Mooning u ryb Cyphotilapia frontosa/gibberosa

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Mooning u ryb Cyphotilapia frontosa/gibberosa

Poslaťod kofola » Str 19. Jan 2011 19:28:26

Dost som nad tym Vckom u tej tvojej moby premyslal. Ja mam moby prave z Handlovej a zatial to nepozorujem ani u jednej, ale su este mlade a stale mi len rastu. Mam informacie ze chovatel z Bytce mal od tychto ryb par vyterov uz dost davno a potom uz nic, vraj sa mu prestali vytierat a videl som od neho aj inu skupinu tychto ryb, co mal jeden znamy a tam to mali tiez 2 ryby. Viac tychto ryb som z Bytce nevidel. Videl som ale celkom dost ryb z Handlovej (niekolko 10tok, ak nie 100viek) a to aj dospelych z roznych vyterov a nemala to ani jedna. Furt mi vrta v hlave, cim to asi bude. Nechcem pochybovat o kvalite ryb z Bytce, ale nejak tomu nemozem prist na koren.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod bobo242 » Str 19. Jan 2011 19:35:03

Nech je to akokolvek, ja si dam uz v buducnosti lepsi pozor co kupujem, nielen z Bytce, ale aj z P.Bystrice..a v podstate odkialkolvek. Clovek sa uci cely zivot, otrepana fraza, ale plati.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod kofola » Str 19. Jan 2011 19:38:39

JJ to mas pravdu. Mal si vidiet mna ako som pozeral tie moby ked som ich kupoval. Kazdu jednu do ruky a dvakrat som ju pozrel z kazdej strany. :lol:
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod bobo242 » Str 19. Jan 2011 19:52:00

mas tu niekde fotky? rad si ich kuknem
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod kofola » Štv 20. Jan 2011 10:33:55

nie velmi sem fotky nedavam, ale skusim nieco odfotit cez vikend a vlozim
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod bobo242 » Ned 24. Apr 2011 19:06:22

bobo242 píše:Nazdar, no s pieskom som na tom tak, ze je este vo vreciach, akvo budem zariadovat a napustat buduci vikend, vcera sa len instalovalo pozadie, trubky a vonk. filter, zavesim sem potom aj fotky. Ale az po dlhsom case sa ukaze, co to urobilo s vyfarbenim, ale to je mi jasne ze ti to je jasne :) . Tie moby som mal z Bytce.

Nazdar vsetci. Takze po prestahovani ryby s razstepom pruhu (mooning) z akvaria s bielym pieskom do noveho akvaria s ciernym pieskom musim skonstatovat ZMIZNUTIE razstepu..nech uz je to blahodarnym ucinkom vacsieho akvaria, alebo tmavej farby substratu je vedlajsie. Dolezity pre mna je fakt, ze po cca 3 tyzdnoch razstep zmizol a teda, tento jav sa da ovplyvnit. Na fotke je ta ista ryba ako na uvodnej k tejto teme a hovori sama za seba.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod jaro » Str 04. Máj 2011 8:06:24

No tato info je velmi zaujimava, ako moze prostredie vplyvat na kvalitu rybiek, nakoniec je to aj logicke, ved asi ako by sa rybky citili v AQ s cisto sklennym dnom a su aj taki chovatelia. Ja sice nemam zatial problem s Mooningom, rybky su z Handlovej, ale nakoniec asi aj ja sa dokopem a zmenim piesok v AQe s Mobkami z bieleho Hagen na cierny, ktory uz mam v druhom AQ s Burund.Koniec koncov aj p.Kraut odporuca slabsie svetlo, atd., ze mu Mobky takto aj lepsie zeru, co celkovo aj pri ciernom piesku moze viest k lepsiemu pocitu rybiek a teda od ochotnosti k treniu. Ved co by sme neurobili pre nasich milacikov...
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

Poslaťod Nawi » Str 04. Máj 2011 18:43:12

tak ja tiez suhlasim,tiez som mal burundi z takym istym problemom(raztep pruhu) ako bobo,kupil som cierny strk a po case bolo po probleme.a tak isto som spozoroval ze pri slabsom osvetleni aqua ryby povyliezaju,nezasivaju sa tak ako ked som mal silne osvetlenie aqua.......
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod kofola » Str 12. Okt 2011 17:56:59

Ahoj Bobo a ostatni, ja som sa podujal taktiez vymenit piesok v akvarku - uz zabehnutom. Mal som z toho trosku obavu, ale nakoniec to bolo jednoduchsie a rychlejsie ako som si myslel. Do 2 hodin bolo vsetko prehodene. Neviem posudit ci ma cierny strk vplyv na mooning, pretoze som ho na rybach nepozoroval ani predtym, ale kazdopadne musim povedat, ze su ryby kludnejsie, menej plache a viac vyfarbene.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod bobo242 » Štv 13. Okt 2011 7:06:01

Tak podla toho, ked razstep nemali ani doteraz, nebudu ho mat uz as nikdy a som rad, ze tento krok pokladas za pozitivny :beer . Tesim sa na fotky kvoli porovnaniu vyfarbenia.
Obrázok užívateľa
bobo242

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 36 hostia