od stiff » Ned 15. Nov 2009 17:46:21
To jancibie:
Podľa môjho názoru tieto ryby nie sú až také agresívne a zlé, ako sa o nich hovorí. Na to som narážal celý čas v predošlých príspevkoch o umbrifere atď...Ja mám momentálne v 2100l nádrži pár dovii, ktoré sa vytreli nedávno. V tej nádrži mám aj zakrpateného flowerhorna, ktorého neviem chytiť, lebo má len asi 10-11cm, tak som ho tam nechal. Aj 2 uropthalmy podobnej veľkosti tam sú... Samec dovii má cca 35cm a do dnešného dňa sa ich nedotkol, dokonca ani pri vytieraní. Keby to bol taký brutálny predátor ako ho opisuješ, už dávno malo byť po nich.. Môžeš povedať - ok nejde o konkurenciu, tak ich toleruje. Ale je tam aj cca 37cm managuensis a nikdy som nevidel, aby sa s dovii bili. Donedávna som tam dokonca mal aj dva 25cm oskary..Je pravda, že dovii majú pod kontrolou 1/2 nádrže, v čase trenia 2/3. Nikdy som ale nevidel aby dovii niekoho poriadne ukusil, alebo dokonca zabil. Toto majú v povahe skôr flowerhorny... Toto som doteraz vypozoroval, apropo: spomeň si na Emilovu preplnenú 1000cku a v nej doslova všetko možné...a funguje mu to.