Cyrtocara moorii

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Cyrtocara moorii

Poslaťod Jules » Štv 23. Aug 2012 20:59:59

Cau Pristas ja ich mam v 720l 6 kusov 2 samec 4 samice. Samozrejme ze to nemaju len pre seba, ale zdielaju ho s ostatnymi malawi obyvatelmi. Agresivita medzi samcamy je nulova, ani nemaju svoje teritoria len si podelili samice a sem tam sa ponahanaju. U mna je to jedna s tych kludnejsich rybiek :D Take Scianochromisy tie sa vedia mlatit az k smrti a Nimbochromisy su tiez akcnejsie :D
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod pristaš007 » Ned 26. Aug 2012 15:26:38

Jules-Chlope ty žiješ?Mal si sa zastaviť pre nimbochromisi-ostal som ti dlžní ak sa nemylim!Ale ako si videl u mna cyrtocari bezproblemova ryba (4+1),scianochromisi(3+2) za skoro 2 roky som nezaznamenal žiadne potičky-ale počul som že u niekoho su viac agresivne ako nimbochromisi-a v skutočnosti by to malo byt naopak.čudne- ved ich maš odo mna-asi by si mal im ukazať kto je im panom :lol: Ozvi sa cez SS
Obrázok užívateľa
pristaš007

Images: 11
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod Gregy » Pia 31. Aug 2012 8:03:52

Mám problém s agresivitou samců C. Moori. Původně jsem koupil 8 ks mladých ryb po pár měsících mi z nějakého důvodu 2 uhynuly. Takže zůstalo 6ks, z toho to bohužel vypadá na pět samců a jednu samici :-(. Velikost ryb je odhadem cca něco kolem 10-12cm. Pravidelně se 2-3 samci nahánějí po akváriu a útočí na sebe. Vypadá to asi tak, že krouží v malém kruhu kolem sebe v jednom směru a v jednu chvíli na sebe zaútočí a tlamou se navzájem zakousnou. Mají přitom dost tmavé zbarvení, někdy skoro až do černa nebo tmavě fialova. Naštěstí to nemá nějaké závažné následky, pouze trochu potrhané ploutve.

Právě u těchto ryb mě agresivita dost překvapuje. Celkem je v akváriu asi 60 ryb a bez problémů spolu vycházejí, pouze občas nějaký samec prožene některou z ryb, ale to asi není nic překvapivého. Vlastně jsem až překvapen jak mírumilovně se ryby chovají, s výjimkou samců C. Moori. Vůči jiným rybám nejsou agresivní.

Nevím čím by to mohlo být, takže se obracím na zkušené cihlidáře. Podmínky chovu jsou následující:

Akva 770L, voda: PH 8,2; GH=6°; KH=11°, NO2=0; NO3 = do 25; teplota teď v létě 28-29°. Krmím vším možným - sera granured, sera flora, sera vipan, JBL novo-rift, z mraženého krmiva - malawi mix, artemie, krill, občas patentky, koretry a nevím co ještě. Stravu dávám tak, aby se všechny ryby nakrmily, tzn. pestrou každý den, většinou krmím večer v několika dávkách různými krmivy. Zařízení akvária je klasické malawi - bílý písek, umělé pozadí a pár kamenů (viewtopic.php?f=26&t=2595&start=0).

Pokud máte podobné zkušenosti nebo nějaké nápady, tak budu rád za každou radu. Právě C. Moori mají být v budoucnu chloubou akvária, tak bych nerad abych s nimi měl pořád nějaké problémy.
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod crusZA » Pia 31. Aug 2012 14:24:07

tak takto vzrastla ta moja co je o par stranok dozadu ;)
inak nemate niekto dospele samicky?zo 4 mam 3samce a jednu samicku,inak su v pohode,mierumilovne a krasne ryby.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
crusZA

Been thanked: 0 time

Poslaťod Nawi » Sob 01. Sep 2012 9:10:59

ja mám 10 krásnych cca 10-15cm veľkých jedincou v 300l nádrži,pomer je 5:5,samce sa hašteria len v čase výteru inak sú v pohode,žiadne agresívne útoky a nič podobné,aj ked sa v tom čase výteru začnú hlušiť je to nič,len dominatný samec dáva najavo tým ostatným že on je v akva pán a on sa bude vytierať so samičkami :) ,sú to kludné ryby
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod dkollar » Sob 20. Okt 2012 19:34:55

Gregy píše:Mám problém s agresivitou samců C. Moori. Původně jsem koupil 8 ks mladých ryb po pár měsících mi z nějakého důvodu 2 uhynuly. Takže zůstalo 6ks, z toho to bohužel vypadá na pět samců a jednu samici :-(. Velikost ryb je odhadem cca něco kolem 10-12cm. Pravidelně se 2-3 samci nahánějí po akváriu a útočí na sebe. Vypadá to asi tak, že krouží v malém kruhu kolem sebe v jednom směru a v jednu chvíli na sebe zaútočí a tlamou se navzájem zakousnou. Mají přitom dost tmavé zbarvení, někdy skoro až do černa nebo tmavě fialova. Naštěstí to nemá nějaké závažné následky, pouze trochu potrhané ploutve.

ahoj,

vyzera to takto nejak? to je video mojich. u mna to robia presne kvoli tomu, ze je vela samcov a malo samic. podla mna.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OLQwFUhxyZk[/youtube]

takto vyzeraju moje dnes:

Obrázok
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod Ruddykk » Ned 21. Okt 2012 8:31:43

Som presvedceny ze agresivita je vystupnovana malym poctom samic. Agresivita nie je niecim vynimocnym. Ja preto vzdy kupim napriklad min. 15 ks ryb. Potom postupne znizim pocet samcov. A tym je problem varieseny. Ale bezne sa stane ze agresivita sa obcas prejavi aj neskor u inych ryb. Zlozenie vody a krmenie su dolezite tiez. Ak su tieto veci narusene potom dojde k stresu ryb a nasledne k agresivite. Takisto pri zvyseni proteinoveho zakladu u Malawi dojde k zvysenej aktivite rozmnozovania co bezne vyvolava boj o samicku a vlastne teritorium. Ale to je ta lepsia stranka veci. Taketo skusenosti mam uz niekolko rokov.
Obrázok užívateľa
Ruddykk

Images: 20
Has thanked: 11 times

Poslaťod Gregy » Str 07. Nov 2012 14:06:51

Tak to je přesně můj případ na tom videu. Snazil jsem se sehnat pár nových kousků, bohužel zatím marně. Hlavně bych potřeboval asi trochu odrostlejší samice a tak dva samce dát pryč. Zatím si nic nezpůsobili, jen občas mají trochu potrhané ploutve. Budu to řešit asi do jara, chci přejít jen na haps & peacocks, tak budu upravovat počty ryb v nádrži.
Obrázok užívateľa
Gregy

Been thanked: 8 times

Poslaťod mirec69 » Sob 23. Feb 2013 20:14:52

Ahojte nechcem zakladat novu temu a chcem sa opytat tych co maju skusenosti s chovom s placidochromis mdoka white lips a placidochromis phenochilus tanzania lupingu...mozu byt spolu v akva koli krizeniu...pacia sami strasne obadva druhy a chcem ich mat v 600vke v pomere asi 10ks mdoka a 10ks lupingu,bude to podla vas fungovat?aby mi tam nevznikali hybridi :-)
Obrázok užívateľa
mirec69

Predchádzajúci

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 26 hostia