Pseudotropheus elongatus pohlavie

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Pseudotropheus elongatus pohlavie

Poslaťod Nawi » Ned 10. Nov 2013 19:50:39

padre píše:S tým určovaním pohlavia to veru býva trochu problém. Pokiaľ človek nekupuje už väčšie a pohlavne dospelé ryby, ale ešte malé, tak to nevie zvyčajne ani predavač.
V každej chytrej akva-knižke vám popisujú, že aký má byť u jednotlivých druhov pomer samcov/samíc, alebo že na samca má pripadať viac samíc a podobne. Ale u niektorých druhov to proste, hlavne ak sú ešte malé, nezistíte.
Čo potom, keď neskôr zistíte, že zo šiestich kusov máte štyroch samcov a dve samičky ? Aj ja mám v akva Pseudotropheus elongatus a veru zatiaľ ich veľmi nerozoznám. Ale u Haplochromisov to vypadá už jasné, že ten pomer 4/2 tam je.
Odloviť potom samce a snažiť sa ich niekde " vymeniť" za samičky ?
Ako to riešite vy ?

pohlavie sa dá zistiť aj zo správania rýb a to nemusia byť dospelé.No prípadne potom zvyšných samcov posunieš dalej,alebo vymeníš za samice ako píšeš.Najlepším riešením je podľa mňa kúpa aspoň 8-15ks mladej skupiny rýb,časom sa ti to povyfarbuje a čo bude na zvyš len posunieš dalej,alebo to necháš tak.Osobne to zvyčajne neriešim,ked kupujem mladé ryby kupujem min. 10-15ks,časom sa uvidí čo z mladých rýb vyrastie.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Predchádzajúci

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia