Eretmodus cyanostictus

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Eretmodus cyanostictus

Poslaťod Rado » Ned 02. Dec 2012 20:26:05

Zdravím vás páni! Musím sa v úvode pochváliť, že sa mi konečne po roku a niečo prvý krát vytreli eretmodi. O ich chove som aj niečo čítal. Našiel pár článkov ako napr.
Kód: Vybrať všetko
http://www.akvarista.cz/web/clanky/tisk/?id=147
, a pod. Chcel by som sa spýtať na vaše skúsenosti s chovom týchto rýb. Rád by som mladé "vychoval", no neviem, či ich "vyklepať". Pri molirách a kompresákoch im (mladým)veľkú šancu nedávam. Takže otázka znie, klepete? V druhej polovici má mať samec mladé "u seba", tak neviem. Pár sa pohybuje pri sebe, takže odchyt by mal byť lepší ako pri trofíkoch. Vďaka za rady.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Re: Eretmodus cyanostictus

Poslaťod Rostratus » Ned 02. Dec 2012 20:34:48

V prvom rade gratulujem. Keby si ich vedel obidvoch odchytiť ja by som ich prelovil do samostatnej nádrže s rovnakou vodou - preliať z pôvodného akva a nechať ich tam v kľude. Alebo ak sa ti dá v akvárku, kde sú teraz neakou mriežkou oddeliť ich od ostatných rýb. Ale to asi bude problém. Ale ak to je prvý výter, tak z toho väčšinou nič nebude.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Rado » Ned 02. Dec 2012 21:08:36

S nimi nemám skusenosti. Preto sa pýtam. Ďalšia nádrž nie je problém. Zajtra je 18 deň nosenia a ak som dobre postrehol, tak nosia obaja rodičia. Trofici nevypustia nič - tých v prípade potreby vyklepem. Tu neviem, no predpokladám , že fungujú ako ostatné cichlidy. Aj keď si menia mladé. Preto som sa pýtal na "výklep".
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod Rado » Uto 04. Dec 2012 7:59:01

Skúsenosti z vašich chovov som sa nedočkal, a nevydržal som. Takže po odlove som skúsil výklep a mám malých krpcov s nie celkkom stráveným žĺtkovým vakom. Oproti trops sú to "bonsaje".Ale teším sa. :sun
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod veverka » Pon 10. Dec 2012 22:04:05

Rado píše:Skúsenosti z vašich chovov som sa nedočkal, a nevydržal som. Takže po odlove som skúsil výklep a mám malých krpcov s nie celkkom stráveným žĺtkovým vakom. Oproti trops sú to "bonsaje".Ale teším sa. :sun

gratulujem ale eretmodusi su zložite ryby takze odporucam ti na budu e ryby nechavat v povodnej nadrzi lebo sa ti moze stat po preloveni paru ze sa ti ten par v inej nadrži rozbije stava sa to a aj mne sa to uz raz stalo
veverka

Poslaťod Rado » Uto 11. Dec 2012 7:01:56

gratulujem ale eretmodusi su zložite ryby takze odporucam ti na budu e ryby nechavat v povodnej nadrzi lebo sa ti moze stat po preloveni paru ze sa ti ten par v inej nadrži rozbije stava sa to a aj mne sa to uz raz stalo[/quote]
Ze sú zložité som vedel. Mám akva skôr na oko ako pre chov. Chcel som k trops niečo pridať, tak som ich tam vpustil a s pôvodného počtu 12 zostala polovice- teraz už dospelých rýb. Ryby ostali v nádrži a vypadá to tak, že fungujú bez problémov.Tebe sa eretmodi vytreli a vypustili mlaď samé?
Obrázok užívateľa
Rado

Poslaťod veverka » Pon 17. Dec 2012 13:51:56

Rado píše:gratulujem ale eretmodusi su zložite ryby takze odporucam ti na budu e ryby nechavat v povodnej nadrzi lebo sa ti moze stat po preloveni paru ze sa ti ten par v inej nadrži rozbije stava sa to a aj mne sa to uz raz stalo

Ze sú zložité som vedel. Mám akva skôr na oko ako pre chov. Chcel som k trops niečo pridať, tak som ich tam vpustil a s pôvodného počtu 12 zostala polovice- teraz už dospelých rýb. Ryby ostali v nádrži a vypadá to tak, že fungujú bez problémov.Tebe sa eretmodi vytreli a vypustili mlaď samé?[/quote]
každý papulovec vypusti mlade sam ale ak chces mat mlade tak mozes ich vyklepat aj ty sam u ertmodusov to mozes urobyt už po tretom tyzdni samica nosi ikri cca 12 dni a potom ich da samcovi a on donosi az do vypustenia
veverka

Poslaťod Rostratus » Ned 24. Feb 2013 22:12:50

Ahoj Rado, ako to sa majú teraz Eretmodus? Darí sa tým, čo ti zostali?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 28 hostia