Rod Pelvicachromis

Diskusia o afrických riečnych cichlidách

Rod Pelvicachromis

Poslaťod Aaron » Str 24. Feb 2010 8:57:06

Venuje sa tu niekto aj tymto nadhernym rybickam?? Ja mam P. pulcher a tu by som sa chcel pozastavit. Nevie niekto nahodou kolko georafickych foriem vytvara tento druh? Pretoze v obchodoch ich najst v rozlicnom sfarbeni hlavne u samcov. Napriklad moj samcek nema na chvostovej plutve ziadne bodky ale len cerveny pasik. Pred niekolkymi rokmi zas mnou chovane samceki mali az 4 bodky, a to iste je pri samickach niektore mavaju bodky na chvostovej plutve ine nie. Alebo ci je mozne ze doslo napriklad s krizeniu P. pulcher a P.taeniatus?
Aaron

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Re: Rod Pelvicachromis

Poslaťod Belial » Str 24. Feb 2010 13:34:45

Mal som pulchery a moja skúsenosť je taká, že bodky na chvoste sú len kozmetická záležitosť. O tom krížení medzi druhmi som zatiaľ nepočul.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Aaron » Str 24. Feb 2010 15:08:14

ani ja som zatial nepocul ale myslim ze v akvariovych podmienkach je to dost mozne tak ako u aulonocar. kedze samicka p. taeniatus nigeria red je az velmi podobna s p. pulcher. rozdiel je len v tom ze samicka taeniatusov ma na chvostovej plutve 4 bodky. aspon podla toho co som zaregistroval v predajni. tak preto si osobne myslim ze tie bodky maju akysi vyznam. ale taktiez sa mozem mylit.
Aaron

Poslaťod Aaron » Ned 07. Mar 2010 15:32:16

hehe tak s najvacsou pravdepodobnostou sa mi vytreli pulchery :dance
Aaron

Poslaťod Karpatska » Ned 07. Mar 2010 21:26:08

Tak to ti gratulujem. Môžeš skúsiť aj odfotiť :yes
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Aaron » Ned 07. Mar 2010 23:12:52

s fotenim to bude kusok tazsie z niekolych dovodov. jednak nemam vhodny aparat. max tak mobil a po dalsie, akvarim je poriadne zariasene odkedy som z neho vyhodil prisavnikov ktory stale vyzierali ikry a aj zopar dni potrva kym sa drobizg vyliahne a rozplava. ale som bol vcelku prekvapeny ze tak skoro sa vytreli kedze nieco pred vyse tyzdna som im zrusil znasku bo sa mi vytreli v akvarku na intraku co nebolo ziaduce. vtedy mali okolo 50 ikier. tak uvidime co z toho bude.. ale samicka intenzivne vhana vodu do jaskynky :-)
Aaron

Poslaťod Aaron » Pon 15. Mar 2010 15:41:27

krpci sa už rozplávajú.. síce ide im to pomalšie ale pri 25°C sa ani nedivím. poteru je málo ale neva. aj toto množstvo poteší.. inak aby som spomenul parametre vody v ktorej sú:
obec Lučivná (podtatranská obec)
1,344 °N resp. 0,24 mmol/l,
vápnik 7,5 mg/l
horčík 1,23 mg/l
voda ma železitý charakter kedže sa na špirále rýchlovarnej kanvice sa usadzuje hrdzavý "povlak"
Bližšie informácie som nezískal.
zdroj: PVPS a.s. Poprad

ideálne parametre pre kongo si myslím ;) a taktiež aj skaláre a diskusi
Aaron

Poslaťod jovan » Pon 15. Mar 2010 15:51:20

Aaron píše:k
1,344 °N resp. 0,24 mmol/l,
vápnik 7,5 mg/l
horčík 1,23 mg/l
voda ma železitý charakter kedže sa na špirále rýchlovarnej kanvice sa usadzuje hrdzavý "povlak"
Bližšie informácie som nezískal.
zdroj: PVPS a.s. Poprad

ideálne parametre pre kongo si myslím ;) a taktiež aj skaláre a diskusi

Určite nie ideálne parametre vody pre všetky Amazonské ryby.Zlý pomer vápnika a horčíka,veľmi malá mineralita,a obsah železa.predpokladám FeCl2.....v tejto vode zaručujú problémy či už pri vývoji ikier,alebo rozplávaní poteru,a kolísania ph :talk
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Aaron » Pon 15. Mar 2010 17:09:30

tak chemiu som nijak extra neriesil a ani neviem co je idealne teda pomer. ale tak ako s hnojivami ked doplnas obsah zivin pre rastliny si myslim ze sa da nejak dopnit ten chybajuci obsah mineralov. a naprikald n. multifasciatus sa mi v pohode rozmnozuje. tym len doplnam sol a sodu.
tym idealom som skor myslel tvrdost vody. ze je tak nizka. lebi niektory sa stazuju ze maju moc tvrdu a ze sa im nedari s amazonskymi rybami.. vid na kinderfore ako si ho ty nazval
Aaron

Poslaťod jovan » Pon 15. Mar 2010 18:38:02

Aaron píše:tak chemiu som nijak extra neriesil a ani neviem co je idealne teda pomer. ale tak ako s hnojivami ked doplnas obsah zivin pre rastliny si myslim ze sa da nejak dopnit ten chybajuci obsah mineralov. a naprikald n. multifasciatus sa mi v pohode rozmnozuje. tym len doplnam sol a sodu.
tym idealom som skor myslel tvrdost vody. ze je tak nizka. lebi niektory sa stazuju ze maju moc tvrdu a ze sa im nedari s amazonskymi rybami.. vid na kinderfore ako si ho ty nazval

Ryby sa podľa náročnosti odchovu rozdeľujú na stenokenné/neprispôsobivé/ a endokenné/prisôsobivé/.Väčšina cichlíd je endokenná,takže v podstate pri "stredných parametroch vody" sa dajú/samozrejme za určitých podmienok/pomerne ľahko rozmnožiť.
Mäkká ale aj tvrdá voda má svoje plusy a aj mínusy.Ten kto sa sťažuje na tvrdú vodu sa bude sťažovať aj na vodu mäkkú./ak by ju mal/
S tým doplnením minerálov čo spomínaš,je len duchaplná teória ,avšak neprevediteľná v praxi.
K tým meraniam ,ja osobne neverím tomu čo píšeš ,pretože tá voda ako si uviedol/1,344 °N/ sa blíži k vode destilovanej.Okrem toho 1°n = 10mg oxidu vápennatého alebo 7,14mg oxidu horečnatého v 1 litri vody.Tie hodnoty sú buď prehodené,alebo si sa pomýlil o jednu desatinnú čiarku. :talk
Ps ideálny pomer Ca a Mg je 3:1 alebo 3:2.
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Ďalší

Späť na Africké riečne cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia