Tropheus sp. 'Ikola' a Tropheus sp. 'Bemba'

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Tropheus sp. 'Ikola' a Tropheus sp. 'Bemba'

Poslaťod Nawi » Ned 03. Apr 2011 18:23:59

no to moze by ja ma 15ks golden kazumba a zatial nic....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Poslaťod ondruliak » Štv 08. Dec 2011 13:39:03

Ja mám dokopy chimby, bemby a dubaky... chcel by som aj ikoly, ale to zaleží od ceny a mojej momentalne nalady v tú danu chvílu, či mám náladu na stres..... tamtie druhy si vychadzaju dobre a krížiť by sa asi nemali a vychadzajúci dosť dobre, žiadne problémy... ale bemby a ikoly... neviem neviem, tam to možné asi bude že sa budú krížiť a budem si musieť asi vybrať. Načo produkovať krížencov? zaberá to miesto v akvarku a nič z nich... asi tak. ja som to pomiešal podľa rozdelenia trofikov, aby neboli z tej istej skupiny a náhodou mi to sadlo... len niekto píše že ikoly sú black a niekto že su samostatná skupina... takže ťažko povedať...
ondruliak

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rado » Štv 08. Dec 2011 20:29:15

Ja by som ti radil najprv poriadne čítať a potom sa rozhodnúť čo vlastne chceš v akva mat. Malawi a tanganika k sebe nepasujú, ako ti písali už chalani. Čo sa týka trofíkov, tak do 300-vky by som dal iba jeden druh.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Belial » Sob 10. Dec 2011 7:48:14

Skúsim pridať aj ja svoju radu: ak tropheusy tak určite iba jednu skupinu. Bemby a ikoly sa ti budú určite krížiť. Ak sa pre tropheusy rozhodneš, momentálnu osádku budeš musieť dať preč. Čo sa týka kombinácie s duboisi, s tými by sa pravdepodobne nemali krížiť. Pigeonovi fungujú v malej skúpine preto, že aj v prírode tento druh žije v oveľa menších skupinách ako ostatné druhy tropheusov.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Nawi » Sob 10. Dec 2011 21:03:15

ano funguje mi to mam v jednej nadrzi dospelu skupinku pozostavajucu zo 4 ks(1samec-3samice),mam este jednu mladu skupinku ktora sa sklada zo 17ks....tiez by som urcite nemiesal ikoly z bembami s tym mozes casom ratat ze sa ti zacnu krizit
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Predchádzajúci

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 28 hostia