Predátor z Mozambiku žerie naše ryby !

Diskusia o afrických riečnych cichlidách

Re: Predátor z Mozambiku žerie naše ryby !

Poslaťod Belial » Štv 14. Jan 2010 22:45:11

S bráchom sme boli loviť endlerky na živé krmivo a riečnych cichlíd sme nachytali oveľa viac ako endleriek. Dones si vedro, sieťky a ide sa na vec.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Štv 14. Jan 2010 22:52:02

No tak to je fajn. Keď si nájdem čas dám ti vedieť a skočím si po ne...
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Belial » Štv 14. Jan 2010 22:54:50

Dohodnuté. :hand
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Rostratus » Sob 30. Jan 2010 15:19:24

Už to vyzeralo tak, že si nájdem k tebe cestu, ale akosi to nevyšlo. Pravdepodobne prídem až neako na jar. Momentálne ani nemám na tieto ryby voľnú nádrž.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Belial » Sob 30. Jan 2010 15:26:58

Bez problémov, určite len tak z potôčika nezmiznú... :mrk
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Rostratus » Sob 30. Jan 2010 15:37:55

Niektorý by boli možno radi, keby tam neboli :chuckle
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Remobmw » Uto 27. Apr 2010 20:14:06

Aky to tam maju vlasne druh? Jeden ci viac?
Obrázok užívateľa
Remobmw

Images: 1
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Belial » Uto 27. Apr 2010 20:34:42

Ja mám pocit, že tam je už toho nakríženého viac ale presne som to neskúmal...
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod fetab » Str 23. Jún 2010 22:32:03

Pamatam sa na casy ked v okras. jazierkach v Bojnickych kupeloch bola krasna rastlinna divocina s tisickami zivorodiek. Enderiek plno, farebnych karasov ale sem tam plata ci mecun cerveny a aj cosi cierne sem tam bolo vidiet. Asi to tam hadzali radobyakvaristi. To bolo pred viac ako 30 rokmi. A este davnejsie bolo nad Opatovcami opustene kupalisko Regina. Zaujimave bolo ze tam cez najmensi bazen pretekala termalna voda ako odpad z kupelov Banik.Ako chlapci sme sa tam chodli kupat aj v zime do toho jedneho bazenika, v ostatnich bola zaburina. Kusok dalej vyssie za lesom bol aj originalny stary pramen ale to bola len taka kruhova jama o priemere asi 5metrov. Raz tam nasli utopeneho chlapa.. A ten Opatovsky potok vlastne spajal odtoky z termalnich kupelov. Voda bola kedysi teplejsia az horuca ze sa nedala v nej udrzat ruka, na mieste kde sa voda vlievala pomedzi kamene do vacsieho okrasneho jazierka kupelov. Aj v lete sa z toho miesta parilo. Takze aj voda v potoku dole Opatovcami bola teplejsia. Predpkladam ze je hodne mineralizovana a nie idealna pre vacsinu aqar.rybiek. Preco toto pisem? No preto ze mi je na smiech ak to niekto povazuje za ekologicku katastrofu ze je tam tylapia mozambik.(Ani nemusim pochybovat ze tylapia sa do rieky nitra dostane lebo v nej skratka neprezie. Takze rybarom nič nežerie!) Horsie je ze ten potok je vlastne stoka ktora preteka dedinou. Dalej chcem upozornit ze na Slovensku je urcite viac takychto potokov ci uz s vyuzitou alebo nevyuzitou termalnou vodou. Jeden potok bol par kilometrov od Bojnic, a to male kupalisko Chalmova. Tiez tam bol potôcik a ako chlapec som tam videl zlte asi 4cm rybky a hufiky malych. Ci je dnes v akom stave netusim.Mozno je uz zasypany. Urcite je uz vsetko inak ale ako hovorim, na slovensku je predsa vela termalnych kupelov a kupalisk a odtoky tiez musia mat. Takze neviete o nejakych? Urcite su tam plne enderiek ci inych adaptabilnych rybiek... Hmmm..? :crazy:
fetab

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod fetab » Str 23. Jún 2010 22:59:46

A este upozornenie pre lovcov. Ci uz chcete nalovit endlerky alebo mozambiky , treba si dat pozor na parazity a choroby, ktore si môzete zavliect do svojich akvarii. Moja skusenost z pred 25rokov bola zaujimava. Cumel som ako puk coze to chovam v akvariu, a rybam odzvonilo. Tak bacha. Ja som vtedy nedal na rady skusenych a okrem roznych po skle lezucich priesvitnych bezstavovcov ktore neboli slimaky (uz sa nepametam ako sa to vola), som dovliekol parazitne cervy tenke ako hrubsi vlas, a bolo toho viac. U sa nepametam co vsetko to bolo za pliagu ale viem ze som nejake musel davat dole priamo z koze rybiek, a dezinfikovat co sa dalo. Riesenie je karantena s dezinfekciou. Nemusite tak dopadnut ako ja vtedy. Ja som totiz lovil aj vedla potoka v malom jazierku plankton a tam tiez mohlo byt dost neplechy.
fetab

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PredchádzajúciĎalší

Späť na Africké riečne cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia