Ryby - riasožrúti

Diskusia o akváriových rybách, ktoré nepatria do skupiny cichlíd

Re: Ryby - riasožrúti

Poslaťod LaciP » Štv 03. Jún 2010 18:19:32

najlepšími pracantmi sú uirčite malý otíci, ale potreba ich je aspoň 10 ks samozrejmä väčšie cichlidy ich ulovia bez problémov, šikovný sú aj prisavka thajska a klasicky ancistrus...žiaľ ale ja mám problém so žabím vlasom...s tým mi nepomôže pri šnekáčoch nič...len namotávanie...trošku som ju pribrzdil svetlom. svietim len 5 hodín denne a riasa rastie pomalšie a tyždenne mením vodu (skúsil som aj opak pridať svetlo a to ste ešte nevideli za jeden deň dokázala tá riasa narásť aj 5cm...nestačil som namotávať :sad :shake , snažím sa neprekrmovať ale neviem si s tým poradiť... :sweat
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod adrián » Štv 03. Jún 2010 20:15:25

to LaciP: chcem sa ťa opýtať či otíci by si vedeli poradiť aj so štetinou? A čo taký gibbiceps?
Teraz pre začiatok som vypol PoverGlo.
Ešte otázočka. Mohol by mať na štetinu vplyv aj silný prúd z filtra?
adrián

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod chrust » Štv 03. Jún 2010 20:44:34

otici: do Afriky nie, drviva vacsina tychto rybiek je import, vysoka umrtnost, ale ti, co preziju, preziju takmer vsetko, v tvrdej vode im dobre nebude

"ancikristi": dospely ancik Ti vacsinou zrat riasu nebude, to radsej ohloda anubiasy, v noci budes pocut chrumkanie :D, cierna stetka mu nechuti vobec

SAE: naozaj netusim, ako by sa jej darilo v tvrdej vode, povodne pochadza od rakosnikov, vsetky rybky su importy, prisposobiva rybka, za mladi velmi ucinna, perfektne likviduje ciernu "stetku"

Neritina, Clithon: skupina slimakov, ucinni na zelenu riasu, skonzumuju ju vsetku, co najdu, normalne prechadzaju znova po tych istych miestach akoby sa chceli presvedcit, ze tam nic nenechali

krevety: v afrike pri cichlidach velmi kratka zivotnost, ale perfektni pracanti, su krevetky pochadzajuce z Indie, kde ziju vo velmi tvrdej vode, nie kazda kreveta zerie riasu

k ciernej stetine: casto sa robi v "starej vode" ale zas to nie je pravidlo
Obrázok užívateľa
chrust

Images: 8
Been thanked: 2 times

Poslaťod LaciP » Pia 04. Jún 2010 6:23:57

mne na ciernu stetinu pomoholo osvetlenie...myslím teraz dĺžka v hodinách, pod 8 hodín sa mi robila a nad 10 sa začala strácať, tiež ide aj o intenzitu svetla, ale je tam naozaj tenká hranica treba experimentovať pri dlhšom osvetlení a väčšej intenzite sa mi zase začal tvoriť žabí vlas...ale momentálne budem vďačný za štetinu ak ju vymením za žabí vlas ;) (inak s riasami či je to žabí vlas, štetina, alebo akékoľvek väčšie riasi si poradia trofíci, keď mám fakt veľmi zariasené ulity pri šnekáčoch hodím ich do akva k trofíkom, lepšie by som to ani ja neočistil, vrhne sa na ňu hneď celá skupina a do minutky je čistá...ale žiaľ nemôžem dať trofíkov do akva so šnekáčmi kde by sa určite dobre napásli.
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Aaron » Ned 06. Jún 2010 15:40:34

ak mozem tak dodam ze u mna sa stetina vytvarala pri nadmernom krmeni a silnom prude vody. ucinky svetla som nepostrehol i ked aj to moze byt jeden z faktorov. co je zaujimave tak v zapadnej afrike co mam, tak tam sa stetina zatial neprejavila a tam mam dost silny prud vody (niekde som cital resp. zapocul ze vyluhovane triesloviny brania rastu rias ci je to pravda neviem). zial mam tam zabi vlas co som si zavliekol :think inac do akva dopadaju len slnecne luce
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod chrust » Pon 07. Jún 2010 6:34:37

na usti z filtra som maval hnedu, taku vlaknitu nevadila mi :) jedneho casu zmizla, jedinu, ktoru mam je "plosne prisadla", tazko schadza dolu zo skla, su to take okruhle male zelene fliaciky, na starych listoch to vyzera otrasne, a velmi dlho som sa trapil so sinicou, zabi vlas som mal este v 160tke, ked som uz kaslal na aku taku starostlivost, lebo som vedel ze pojde prec.
Obrázok užívateľa
chrust

Images: 8
Been thanked: 2 times

Predchádzajúci

Späť na Všeobecná diskusia o akváriových rybách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia