Malawi 300L začínam...

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Malawi 300L začínam...

Poslaťod opicka » Uto 26. Feb 2013 23:17:24

No niečo takéto by som chcel zariadiť no nie tak rastlinkové niečo skorako anubias max ta cryptocoryna. No a ešte k tomu druhu že čo by sa k aulonocaram hodilo okrem mbuna tie žerú rastliny a sú dosť také agresívne čo som čítal a tak teritoriálne dosť. Som zvedavý čo sa my podarí. Substrát som doriešil dal som na miesto kde bude zakrývať filter cryptocoryna štrk nech sa zakorenia a dal som na to piesok kúpil som ten do filtracii bazénov v baumaxe za 6e 25kg balenie. Čo je super si myslím. a to potom po celom akvarku len piesok. Dekor plánujem dať nejaké kamene okruhliaky alebo bridlicu uvidím to po krajoch a v strede akva dominantný koreň nejaký veľký s anubismi bo akvarko ma 2m tak chcem mať stred tak voľný trošku aj. No a osvetlenie uvidím rozhodujem sa nad led dosť. Inak už len zabehnúť akva a potom ryby zohnať. :)
opicka

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod heno96 » Uto 26. Feb 2013 23:22:25

Pri mbunach som nezaznamenal ze su niake agresivne pokial sa samec nechysta vytriet vtedy si vie spravit poriadok v celom akva
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod opicka » Pon 19. Aug 2013 11:58:35

No po dlhšom čase sa hlasim. Tak akvárium som založil všetko v poriadku ryby rastú ako divé :) ešte stále nie je dokončené úplne ale už len obloženie pozadie vyriešim asi len nejakou jednofarebnou tapetou lebo akvarium nie je natoľko široké aby som tam dával dnu 3D pozadie. Keď bude hotové tak pošlem foto. Ale mám na Vás otázku ak môžem. Hľadal som tu na fóre ale nejako som sa nedopracoval vyhladavanie stále že výraz sa nenašiel. No k veci . Doma čo som zakladal akvárium máme s otcom avšak študujem v BA a tam aj bývam a preto by som si chcel založiť svoje akvarko tam kedže toto mi otec nechce dať :D Ide o to že v celom byte je plavačka a neviem nakoľko by zniesla váhu. Plánoval by som akvarko 300-400l max. tvar podobný 200dx50vx50-60š (šírku ešte uvidím lebo chcem dať aj 3D pozadie tak nejakú širku by ste mi poradili minimum na 3D k malawkam ). Osádku aulonocari, mbumi, klasika nejaká. Viete poradiť nejakú vychytávku keď tak na to aby vydržalo váhu akva a nebola tam otlačka alebo aby sa nezničila keď sa dá akva preč na iné miesto?
opicka

Poslaťod opicka » Pon 19. Aug 2013 12:12:40

Pár foto aspoň na predstavu osadenstvo ale hovorím nie je dokončené ani osvetlenie ešte nové a tak zatial len provizórne že čo sa mi podarilo vyparatiť :) dúfam ma nebudete zatracovať že som dal foto aspoň tak pred dokončením
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
opicka

Poslaťod simon » Pon 19. Aug 2013 16:06:20

Je to pekné, ale neviem prečo dávaš do dodovej témy svoje prezentácie. Urob si svoju tému a budeš to mať všetko spolu. Je to lepšie aj pre teba, aj pre nás, aby sme videli celkový vývoj a históriu TVOJHO akva. Takto nie je v tom prehľad a poriadok. :O
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod opicka » Uto 20. Aug 2013 7:10:49

prepáč nechcel som len zakladať novú tému s podobným názvom a otázkami tak som myslel že to nebude problém tak ja založím novú tému a mohol by som sa opýtať ako teda odstránim tieto foto a príspevok? nech to tu teda nezavadzia. Dúfam sa nikto nenahnevá za moju trúfalosť
opicka

Poslaťod simon » Pon 21. Okt 2013 10:28:37

opicka píše:prepáč nechcel som len zakladať novú tému s podobným názvom a otázkami tak som myslel že to nebude problém tak ja založím novú tému a mohol by som sa opýtať ako teda odstránim tieto foto a príspevok? nech to tu teda nezavadzia. Dúfam sa nikto nenahnevá za moju trúfalosť

Ale veď to nie je o hneve alebo o trúfalosti. Je to len o tom, ako som už písal. Budeš mať svoju tému a budeš tam mať všetko spolu. Celú históriu. To že bude podobný názov témy na tom nič nemení.
A odpovede na podobné, alebo také isté otázky už napísané sú. Pýtať sa je potrebné, nato je tento portál. Ale predtým je dobré, keď si to skúsiš pohľadať. Ja to ale nekritizujem, len o tom polemizujem. Niekto napr. nemá čas, a chce odpoveď hneď, bez listovania. To chápem. Len ak sa také isté otázky opakujú viackrát , potom už asi málo ľudí bude písať to isté a v takom rozsahu.
Ak to chceš vymazať, je potrebné upozorniť na túto skutočnosť administrátora.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Predchádzajúci

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia