Flowerhorny

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

Flowerhorny

Poslaťod stiff » Pia 01. Jan 2010 13:58:47

Mephisto:
človek, od ktorého mám svoje flow, ich podľa jeho slov pod takýmto označením priniesol (alebo obiednal - robia import export) z ázie. Odkiaľ presne sa nedozviem. Mal ich asi po 200ks rozdelené v dvoch akváriách. Ja som si vzal po 5ks Ačkových a 5ks Bčkových.. A môžem povedať, že je vidno veľké rozdiely medzi nimi. Neskôr ti pripojím foto. Bol som zvedavý, čo z toho vyrastie, ako som spomínal, keď boli malé, tak som nevidel v podstate žiadne rozdiely, akurát tie Bčkové boli asi o 1 cm menšie..
Podľa mňa, flow čo máme my sú aj tak iba "všedné" formy... Kvalitné flow tu aj tak nikto nevie pozháňať a stáli by majland..
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Re: Flowerhorny

Poslaťod stiff » Pia 01. Jan 2010 20:55:49

Tieto som kúpil ako Ačkové:

A3.JPG
A (2).JPG
A.JPG

A tieto ako Bčkové. Dva z nich mali po sebe od určitého času také svetlé škvrny. Na fotkách je jeden z nich. Najprv som si myslel, že sú to následky zranení, alebo odrenín, ale keď som mal jedného samostatne nejaký čas, nezmizlo to. Jeden ks bol červený "albín" a dva mali málo perlete...

B (4).JPG
B (2).JPG
B.jpg
B (3).JPG
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod stiff » Pia 01. Jan 2010 21:34:09

MEPHISTOCICHLIDS píše:Súhlasím s Tebou , že všetky naše flowy sú nič extra .Len to rozdelenie mi prišlo dosť zvláštne , pretože formy ktoré máme sú všetky "B-čkové" .

Asiati majú po nete ponuky na formy :

RED DRAGON
KAMFA MALA
LOUHAN
REDTEXAS

Ich ceny však presahujú niekolko stoviek eur za kus .
Mám známeho čo má 4ks kamfa mala a poprosím ho o fotky.
Pripravujem o nich aj článok , potom ho zavesím.
Mephisto.

Tých druhov flowerhornov je veľa, neviem či existuje nejaký všeobecný prehľad a počítam, že stále sa šľachtia nové... :hmm Tu je jeden zaujímavý link, možno ho už poznáš, raz som to tu niekde dával.
Kód: Vybrať všetko
http://translate.google.com/translate?hl=sk&ie=UTF-8&sl=en&tl=sk&u=http://www.flowerhorncraze.com/index.php%3Fshowtopic%3D43104&prev=_t&rurl=translate.google.com

Myslím, že naše flow sú len okrajový produkt šľachtenia (odpad), na ktorom ázijci pekne zarábajú, ale sú krásne.. :mrgreen:
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Junaksk » Pia 01. Jan 2010 22:04:03

mne osobne neprekaza ze sa sem dostanu len kusy ktore su okrajovym produktom beztak su to vynimocne ryby co si zasluzia lepsi zivot nez by mali u azijcov vo velkochovniach a kedze o genetike tiez cosi viem tak ako aj mefisto a stiff mali skusenosti ze tieto ryby nie su neplodne jak sa myslelo, tak nik vam nemoze zarucit ze nebudete mat flowa takeho jak sa predava za vysoke peniaze lebo tie ryby tie geny v sebe maju len je otazne si sa prejavia alebo nie
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Holy Daniel » Str 13. Jan 2010 15:05:06

čaute ja som kupil od kalabu 20 red texasov v novembri velkost zhruba 5 cm teraz maju asi 13cm a po červenej farbe ani stopi vypadaju ako bezbarve flower horny mal v tej nadrži medzi nimi aj ryby čo tvrdil že to došlo s red texasmi ale vyzerali ako citrony len ne chvoste a koncovych plutvach mali gulate škvny.vravel že tie zlikvyduje tak som ich kupil tiež za cenu red texasov a su celkom pekne.
Obrázok užívateľa
Holy Daniel

Poslaťod Holy Daniel » Str 13. Jan 2010 15:38:29

red texas od kalabu
Obrázok užívateľa
Holy Daniel

Poslaťod Holy Daniel » Str 13. Jan 2010 15:40:01

red texas od kalabu
Obrázok užívateľa
Holy Daniel

Poslaťod Holy Daniel » Str 13. Jan 2010 15:41:36

red texas
Obrázok užívateľa
Holy Daniel

Poslaťod stiff » Sob 16. Jan 2010 12:58:46

Holy Daniel píše:čaute ja som kupil od kalabu 20 red texasov v novembri velkost zhruba 5 cm teraz maju asi 13cm a po červenej farbe ani stopi vypadaju ako bezbarve flower horny mal v tej nadrži medzi nimi aj ryby čo tvrdil že to došlo s red texasmi ale vyzerali ako citrony len ne chvoste a koncovych plutvach mali gulate škvny.vravel že tie zlikvyduje tak som ich kupil tiež za cenu red texasov a su celkom pekne.

Nazdar Daniel, nemáš väčšie foto tých "red texasov"? Celkom by ma zaujímalo, ako vyzerajú za tie peniaze...
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Jaroslav » Ned 16. Jan 2011 19:56:36

chlapy ahojte na tento Vas pokec cumym z otvorenymi ustamy,ze stoho neviem nic,ale aj ja sa chcem pokusit o chov takychto cichlid az by ste miá vedeli poradit neake mensie jedince v dospelosti lebo mam rohove akvarium 375L.tak zhanam neake 3ks,napriklad Heros severum red co vy na to?
Jaroslav

Images: 4
Been thanked: 0 time

Ďalší

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia