vzduchovaci motorcek Eheim

Recenzie výrobkov ako sú filtrácie, osvetlenie, dekorácie, pomôcky a iné od rôznych výrobcov.

Re: vzduchovaci motorcek Eheim

Poslaťod bobo242 » Sob 10. Mar 2012 0:24:37

nobody, dovod vzduchovania - dostat do vody kyslik. cerenim hladiny ho do vody takisto dostanes a nemusis riesit bublinkovanie, tak som to myslel. a v lete preto, lebo v teplej vode sa nachadza menej kyslika a v pripade jeho nedostatku je niekedy dobre vzduchovanie. rybam je jedno odkial maju vo vode kyslik a nepotrebuju bublinky, ak ho maju dostatok. v prirode tiez nemaju bublinky :O a voda sa okyslicuje len stykom hladiny zo vzduchom resp cerenim hladiny vetrom. ano, ryby ovplyvnuje nedostatok kyslika, co sa prejavuje lapanim vzduchu pri hladine. ak take nieco robia, urcite treba bud nastavit vyvod filtra, aby ceril hladinu, alebo kupit vzduch. motorcek, hadicu, ventil, spatny ventil a kamienok a pustit im bublinky, inac sa udusia. mimochodom, v rastlinnych akv s davkovanim co2 sa neodporuca vzduchovat, lebo bublinky vzduchu so sebou strhavaju aj co2 a tym sa vlastne z vody rychlejsie uvolnuje. prepac pito.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod Lopez » Sob 10. Mar 2012 16:39:37

Bobo,dik za odbocenie od temy,mne si tym pomohol! :claps:
Obrázok užívateľa
Lopez

Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Pito » Sob 10. Mar 2012 19:43:08

Bobo, ja musim vzduchovat, pretoze mam " trochu " :D prerybnene akva.
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod bobo242 » Ned 11. Mar 2012 10:29:49

Pito píše:Bobo, ja musim vzduchovat, pretoze mam " trochu " :D prerybnene akva.

ved ked treba tak treba..ale vacsinou staci nasadit na vyvod filtra difuzer s pricucom vzduchu a vybavene.. nemusis kupovat dalsi klumpert co vrci jak drbly, a potom tahat a schovavat hadicky s kamienkom.. aby sme sa pochopili, ja som nechcel kritizovat bublinkovanie, to je kazdeho vec, bola to len poznamka pre zacinajucich, ze si mozu usetrit par € na nieco ine..
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod Pito » Ned 11. Mar 2012 11:07:54

aby som pravdu napisal, je to moj konicek a peniaze do toho investovane nelutujem. predsa to nie su ryby za par € tak nech to maju zabezpecene aby mi neplavali jedno pekne rano hore bruchom. :lol:
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod bobo242 » Ned 11. Mar 2012 11:41:19

pito, neviem, asi sa nechapeme.. snad ti ktorym to bolo urcene to pochopili tak jak som to myslel, nebudem sa uz dokola opakovat a prznit ti temu o konkretnom vzduchovacom motorceku ..kazdopadne z bublinkami ci bez, ti prajem vela chovatelskej radosti :mrk .
Obrázok užívateľa
bobo242

Predchádzajúci

Späť na Recenzie výrobkov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia