Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Mini tanganika... ( napísal Maroš)

Poslaťod Aldebaran » Pon 23. Nov 2009 21:11:28

Karpatska píše:ahoj včera som ti odpísal ale evidentne to tu nedalo, takže niečo asi z netom.

Ale ber to tak, že dva druhy Lamprologusov zlý nápad a ktomu calvusovi, tiež nie lebo dlžka malá ale skús pozriež altolamprologus sp. sumbu shell.

a multáci alebo similis si skôr myslím ale nechám to samo na tebe ale ako vravím je veľká šanca, že sa ti vybijú na takej ploche ak pôjdeš napr. do L. ocelatus gold 10 ks podľa mna nereálne max 6 ks napr. Ja som sa o tejto záležitosti bavil s pánom I. fuliérom. Toľko k tomu

ja som tiez viac za multikov alebo similis, tie ocellatusy su vraj riadne agresivne potvory :)
uvidime ake rybky a v akej kvalite dojdu do predajne, asi sa rozhodnem az priamo tam, ale vdaka za rady, aspon mam v tom pomerne jasno teraz :)

Ozaj, existuje nieco male, co by plavalo niekde v hornej polovici nadrze a dalo sa to drzat spolu so snekacmi? Predpokladam ze nie (teda, nic z Tanganiky) ale co keby nahodou... :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod Belial » Pon 23. Nov 2009 21:14:48

Karpatska píše:
Belial píše:
neoac píše:pripojim sa aj ja do debaty sice už sme to preberali trošku v inej teme
ja mam podobne akva 80cm dlžka 30 širka a 40 vyška uvažujem o malawi ale nevylučujem Tanga
čo poviete na kombinaciu: 5 parov Lamprologus similis a 2-3 pary Altolamprologus calvus každy par inej farby bude to okrasne akva ale samozrejme že chcem aby sa ryby citili fajn :P

Ja mám len o málo menšie akva a mám tam 10 L.meleagris a altolamprogusy som tam už nedával aby to nebolo moc prerybnené. 3 páry sa mi zdá už veľa...

ahoj ako máš dlho tie meleagrisy?
btw. mal som ich na ploch 100*40 ako som písal 8 ks, to bolo na začiatku kým som nemal väčšie akva ale v konečnom dôsledku som dopadol po krátkej dobe tak, že ostali 5 a potom to ubúdalo až do počtu 2 ks. Len aby si raz nebol prekvapený.

Ja ich mám zatiaľ ešte relatívne malé, ale keď som ich bral od pána Foťka, bavili sme sa aj o veľkosti môjho akva cca 80x30 a podľa jeho slov by to mohlo byť. Čas ukáže...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Karpatska » Uto 24. Nov 2009 8:06:49

ahoj neprajem ti aby sa stalo niečo zlé ale k redukcií určite dôjde. Aj keby si to mal dokonalé že 5 párov tak neviem ako sa pomestia u mňa zobere samec 40 cm priemer, teraz ako zabili toho tretieho, tak aj viac.

Ale na druhej strane keby si ich nemal dosť, tak sa môže stať, že ti ostane len 1-2 jedince, teraz sa majú aspoň z čoho vybrať.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Aldebaran » Pia 04. Dec 2009 21:38:57

dam este raz taku provokativnu otazku do plena, ci existuje nieco male, co by plavalo niekde v hornej polovici nadrze a dalo sa to drzat spolu so snekacmi? Predpokladam ze nie (teda, nic z Tanganiky) ale co keby nahodou... :)

Inak zatial osadka vyzera na multikov a julidochromis transcriptus...Ale keby bolo daco do vrchnej casti vody, tak to skusim vyuzit...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Pia 04. Dec 2009 22:48:36

Mohol by si tam hodiť napríklad rod. Xenotilapia. Tie sú malé cca do 12 cm a plávajú po vrchu a strede akvária. Ale pri týchto rybách sa doporučuje od 300 litrov. Samozrejme záleží od počtu kusov.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Sob 05. Dec 2009 9:19:10

asi by tam aj tak viac ako 4 nevosli, a to asi bude malo, sa medzi sebou dokusu, nie? Skoda ze nie su nejake "snekace" do vrchnej casti akvaria :D

no nic, asi ostane dnova osadka...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Sob 05. Dec 2009 14:56:18

4 ks by si mohol dať. V dospelosti tvoria páry tak ak sa pošťastí môžeš mať dva páry. Sú to tlamovce.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Belial » Sob 05. Dec 2009 19:33:40

Admin, budem ti protirečiť, ale Xenotilapie by som tam určite nedával... To akvárium im bude určite malé a neviem ako sa budú so šnekáčmi znášať...
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Rostratus » Sob 05. Dec 2009 19:36:35

Na veľkosť akvária som upozorňoval. Mne sa zdá kombinácia v poriadku ale je to vec názoru. Spolu som ich nechoval tak stopercentne nemôžem povedať, že spolu budú fungovať.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Belial » Sob 05. Dec 2009 19:50:41

Čo som o nich čítal, odporúča sa ich kombinovať s pokojnejšími druhmi a to šnekáče určite nie sú. Teda dúfam, že sa mýlim a bude to fungovať...
Obrázok užívateľa
Belial

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia