Malawi cichlidy - ktoré sú podľa vás top?

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Malawi cichlidy - ktoré sú podľa vás top?

Poslaťod kofola » Štv 29. Okt 2009 15:16:35

Ja suhlasim s Pietrom. Ja ako akvarista nehladim na ryby len z hladiska estetiky, ale zaujima ma aj ich starostlivost o poter a hierarchia a celkovo spravanie. Lenze ked niekto vidi P.demasoni - podotykam v dobrej kondicii a dobre krmenu, tak chce mat doma hned malawi bez ohladu na to ci o nich nieco vie alebo nie. Pre moju priatelku su to stale najkrajsie rybky hned po Nemovi :lol: .
U mna sa postupne meni moj favorit, ale momentalne v tomto obdobi je to z malawi A.Fire Fish red dragon.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Štv 29. Okt 2009 18:44:38

Aulonocara Fire fish sa stala v poslednom čase hitom medzi chovateľmi afrík. Myslím že ten názov mu dodal popularitu. Je to pekná rybka.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kofola » Štv 29. Okt 2009 18:50:17

No ja osobne som po nej pokukoval uz davno, len som nemohol v mojom okoli zohnat kvalitne kusky po pekne vyfarbenych rodicoch. Ja mam zatial prckov tak 4-5 cm, ale uz vidno na dvoch (predpokladam ze to budu samci) ako sa pekne zacinaju vyfarbovat z oranzovych do cerveneho nadychu, ale chce to naozaj kvalitnu stravu s vysokym obsahom karotenu. Chystam sa vyskusat nejake vyfarbujuce krmivo pre diskusy.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Schrenki » Ned 13. Dec 2009 13:30:00

Nadherných africkych cichlid je fakt neskutočné množstvo človek si nevie ani vybrať asi aj preto sa ich mojom akvarku už toľko vystriedalo.Pošlem nejake foto do galerie.U tých aulonocar sa mi pači že je tam veľa farebných variant a samci su nadherne sfarbení ale väčšina samic je siva.Mne sa osobne pači copadichromis borleyi momentalne mam nadherného samca, hlavu ma modru,telo červené a chvostova plutva celá čierna.Samice sú tiež síce sive ale majú oranžové plutvy.Z tanganiky sa mi pačia frontosi.Mam 4ks frontoza bangwe yellow,ked som ich kupil mali 3cm teraz 12 až 18(samice su menšie).Sú kľudné veľmi pohodove ryby.Chcem prejsť na ameriku už mam kupené aj nejaké odchovy ale tie frontosi si chcem nechať.Nebude to problém ked ich dám dokopy?
Schrenki

Images: 11
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Pon 14. Dec 2009 14:20:27

Ťažko povedať, ale myslím si že problém v tom bude. Neviem síce aké konkrétne ameriky ideš chovať ale ak máš namysli niektoré z veľkých amerík tak tie sú podľa mňa dosť "živé" ryby a ku kľudným frontosam sa nehodia. Budú potom dosť stresované.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod jusko » Pon 14. Dec 2009 17:36:06

Frontosy potrebujú fakt kľud - nemiešaj ich s amerikami.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod jusko » Pon 14. Dec 2009 19:03:43

Mne sa v poslednej dobe začínajú znovu páčiť aulonocary - kvoli farebnosti tohto druhu, tak som si zatiaľ zadovážil
Aulonocara fire fish
Aulonocara maylandi,Maylandi
Aulonocara stuartgranti Chilumba
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Rostratus » Pon 14. Dec 2009 19:11:45

Sú to pekné ryby len je na škodu, že samičky sú nevýrazne sfarbené. Za to samci to sú krásavci.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Stero » Pon 14. Dec 2009 22:28:47

S niektorými druhmi samičiek aulonocar je ešte jeden problém a to že svojou nevýraznosťou a väčšinou dosť podobným vzhladom može dochádzať ku kríženiu druhov. Samica Au. st. Ngara je podobná red flush a chilumba a german red a kope iným. A keď sme u toho tak na trhu sa nachádzaju aj mnohé šľachtené druhy ktoré by sa v prírode nemali nachádzať, ale pre svoju krásu idú na dračku. A problém je ešte aj pri tom keď človek kúpi nejaké aulonocari ktoré ešte niesu vyfarbené a po mesiacoch zisti že to nie je presne to čo si myslel že to bude. Keď kupovať aulonocary tak len od chovateľa ktorý vie presne v ktorej nádrži ma ktorý druh a nekupovať viacej pod druhov z jedného rodu.
U mňa best of Malawi Buccochromis, Cyrtocara, Tyrannochromis , :P

Až Budem veľký a budem mať aspoň 1000L AQ tak toto bude základ pre moju osádku
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Vlastik » Ned 27. Dec 2009 17:31:34

Metriaclima msobo-magunga
Obrázok užívateľa
Vlastik

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 13 hostia