To záleží aké máš Aq ja sa ich snažím odloviť tak že cez deň povyberám časť kameňov kde sa zvykne konkrétna samica skrývať a potom v noci idem za pomoci baterky na lov. Ryby odpočvajú a sú kľudné tak že ak ryba nieje schovaná tak to ide vcelku raz dva. Keď je schovaná tak mám smolu.
Akvarko mam malé, len 200. Ale skrýši je dosť vždy sa niekam schová a neviem si predstaviť, že by som vyberal nejake kamene. Pôvodne som nechcel odlovovať, ale keď moja menšia dcéra videla hon na mlade tak jej to prišlo lúto a ja som slúbil, že druhý krát ju odlovím, ale nemám šancu.
Dobre poznám tuto naháňačku napr. mne sa ešte nepodarilo odloviť samicu demasona je krpatá a v mojom aq je kopa veľkých kameňov. Tak že zatiaľ mi vždy vyšli male na zmar (krmivo re Haps). Skús pár nocí sledovať kam sa ukrýva na noc a potom niekedy skús spôsob nočného lovu možno budeš mať úspech.
S tým odlovovaním je vždy problém pokiaľ máš "zariadené" akvárium. Ak máš úkryty kde je viac únikov bude to problém. Skús použiť 2 sieťky. Univerzálny návod na odlovenie neexistuje.
já zásadně odlovuji v noci mez 1 hod. - 2 hod. ranní....tento víkend jsem potřeboval snížit počet ryb v AQ a vylovoval jsem celkem 10 ks mbun a byli odlovené za 20 min....používám 2 sítky jak píše rostratus
Loviť večer keď sú ryby niekoľko hodín v tme má výhody. Ryby sú v kľude a dajú sa ľahšie chytať. Dokým sa preberú zo spánku máte ich nachytané. Ja však chytám pri zapnutom akváriu, nie pri baterke.