occelatus pohlavie

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

occelatus pohlavie

Poslaťod Gregor » Pia 03. Aug 2012 16:41:17

zdravim ako rozoznam pohlavie u tychto ryb za beznych okolnosti ked sa netru?....mam miomentalne priprastok v akvariu su to 2occelty/tiger forma/ a majitelka mi tvrdila ze je to zevraj parik moj red sa sprava velmi divne teritorialne ale len k jednej z nich k druhej je bud otoceny chrbtom alebo ju uplne ignoruje.do druhej rype predvadza sa a obcas ju dzubne do boku alebo tlamy..je moune ze ide o 2samce alebo 2samice? diky za pomoc. keby viem ako sa sem vkladaju fotky tak ich sem vlozim lenze neviem ako kedze ich mam velke co sa pixelov tyka
diky
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: occelatus pohlavie

Poslaťod terrible » Pia 03. Aug 2012 18:17:55

Keď máš veľké obrázky tak ich zmenši na 1024 x 768 px
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod stiff » Sob 04. Aug 2012 10:17:21

Gregor píše:zdravim ako rozoznam pohlavie u tychto ryb za beznych okolnosti ked sa netru?...

Nerozoznáš.. Môžeš si tipovať podľa správania, ale pokiaľ nemáš skúsenosti, bude to naozaj len tip - náhoda. Rozoznáš to spoľahlivo len pri trení..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Gregor » Sob 04. Aug 2012 10:23:41

praveze skusenosti mam lenze ie skusmi12cm velkymi ale uz dospelmyi jedincami tie sa aj vytierali pravidlene lenze tieto su mesie :/ rad by som vedel co a ako je v akvariu momentalne.octofasciatusy mam poparovane aj sa mnozia parik managuensisi maasi100ku mladych a bloody sa vtreli toto všera occeltusy su akesi neme v tejto oblasti ale nevadi pockam si tie nove sus stale spolu a od mojho krala akvaria sa drzia bokom viem su to pre nheo konkurenti v potrave a aj priestore ale to spravanie som este u occelatov nikdy nezaznamenal... jedneho necha nazrat sa normalne druheho zenie tam kde maju managuejky znasku a mlade a tie ho uplne trhaju ako keby vedel ze sam ho n ezlozi tak nechava to na tie jaguare...ocividne su to dva samce a jedna samice lenze viem ze occelaty niesu az take prehnane agresivne nechapem.je to 1x:( :( :( a dost ma to trapi lebo tie rybky mam velmi rad. co by si poradil? okrem zvacsenia nadrze lebo na tu niet finan cii a ani miesto uz. :sad
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod perchess » Sob 04. Aug 2012 21:50:35

Gregor píše:....co by si poradil? okrem zvacsenia nadrze lebo na tu niet finan cii a ani miesto uz. :sad

Zmenšiť osádku nádrže. No a ja osobne by som nedržal strednú a južnú ameriku v jednej nádrži.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Gregor » Ned 05. Aug 2012 11:26:45

sakra vidno ze budem musiet triedit :(:(:( lenze u nas tie ryby za1ve tazko zohnat hlavne octofas,a managuen...v podstate v PB sme 2co viem ze tieto ryby maju..takze ja neviem teraz:( mno diky za rady. nema niekto zaujem o par jedincov?
Obrázok užívateľa
Gregor

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia