Ktoré šnekáče sa hodia k L. multifasciatus ?

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Ktoré šnekáče sa hodia k L. multifasciatus ?

Poslaťod mlaka » Štv 15. Apr 2010 11:01:20

Mám dno cca 130x45 . L.multifasciatusov cca 8 ks - ktoré druhy šnekáčov by sa ešte hodili a koľko ?

Ostatná osádka - J. marlieri 8 ks
- Cyprichromis mpulungu 20 ks

Ďakujem za rady a názory
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Re: Ktroré šnekáče sa hodia k L. multifasciatus ?

Poslaťod LaciP » Štv 15. Apr 2010 11:45:36

keď tak na to pozerám myslím že asi všetky :lol: , ak im rozdelíž nejako prirodzene teritórium (pár kameňov) nebudeš mať žiadne problémy. Ide asi viac o to čo sa ti páči a čo sa dá zohnať...
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Karpatska » Štv 15. Apr 2010 15:22:40

Ahoj
Opatrne pri výbere druhu a hlavne počtu nových šnekáčov. Aby Multáci robili minimálne problémov to sa dá vyriešiť, že dáš na kopu veľa ulít a inde dáš len jednu dve a podľa toho zvoľ aj druh. Ja mám momentálne na ploche 140*50 multákov cca 10
ale len 2 L. meleagris. Tie druhé menované sú na priestor omnoho náročnejšie a dvakrát sa mi vybili na 2 kusy. Jediné pozitívne je, že to je pár.

Keby som mal odpovedať na otázku tejto témy, tak žiadne. Ja to síce porušujem ale tiež len za predpokladu, že sa rybky prakticky nestretnú.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Aldebaran » Štv 15. Apr 2010 16:55:43

možnože by sa ti tam hodili Laciho obľúbené caudopunctaty- predsa len, v ulitách priamo nežijú, len sa v nich rozmnožujú, tak by nemuseli byť priamou konkurenciou pre multíkov a možno by boli pekným doplnkom práve preto. Mal by si multíkov a julidky na dne, caudopunctaty niekde v dolnej tretine nádrže a cyprišky v hornej časti. Akurát si myslím, že zohnať ich je ešte tažšie ako niektoré iné šnekáče...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10

Poslaťod Belial » Štv 15. Apr 2010 19:20:05

Nemyslím, že zohnať caudopunktaty by bol problém. Určite ich má Foťko v Handlovej a možno aj v Bytči by sa dali zohnať...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Aldebaran » Štv 15. Apr 2010 19:40:11

Aha, nevšimol som si, že je mlaka zo Žiliny. Potom to máš bližsie ku všetkému ako my "Ukrajinci". Lebo tu nie je skoro nič, čo sa afrík týka :nech
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10

Poslaťod LaciP » Štv 15. Apr 2010 19:41:14

ja ti sem pridám ešte vlastnú skúsenosť mám dno 160x30 ... cca 100 cm mi zaberajú multíci, 5 párov + mladé cca momantáne asi 20 budem musieť s tým niečo porobiť (párov ťažko povedať každý samček má dve samičky :inlove ) potom 40 cm majú 2 páry L.ocellatus gold a 20cm je hranica medzi nimi kde sú naukladané kamene na oddelenie teritória, ale aj tak sa občas krajný samček multík pomláti s ocellátusom ale väčšinou sú to len také naoko zastrašovanie a každý sa vráti do svojho teritória...v skalách v strede a na kraji akva sú dva páry J.transcriptus...zatiaľ to takto funguje rok a pevne verím že bude aj ďalej
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod mlaka » Pia 16. Apr 2010 6:35:30

Môžeš prosím Ťa poslať foto, aby som si vedel predsataviť, ako si rozdelil nádrž na jednotlivé zóny ?

V podstate premýšľam nad - ocelatusom, alebo meleagrisom, aj keď meleagris je asi dosť agresívny.
Obrázok užívateľa
mlaka

Images: 15
Has thanked: 15 times

Poslaťod LaciP » Pia 16. Apr 2010 6:50:05

to mlaka: momentálne nemám lepšie foto ako toto, ale je to vrchné akvárium keď sa pozrieš z pravej strany asi v 1/3 sú naukladané kamene, tvoria tak predel jednotlivých teritórií, samozrejme z každej strany si ešte k nim prihrnuli piesok šnekáči, keď som to tak pozeral zároveň slúži aj ako rozdelenie územia pre dva páry julidiek, k tým kameňom sa chodia na seba "vyškierať" navzájom všetky ryby, nad nimi najčastejšie dochádza aj k vzájomným stretom medzi multíkmi a ocellatusmi :muscle :punch
Obrázok
doma to ešte nafotím detaelnejšie a poślem dake foto...
Obrázok užívateľa
LaciP

Poslaťod Belial » Pia 16. Apr 2010 17:52:12

Ja mám meleagrisy na dne cca 80x35cm, mám tam asi tri samice a dosť. Práve tieto ryby sú dosť náročné na priestor a večne sa medzi sebou bijú. Na tvojom mieste by som asi skúsil nejaký iný druh...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Ďalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia