom mizne.

Savo je fajn, nerobi to sarapatu s farbou na stene a pliesen zmizne. to je fakt. ale je to len kratkodobe riesenie. po case sa pliesen objavi zase. treba odstranit alebo na maximalnu moznu mieru obmedzit dovod tvorby pliesni. castejsie vetrat, posunut nabytok dalej od steny (ak sa ti pliesen tvori za nabytkom) a pod.. zateplenie ti tiez pomoze ak si v bytovke. po zatepleni v zime nie je vonkajsia stena taka studena (zvnutra v byte) a teda sa na nej nebude az tak kondenzovat voda -> obmedzenie tvorby pliesne. tie vonkajsie panely su aspon na nasej bytovke ako zly vtip... :evil: :evil: :evil:
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod vladko » Štv 30. Dec 2010 16:03:02

s plesnou a vlhkostou v byte mam skusenosti, a AQ stym v podstate nema nic spolocne, predavaju savo na plesne na stenu ako aj na sanitu v pohode to mozes pouzit, zvycajne stena zacina plesniviet ak je pritlacene nieco k stene nabytok gauc a podobne a za tym je chaldno a vlhko (samozrejme ak mur stena nieje vlhka zvnutra od zakladu) ak je to velmi zle pomoze elektricky ohrievac presusi tu stenu plus to savo na pliesen a potom pravidelne vetrat.
ja som si takto poradil s plesnou
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia