Tropheus divoky(dovoz) alebo domaci odchov??

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Tropheus divoky(dovoz) alebo domaci odchov??

Poslaťod petokalo » Str 07. Sep 2011 16:58:10

Admin a ostatny co v tejto teme pisete, mate skusenosti z chovom ryb. Taketo odchovne su v afrike uz 15 rokou a ryby ktore su tam chovane a dovezene napr. na slovensko sa neoznacuju WF ale mali by ste vediet ako, ved ste " skuseny chovatelia " :D ani neviete o com pisete
petokalo

Reklama

Poslaťod Rostratus » Str 07. Sep 2011 17:13:27

Tak nám skús napísať ako sa označujú. Určite sa venuješ afrikám veľmi dlho a máš určite dobrý zdroj na to, aby si to vedel. ( Označenie je jedná vec, to čo ti naozaj príde je druhá vec).
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kofola » Str 07. Sep 2011 17:22:58

Ak myslis oznacenie SNZ, tak pokial viem sa tak oznacuju ryby odchovane pri jazere. Ryby odchytene v jazere sa stale oznacuju WF. Alebo mas novsie informacie?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod petokalo » Str 07. Sep 2011 20:45:14

kofola vies niekto tu vlozi videa a pise ze ryby z tychto chovni su WF ale nech si to zisti a az potom nech pise ako sa oznacuju take odchovi. To oznacenie je ako si napisal ty SNZ.
petokalo

Poslaťod vaku70 » Štv 03. Nov 2011 23:14:26

No já nevím,ale já tomu taky moc nevěřím.Pokud to zfalšovat napadne lidi v evropě,tak V Africe,kde je potřeba finance k přežití se hodí za cokoli,co odletí jako WF.
měl jsem (prej) WF T.Chipimbi.Až na jednu mě celé hejno odešlo na Bloat.Společnost v akva jim dělali Maswy F1.Neodešla ani jedna.
U odchovů zde vím cca jak jsou staré.U WF vím prd.
Asi hlavní důvod,proč mám teď jen F1 jsou peníze.Koníček je to finančně náročný a když pak zkape komplet WF skupina,je to rána do rodinné peněženky zralá rozvodu. :thumbdown:
Obrázok užívateľa
vaku70

Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Rado » Pia 04. Nov 2011 8:24:48

Pre mňa WF, F1 nie je veľmi dôveryhodné. Skôr si rybu vyberiem, ak môžem vidieť jej rodičov. Tropheus je dobre stavaný a nie žiadny "štíhluň" predávaný dokonca ako F1. V našich končinách si myslým, že je to už v podstate jedno a ak by sa urobili nejaké genetické testy, tak by sme zistili, že všetko sú to už iba odchovy našich rýb a genofond majú absolútne totožný. Skôr je to o tom, kto potom čomu chce veriť -určite mám aj nejaké F2 odchovy :cool , či nie :crazy: ? Ale tak som ich kúpil a vypadajú ako ukážkové tropheusi - pekné a zdravé ryby a to je pre mňa dôležité. Takže k téme "divoký dovoz" - podľa mňa dobrá reklama na urýchlenie predaja - česť výnimkám :mrk
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Predchádzajúci

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 31 hostia