spravanie,nalady,inteligencia velkych cichlid

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

spravanie,nalady,inteligencia velkych cichlid

Poslaťod Gregor » Str 25. Júl 2012 18:19:00

zdravim opat cosi pre vsetkych fanusikov velkych cichlid.

momentalne mam pre vas mozno novinky mozno zname veci ale tak rad sa podelim od toho tu predsa sme aby sme sa infotmovali a delili so skusenostami.

vsimol som si ze moje ale aj ine velke cichlidy ale aj tie mensie maju povahu charakter a hlavne nalady ktorymi nas informuju co si mylsia.

velke cichlidy su zname tym ze radi /bagruju/ a prehadzuju akvarium zo strany na strany ked maju moznost.

moj occeltus je priamim dokazom tejto naladovosti a spravania hore uvedeneho.
ked ma dobry den plava si po akvariu obcas lapne nejakeho karasa co mu plava popred hubu ale inak ziadna zmena usmiata spokojna ryba.
lenze akonahle sa meni pocasie alebo je u nas nejaky rozruch zacne sa spravat ako vymeneny a zacne sa divadlo s hrciacim strkom a tukancami o sklo.
taktiez som si vsimol ze rybky aj ked je to asi divne ale rozumeju svojmu chovatelovi a vedia na co mysli. minule som sa len tak prihovaral ze ake ste krasne spokojnucke a rybky sa este viac vyfarbili a zacasi nacvicovat suboje stalo sa mi to uz viac x a len ked som ich chvalil ake su krasne.

HNEV U RYB EXISTUJE A POTREBUJU SI VYBIT ZLOST!!!
vsimol som si to hlavne u mojho osamoteneho samca akary modrej ktory prezil masaker este ako mlada ked vsetkych okrem neho pozrali moje stare occelaty.
moj samec ked ma nervy rype a vyhladava potycky v akvariu.
najradsej /sere/ occelata ktory mu bez vahania udrapi supinu a on sa nasledne ide vyzurit na kamen do ktoreho vraza hlavou,celym telom a snaci sa ho nanjvy oddtlacit aj ked nema sancu.Proste potrbuje si vybit zlost ze opat prehral..:D :D :D

jack dempsey su samosatna kategoria ktore su vecne prehanane akvariom dominantnym samcom ale samice sa ako keby stretavali a vyzalovavali sa jedna druhej pokial nenabehne samec a samice sa prezmenu zacnu tlct medzi sebou..zeby falos pred tou druhou?:D :D :D snazia sa zaujat...zlatokopky:D :D D:

u managuensis som zase spozoroval to ze samica sa snaci presadit u samca tym ze mu lovi potravu ale len z uctivej vzdialenosti mu ju pusti aby doplavala k nemu vacsinou to robi s gupkami ktorym utrhne chvost.

asi tolko pekny den zelam:D :D :D s pozdravom
Peter
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia