Samicka yellowky bude mať malinke. ako postupovať??

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Samicka yellowky bude mať malinke. ako postupovať??

Poslaťod emmkaa » Sob 04. Jún 2011 9:52:05

Čauko malawkari.. asi budeme mať podľa všetkeho rybinky :blush , len neviem ako postupovať.. taketo zmeny pod papuľkou sme si všimli asi pred 10 dňami. Ako zistim či už ma v papulke male,alebo ešte len ikry? mam ju čim skôr odloviť do inej nádrže? Nemam šajnu ako postupovať v takom prípade.. mam male akvarko,len 6 rybiek.. Aj sa tešim,lebo je to znak,že sa majú rybky fajn, ale aj mam obavy čo a ako.. Ďakujem za cenne rady..
emmkaa

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Samicka yellowky bude mať malinke. ako postupovať??

Poslaťod kofola » Sob 04. Jún 2011 10:19:57

V pripade, ze mas male akvarko a nebudes mat kde dat male rybky, ktore by na min. 3 mesiace, kym dorastu potrebovali druhe akvarium, tak samicu nechaj tak ako je a ked vypusti mlade rybky, tak ich pozeru jej spoluobyvatelia. Mozno sa nejaka cast ryiek zachrani a schova sa v ukrytoch. Alebo ju mozes chytit, dat do druheho akvarka, pockat kym vypusti mlade, potom ich odchovat a predat. No rataj s tym, ze kym ich odchovas do predajnej velkosti, tak sa ti vytru este niekolko krat a budes mat mlade takmer kazdy mesiac.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Nawi » Sob 04. Jún 2011 19:46:54

suhlasim z kofolom,ja by som to v tvojom pripade nehal tak na prirodu,mozno nejake tie mlade aj obziju v spolocnom aqua...
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Pain » Sob 04. Jún 2011 20:37:11

Ja by som ti poradil tak keď si ich chceš nechať máš na to 2 až 4 tyždne kým ich bude vládať držať v ústnom vaku alebo si zohnaj na začiatok nejakú menšiu nádrž na tie malé rybky.Treba sledovať matku ako jej budú rásť malé v ústach možeš jej odobrať tie málé z úst.Samica celé obdobie nepoberá potrvu.Robí sa to tak že keď už budú dosť veľké to budeš vydieť samica už bude veľmi prehadzovať malé v ústach tak si do tej nádrže daj vodu druhej nádrže a stačí jeden ovzdušňovací kameň a potom chyť samicu do ruky ale tak aby bola nad vodou zober malú striekačku a jemne strikaj jej do úst vodu a ona bude vyplúvať malé.Druhá verzia chyť ju do ruky drž ju pod vodou hlavne jemne a malímšpáratkom jej pootvor ústa bude ich vyplúvať ale pozor nevypluje ich na jeden raz tak to musíš urobiť viac krát až kým nebude mať prázdne ústa.Keď sa ti to podarí samicu vráť naspäť do veľkého akva a nakŕm ju. :yes :)
Obrázok užívateľa
Pain

Images: 12
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Nawi » Ned 05. Jún 2011 20:03:47

pain,preco to robit takymi komplikovanymi sposobmi?uplne staci ked samicku odlovis tak tyzden pred vypustenim mladych a das ju do osobytne nadrz a ona sama vypusti mlade,podla mna zbytocne ju budes stresovat vyklepavanim,moje vsetky samicky takto donosia mlade
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Pain » Pon 06. Jún 2011 6:48:12

Pigeon ale nie každý má viac nádrží aby ešte prehadzoval samicu keď má tak je to druhá vec ale keď nie a chce si nechať malé tak to môže urobiť
Obrázok užívateľa
Pain

Poslaťod kofola » Pon 06. Jún 2011 7:41:17

A ked nema viac nadrzi, tak kde tie mlade vyklepe? Vo flasi od uhoriek 20-30 Labidochromisov neodchovas.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Pain » Pon 06. Jún 2011 13:47:07

Na čo by jej bolo viac nádrží na tie zopár rybiek stáčí jej jedna v čom podrastú a potom ich predá alebo daruje niečo si nechá,nechajte to na slečnu alebo pani čo si z našich rád vyberie stačí tro cha porozmíšlať a všetko sa dá a čo sa tíka tej uhorkovej flašky na začiatok jej aj postačí.Maj sa pán kofola
Obrázok užívateľa
Pain

Poslaťod kofola » Pon 06. Jún 2011 14:42:23

Pain píše:Na čo by jej bolo viac nádrží na tie zopár rybiek stáčí jej jedna v čom podrastú a potom ich predá alebo daruje niečo si nechá,nechajte to na slečnu alebo pani čo si z našich rád vyberie stačí tro cha porozmíšlať a všetko sa dá a čo sa tíka tej uhorkovej flašky na začiatok jej aj postačí.Maj sa pán kofola

.. a do tej jednej moze dat aj tu samicu, kym nevypusti mlade. Vyklepavanie je neprirodzene, nesetrne a stresujuce pre samicu. Zvlast je to barbarstvo pri tak plodnej rybke akou je Labidochromis Careuleus Yellow, ktora velmi lahko donosi svoje potomstvo az do konca. Ine je to pri rybach, ktore v akvariu velmi tazko donasaju prirodzene, ako napr. Cyphotilapia Giberossa.
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod Nawi » Pon 06. Jún 2011 20:14:47

suhlasim z kofolom,urcite ja osobne by som nevyklepaval samicku,nech pekne donosi mlade a ano ine je to pri druhoch ktore v aqua velmi tazko donasaju prirodzene,ako uz kofola napisal.....ako pain nemam nic proti tvojej rade ale tvoju radu by som si ja osobne nevybral,podla mna je uplne zbytocne vyklepavat samicky najma ak sa jedna o Labidochromis Careuleus Yellow.....
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Ďalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 24 hostia