Je tam možnost vidiet čast tropickej flóry a fauny Južnej a Strednej Ameriky.
V prvej časti sa ocitnete na mostíku v daždovom pralese nad akváriom, kde je možnost si pozriet roznej druhy tropických rastlín. Na vlastnej koži si môžete vyskúšat čo obnáša pobyt v trópoch v kombinácii s teplom a vlhkosťou. Za slnečného počasia je možnost vidiet aj drobné jaštery ako napr. gekony...
V druhej časti po prezretí flóry sa ocitnete na dne obrieho akvária, odkial môžete pozorovat ryby, ako keby ste boli medzi nimi. Nachádza sa tam viac ako 40 druhov rýb z Južnej a Strednej Ameriky ako napr. nandopsis salvini, amphilophus labiatus, glyptoperichthys gibbiceps, vieja synspilum, osteoglossum bicirhossum a iné....
Najväčšie ryby akváriu sú piraje rodu Colossoma s velkostou 80 cm... Pomaličky ich dobieha osteoglossum bicirhossum, ktorý dorastá až do 120 cm.
Popis nádrže :
Objem : 130.000 litrov
váha : cca 130 ton.
Rozmery nádrže : 5 x 8 x 4,8 m (dxšxv)
Proti vode Vás ochráni tunel v tvare klemby z akrylátového skla hrúbky 6,5 cm vyrobeného na zakázku priamo v Japonsku...
Podla mojho názoru stojí za to sa tam pozriet. Co by mna najviac zaujímalo je: na kolko to majitela vyšlo....
Domovská stránka:
- Kód: Vybrať všetko
- http://www.obriakvarium.cz
P.S.: návštevu som uskutočnil v roku 2005 a od vtedy sa mohlo toho veľa zmeniť

ale asi se mu to vratí postupem času... mám to 20 km od baráku a ještě jsem tam nebyl... budu si muset udělat někdy výlet no
 ale asi se mu to vratí postupem času... mám to 20 km od baráku a ještě jsem tam nebyl... budu si muset udělat někdy výlet no   tak to sa ti čudujem že si tam nebol.... Ja som išiel toľko kilometrov kôli tej nádrži a ty to máš za rohom... Ak tam náhodou pôjdeš nezabudni urobiť aktuálne fotečky. Som zvedavý či sa tam niečo zmenilo.
 tak to sa ti čudujem že si tam nebol.... Ja som išiel toľko kilometrov kôli tej nádrži a ty to máš za rohom... Ak tam náhodou pôjdeš nezabudni urobiť aktuálne fotečky. Som zvedavý či sa tam niečo zmenilo.