Malawi cichlidy, samice vs samce

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Malawi cichlidy, samice vs samce

Poslaťod Janci » Uto 26. Jan 2016 16:53:19

zdravim vas, potreboval by som poradit s nakupom Malawi rybiek.
s chovom som zacal len cca pred polrokom, momentalne mam 200l akva ale planujem o cosi vacsie.
chcel by som mat tieto druhy:
Labidochromis caeruleus Yellow; Melanochromis cyaneorhabdos Maingano; Pseudotropheus saulosi Coral red
na forach a strankach chovatelov sa spomina ze treba dodrzat pomer samic a samcov ale problemom je zohnat starsie jedince kde je iste pohlavie. pri zakladnej predajnej velkosti 2-3 cm to nejde, pri Yellowkach sa dokonca spomina problem s urcenim aj pri vacsich jedincoch. na zaciatok som kupil v obchode 10 ks Saulosiek a mam z nich 1 samicu...
viete mi niekto pls poradit kde kupit vacsie jedince pripadne ako vy riesite nastavenie spravneho pomeru?
velmi sa mi nechce kupovat do nekonecna mlade a predavat cez bazar co sa nehodi :-D
potesia aj skusenosti ako spolahlivo urcit pohlavie pri Maingano a Yellow... :-)
dakujem!!!
Janci

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Malawi cichlidy, samice vs samce

Poslaťod Snoopy » Štv 28. Jan 2016 17:34:51

Neviem odkial si. V Bratislave ponuka dospele jedince napriklad Polit. A dalej, kupovat cichlidy v obchode a mlade, co este netusis co je za zmesku je dost odvazne. Neviem ci mas ucet na FB, je tam skupina "Africke cichlidy" kde sa stale nieco ponuka po celom Slovensku. Ci uz mlade alebo vacsie ryby. Ja som napriklad kupil od chovatela mlade saulosi, 10ks. Moja predstava bola samec/samica 2/8. Ale uz teraz viem isto ze samci su minimalne styria. :) Nevham tomu volny priebeh. Oni sa vyselektuju sami ked sa im nebude pacit :)
Snoopy

Poslaťod Janci » Pia 29. Jan 2016 14:08:11

ahoj, dakujem za odpoved, som z BA, mlade som kupoval v AquaSymbioze v Dubravke, boli to normalne cistokrvne Saulosi ;) (tusim ze oni ich beru od chovatela z Bytce) s tym problem nie je, akurat ze som mal asi fakt smolu a trafil som proste blby pomer... do Politu som uz volal/pisal, prisla odpoved ze bohuzial vo velkostiach (zakladnych) ake momentalne maju nevedia s istotou urcit pohlavie... este som sa ich pytal ci teda maju aj ine velkosti ako zakladne, cakam zatial na odpoved... inak podarilo sa mi predat cez bazos 5 samcov tak asi kupim dalsie drobce a uvidim co sa vyselektuje mne :D
snad budem mat teraz viac stastia. dakujem za tip na FB stranku!!
Janci

Poslaťod Snoopy » Sob 30. Jan 2016 8:29:22

V polite kupis aj vacsie ryby, len uz su drahsie. Myslim ze okolo 4-6€. Myslim ze to maju aj na ich stranke. (nie som si isty) Aquasymbioza je urcite v pohode a nepredaju ti nejaky klumpat. :) skor som mal na mysli hornbach a podobne predajne. Nemas foto akva?
Snoopy

Poslaťod Janci » Pon 01. Feb 2016 15:30:51

bohuzial z Politu som akurat dostal odpoved ze z tychto druhov starsie jedince nemaju a asi ani nebudu :cry co uz, vybehnem ja este do tej Aquasymbiozy skusit opat stastie :D v hornbachu kupujem len klince a drot :D :D
Janci

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia