Vyber vonkajsieho filtra

Recenzie výrobkov ako sú filtrácie, osvetlenie, dekorácie, pomôcky a iné od rôznych výrobcov.

Re: Vyber vonkajsieho filtra

Poslaťod Rado » Pon 06. Feb 2012 12:51:19

No ja mám iba výborné skúsenosti s Fluvalmi. Teraz mám doma 405-ku a pracuje bezporuchovo a ticho už 4 rok. Predtým som mal 305-ku a to bolo to isté.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod tomato » Pon 06. Feb 2012 13:37:14

no snad nie tetratec... odnich by som teda filter externy nebral..
fluvaly externe mam odskusane slapu perfektne ako rado pise mam skusenost s 205, 305, 405 a vsetko uplne ok.
iba fx5 ma problemy lebo cerpadlo je v spodnej casti a obcas sa moze stat ze nejaky ulomok keramiky ho zasekne...
takze poradim ti jednoznacne chod do fluvalu..
pre ASWAD: vobec nemusi byt prefiltrovane 3x za hodinu ... tiez treba davat pozor ako moc rychlo filter maka, prilis velky prietok tiez nerobi dobre nitrifikacnym bakteriam...
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Been thanked: 5 times

Poslaťod ivca161 » Pon 06. Feb 2012 15:56:25

tomato píše:no snad nie tetratec... odnich by som teda filter externy nebral..

máš s nimi nejaké skúsenosti ?
tomato píše:iba fx5 ma problemy lebo cerpadlo je v spodnej casti a obcas sa moze stat ze nejaky ulomok keramiky ho zasekne...

A inak o FX5 som nič také nepočula, práve naopak, kamarátovi funguje bez najmenších problémov už pekných pár rokov. Má v ňom keramiku a všetko ok.

to jao01: tiež sa prikláňam ku fluvalu, hagen má nielen kvalitné čerpacie hlavice, ale aj filtre - mám s nimi len pozitívne skúsenosti ;)
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod tomato » Pon 06. Feb 2012 16:23:48

no vidis nepocula, ked sa to "jednemu" kamaratovi co ho ma stane tak budes pocut aj o tom... :clap
co sa tyka tetratecu...ma nejake muchy, dotahovanie hadic, kohutik na nastavovanie prietoku, tiez aj zvyknu tiect a tak dalej, jednoducho tetratec..
ale som celkom rad ze sa TAKISTO ako ja priklanas k fluvalu ale napisat nieco proti si si asi neodpustila...
vies nejde o to ci ten filter bude uzasny 1 - 2 roky, ale ci dokaze slapat bez poruch aj 5 rokov...a to fluval urcite dokaze...takze asi tolko.
este aby som nebol zaujaty EHEIM takisto kvalita, ale tu sa hlada low cost riesenie...
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Poslaťod ivca161 » Pon 06. Feb 2012 16:41:37

tomato píše:no vidis nepocula, ked sa to "jednemu" kamaratovi co ho ma stane tak budes pocut aj o tom... :clap
co sa tyka tetratecu...ma nejake muchy, dotahovanie hadic, kohutik na nastavovanie prietoku, tiez aj zvyknu tiect a tak dalej, jednoducho tetratec..
ale som celkom rad ze sa TAKISTO ako ja priklanas k fluvalu ale napisat nieco proti si si asi neodpustila...
vies nejde o to ci ten filter bude uzasny 1 - 2 roky, ale ci dokaze slapat bez poruch aj 5 rokov...a to fluval urcite dokaze...takze asi tolko.
este aby som nebol zaujaty EHEIM takisto kvalita, ale tu sa hlada low cost riesenie...

Len toľko, nejedná sa o jedného človeka, poznám viac ľudí, čo majú fx5, nikto žiadny problém. Samozrejme, čo nebolo, môže byť. Eheim je iná trieda, hlavne cenovo.
O fluvale som presvedčená - viem a mám vyskúšané, že vydrží šlapať oveľa viac ako 5 rokov. Takisto aj tetratec niečo vydrží, aj keď bola chybná séria, kt. tiekla. Tej som sa naštastie vyhla. Mala som tetratec v 180l - celková spokojnosť, ale predala som ho, z dôvôdu kúpy iného akvária.
ivca161

Poslaťod tomato » Pon 06. Feb 2012 17:00:07

no kazdy ma iny nazor a vedomosti, a preto je ten zivot taky krasny, ze niesme vsetci rovnaki...
a co sa tyka tejto temy problem je len v tom ze ked niekto poradi radsej shit namiesto kvality...mne je sumafuk kto cim fltruje...
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Poslaťod ivca161 » Pon 06. Feb 2012 17:33:52

tomato píše:no kazdy ma iny nazor a vedomosti, a preto je ten zivot taky krasny, ze niesme vsetci rovnaki...
a co sa tyka tejto temy problem je len v tom ze ked niekto poradi radsej shit namiesto kvality...mne je sumafuk kto cim fltruje...

Pravdaže. Dovolím si tvrdiť, že aj dva typovo rovnaké filtre môžu byť odlišné. Jeden môže byť hlučnejší, na druhom ti môže niečo odísť atď. Poradiť zle nechcem, len píšem svoje skúsenosti a jednoznačne sa prikláňam k fluvalu, aj keď som už vyskúšala všeličo - okrem fluvalu tetratec, hailea, aquael.
ivca161

Poslaťod ivca161 » Pon 06. Feb 2012 17:49:12

aswad píše:Ja som v podstate zaciatocnik, a premyslam skor konzervativne:
Prvorada nie je cena ale spolahlivost, pripadne dostupnost dielov ci servisu.
Pricom posledne dve by bolo nalepsie nemusiet riesit.
Filter by mal prefiltrovat objem nadrze cca 3x za hodinu.
Napisem ti, co so kupil ja, aby si mal info a mohol sa pripadne rozhodnut.
Moj (zrejme aj ine) ma na privodnych hadiciach ventil, ktory reguluje prietok a zaroven uzaver, umoznujuci odpojit hadice bez toho, aby voda z nich vytiekla. Prakticke pri cisteni.
Ma vstavanu rucnu pumpu na napumpovanie vody. I ked ja som to naplnil rychlejsie krhlickou a lievikom.
Tu som ocenil prikupene instalacne sety so skrutkovacim uzaverom navrchu.
(
Kód: Vybrať všetko
http://zoodiskont.at/shop/product_info.php/products_id/1098
)
(
http://zoodiskont.at/shop/product_info.php/products_id/1100
)
Na oba konce hadic som dal ventily, aby mi do hadic nevosiel vzduch pri vymene vody.
(
http://zoodiskont.at/shop/product_info.php/products_id/506
) Usetril som si tak dalsie blbnutie s krchlickou. Z horeuvedenych linkov vyplyva, ze som kupil filter Eheim, v tomto pripade model 2073, na 240 litrove akvarium. Este sa oplati kupit startovacie bakterie, a ja som kupil aj testovacie pasiky (JBL EasyTest) aby som sa mohol presvedcit ze filter sa uz rozbehol. A vobec sa oplatia, behom par sekund vies parametre vody.

Uvažuješ veľmi dobre ;) Len poradím ti jednu vec. Baktérie kupovať nemusíš, oveľa lepšie je zobrať si od niekoho kal. K tomu prefiltrovaniu - odporúča sa 2,5 -3 krát, záleží aj od chovaných rýb. Ale radšej trochu viac ako menej, lebo filter nebude stíhať a čo potom. Napr. trofíci si v nádrži ten prúd priam užívajú a doslova sa tam hádžu. Majú trošku silnejší filter a v akváriu takú malú vírivku :rofl Veľmi sa im páči, je zábava ich sledovať.
ivca161

Poslaťod terrible » Pon 06. Feb 2012 18:38:19

No nemyslím, že to či filter stíha, alebo až tak veľmi záleží na prietoku, podľa mojich skúseností to nie až také rozhodujúce a zbytočné dávať viac ako trojnásobný prietok litráže za hodinu. Ale to už je asi na inú diskusiu.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod ivca161 » Pon 06. Feb 2012 19:47:32

terrible píše:No nemyslím, že to či filter stíha, alebo až tak veľmi záleží na prietoku, podľa mojich skúseností to nie až také rozhodujúce a zbytočné dávať viac ako trojnásobný prietok litráže za hodinu. Ale to už je asi na inú diskusiu.

Súhlasím, ja som myslela skôr to že radšej sa približujem k 3 násobnému prietoku napr. pri trofikoch :) . Do vyšších som zatiaľ nešla a ani sa nechystám.
ivca161

PredchádzajúciĎalší

Späť na Recenzie výrobkov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia