H. psittacus - "svadobné tanečky"

Diskusia o fotografiách z "vodného" sveta

Re: H. psittacus - "svadobné tanečky"

Poslaťod stiff » Štv 15. Mar 2012 13:00:00

No oni menia farby podľa nálady, ale nemám to ešte celkom presne vysledované. Na tej foto vyššie má samec celkom tmavé oko. Oni keď sa na niečo sústredia (v tomto prípade štartoval za granulkami), alebo sú v strese z niečoho nového, ztmavnú a ich oči sú absolútne nevýrazné - tmavé. Inak sú sýtooranžovej, až takej jantárovej farby. Akoby vtedy venovali menej pozornosti situácii okolo nich, preto sa snažia splynúť s okolím, byť menej výrazné, vyditeľné... Ťažko povedať, či sú zelené, alebo modré. Tie dve farby sa vždy plynule prelínajú a samozrejme veľmi záleží na teplote a intenzite osvetlenia. Ak je pravda, čo píše Ivan Mikolji, tak potom existujú dve formy - zelená a modrá:

Kód: Vybrať všetko
http://www.aquatic-experts.com/Hoplarchus_psittacus.html

Ako príklad ich farebnosti pridávam ešte jednu fotečku, ktorá bola robená v tom istom čase a nádrži, ako aj ostatné fotky v tejto téme. Podľa toho, aké farby tie ryby hádžu, dostali aj ľudové pomenovanie - "parrot" :) Na tejto fotke je ostrejšia zelená farba, sú skoro neviditeľné tie "pruhy", naopak ztmavla stredová prerušovaná čiara. Ale celkový základ ryby (hlava, korene plutiev a pod) zosvetlel a chytil ružovkastý nádych..
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod HEAD66Y6 » Štv 15. Mar 2012 18:48:44

Ano . A právě proto se mi z JA cichlid líbí nejvíc . Jsou takový neuchopitelný :shock:
HEAD66Y6

Been thanked: 1 time

Poslaťod stiff » Štv 04. Júl 2013 13:30:15

Takto nejako vyzerá desať dní starý Hoplarchus psittacus. Je to asi 12mm veľké a neuveriteľne rýchlo to rastie pri dobrej strave. Je to mládež z druhého úspešného výteru. Ryby z toho prvého krásne rastú, majú teraz asi 3 - 3,5cm...

psittacus 10dni (1).jpg

psittacus 10dni (2).jpg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Rostratus » Štv 04. Júl 2013 19:33:07

Ale rastú. Ja to stále hovorím, že ty tie ryby niečim dopuješ. To nieje možné. Priznaj sa :skleb
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod stiff » Pia 05. Júl 2013 9:12:57

Ok, priznávam. Denne to dopujem východniarskou vodou a pumpujem čerstvou artémiou... :F Ale v akvaristike takéto dopingové prostrietky nie sú zakázané...či? :tmi :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod paloi » Uto 07. Jan 2014 19:05:48

Prosím Vás, kto máte skúsenosti s Hoplarchus psittacus, držíte ich niekto aj pri vyššom pH? Ja mám štandardne pH 7,5. Na nete som čítal, že tieto ryby vyžadujú pH 5,5-6. Iný zdroj uvádza 5,5-6,5. Včera som doviezol 6 mladých psittacusov. Momentálne som vodu upravil, pH 6,5. Ale ak by som do budúcnosti pH zvyšoval, budú ryby prosperovať? Resp. budú vôbec žiť?
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod jancibie » Štv 09. Jan 2014 7:51:02

paloi píše:Prosím Vás, kto máte skúsenosti s Hoplarchus psittacus, držíte ich niekto aj pri vyššom pH? Ja mám štandardne pH 7,5. Na nete som čítal, že tieto ryby vyžadujú pH 5,5-6. Iný zdroj uvádza 5,5-6,5. Včera som doviezol 6 mladých psittacusov. Momentálne som vodu upravil, pH 6,5. Ale ak by som do budúcnosti pH zvyšoval, budú ryby prosperovať? Resp. budú vôbec žiť?

Čo blbneš.Ozvi sa Jeskymu,ale pokiaľ viem on ich drží v normálnej tvrdej vode pre tvrdých akvaristov...teda vlastne ryby... :crazy:
Obrázok užívateľa
jancibie

Images: 0
Been thanked: 3 times

Poslaťod paloi » Štv 09. Jan 2014 19:31:10

Jancibie, vďaka za tip. Napr. Heros severum tiež potrebuje nižšie pH, tiež sa uvádzajú hodnoty do 6,5. A tie som vždy mal/mám aj pri pH 7,5 bezproblémové. Ale po dvoch neúspešných pokusoch s Uaru amphiacanthoides mám trochu obavu. Na uarkách som už rozoznal podľa správania, kedy majú pH v poriadku a kedy už bolo vyššie. Kvôli tomu dlhodobo odmietam väčšinu JA (satanopercy, geophagy...). A psittacusy mám ešte len pár dní, nejako som sa na ne ulakomil a nerád by som to pokašľal hneď na začiatku. Ryby doteraz vyrastali v kyslej vode, pH 6,5-6,6 (osobne som držal pH meter v rukách).
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod jancibie » Štv 09. Jan 2014 20:50:15

paloi píše:Jancibie, vďaka za tip. Napr. Heros severum tiež potrebuje nižšie pH, tiež sa uvádzajú hodnoty do 6,5. A tie som vždy mal/mám aj pri pH 7,5 bezproblémové. Ale po dvoch neúspešných pokusoch s Uaru amphiacanthoides mám trochu obavu. Na uarkách som už rozoznal podľa správania, kedy majú pH v poriadku a kedy už bolo vyššie. Kvôli tomu dlhodobo odmietam väčšinu JA (satanopercy, geophagy...). A psittacusy mám ešte len pár dní, nejako som sa na ne ulakomil a nerád by som to pokašľal hneď na začiatku. Ryby doteraz vyrastali v kyslej vode, pH 6,5-6,6 (osobne som držal pH meter v rukách).

Chápem ťa,teraz som si spomenul že zopár kúskov má aj Belial,a tiež nemám pocit,že by nejak upravoval vodu.A pokial viem,tak v jeho končinách je voda skôr alkalická.....
Obrázok užívateľa
jancibie

Images: 0
Been thanked: 3 times

Poslaťod Belial » Pia 10. Jan 2014 11:55:33

Ja mam vodu podobnu Stiffovej- z vodovodu mi tecie Ph7,5 a Kh3. Ja do vody pridavam jedlu sodu aby mi zdvihlo Kh aspon na 6 a nepadalo mi Ph.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Predchádzajúci

Späť na Akva foto

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia