Blade-o píše:Z tych co si napisal sa mi najviac asi paci similis to mas aj ako avatara nie? similis potrebuje iba tie ulity alebo mozem tam dat aj kopec kamenov?
presne tak, similis je na mojom avatare, pekný urastený samec
Mám ich "objednané" od chlapíka z lučenca, už na ne čakám vyše dvoch mesiacov, lebo vždy do toho niečo príde, tak snáĎ niekedy po veľkej noci už by konečne mohli dôjsť ku mne.
Kamene nikdy neuškodia, ale rozhodne by som pre tento druh na ulitách nešetril. Rovnako ako multifasciatus aj similis pochádza z tých oblastí jazera, kde sú doslova kopce ulít, takže sú zvyknuté si vyberať, resp. mať tak dve tri pre každú rybu.
Ocellati alebo brevisy sú naopak z miest, kde takmer nie sú ulity, preto sa často stane, že samec aj samica obývajú jednu a tú istú ulitu (pokiaľ im to veľkosť dovolí)
Čiže ak similisy, rozhodne by som odporúčal toľko ulít, koľko len nájdeš, resp. sa ti zmestí. Čítal som, že sú schopné žiť aj v jaskynkách z kameňov, ale to potom neuvidíš 90% toho správania, čo ich robí takými zaujímavými
Takže moja rada by bola radšej ulity ako kamene, aspoň tak 3-4 krát viac ako počet rýb (napr. na 8 rýb by som pod 30 ulít nešiel, ja mám pre 10 objednaných rýb pripravených niečo okolo 50 ulít)