Našiel som len jedného alto. A koľko si tam mal párov julidiek?
a aká plocha akva bola + aký druh julidiek to je?
admin píše:Je to 260tka akvárium rozmery : 130x50x40 cm ( dxšxv). Dokopy ich tam bolo 20ks a sú to Julidochromis transcriptus, Gombe.
LaciP píše:Tak si to zhrňme:
- tvoje akva hrubý objem 126 l
- rozmery dna 80x35
- výška 45
základná zostava čo chceš dať:
1. Neolamprologus multifasciatus - šnekáč (ak dáš 4 - 5 párov máš plné dno)
2. Julidochromis tušim transcriptus (ideal toto je jeden z menších druhov) potrebuje pre svoj život zhluk skál a pre rozmnožovanie úkryty
váhaš nad doplnením:
3. Neolamprologus caudopunctaus + využije časť voľnejšej vody i keď nie je to typická ryba voľnej vody drží sa skôr pri dne, pre rozmnožovanie potrebuje neresisko teda nejakú časť voľného piesku pri skale
4. Neolamprologus brichardi - trošku väčšia ryba cca 10 cm, a pomerne dravšia ako šnekáči, potrebuje viac skál a najlepšie nejaké skalnaté pozadie - využije stred vody
5. Altolamprologus calvus alebo compressiceps - potrebuje určite úkryty (u mňa sú výlučne celý deň zalezený akonáhle zakrmím spasú čo sa dá a okamžite zase zmiznú v jaskyňkách) toto je priamy predator pre mladých šnakáčov, moje dospelé si poradili s dospelou samičkou n.mutlifasciatus.
No a rozhoduj sa. Moja osobná skúsenosť N.multifasciathus + N.caudopunctatus + J.transcriptus (+ ja mam ešte L.ocellatus) = celkom vyvážené akva julidky berú stred a vrch akva + skaly, multíci majú svoje územie rovnako aj oceláti a medzi tým sa v strede pohybujú caudopunctáti. ej moc som neporadil co
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia