cichlidy v kosickej zoo

Diskusia o návštevách cichlidárov a "cichlid" miest

Re: cichlidy v kosickej zoo

Poslaťod dkollar » Uto 06. Júl 2010 20:54:59

to je celkovo zahada pre mna. par kilometrov od kosic v madarsku moze fungovat aj perfektna zoo, v kazdej druhej dedine je slusne az velmi dobre kupalisko. na slovensku nie je mozne prevadzkovat na slusnej urovni ani jedno, ani druhe. najvecsia kryta plavaren v druhom najvecsom slovenskom meste vyzera, ako keby tadial presla vojna.

musim dychat zhlboka..... :angry
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Reklama

Poslaťod Stero » Uto 06. Júl 2010 21:03:54

A to ani nehovorím že cca 2km od zoo je Termálne kúpalisko podobné ako v Poprade až nato že je tam premakaná detská časť. A celkovo tých termálnych kúpalisk je tam kopa a za tretinovú cenu ako sú u nás.
Pred pár rokmi som sa rozprával z jedným pánom ing. z Islandu a ten si nevedel vysvetliť prečo na Slovensku nevyuživáme termálnu energiu. Nešlo mu to nijak raz do hlavy.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Jules » Ned 11. Júl 2010 15:08:05

Podla mna preto, lebo tu tie hlavy na to nemame. A ak mame tak ich znici byrokracia a uz ziju niekde uplne inde napr. na islande :D
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Jules » Ned 11. Júl 2010 15:15:32

Este k tej ZOO Kosice bol som tam minuly weekend a z akvaristickeho hladiska fakt bieda. Hned napravo pri vchode pri hadoch akvarko s napisom cichlidy tak navrchu. Pozriem dnu a voda spinava, sklo zariasene a na hladine plavala polovica Kancika pruhovaneho v znacnom stadiu rozkladu ... Tak si predstavujem akvarko do ktoreho nikto nesiahol minimalne pol roka. Dalsie akvarka su nalavo, vchod je medzi vtakmi a opicami. Je tam vyssie akvarko v ktorom su ocellaty a colosomy. Rastlinozrave pirane to akvarko uz davno prerastli pomaly sa v nom ani neotocia. A este jedno akvarko plne karasov. Tot vsjo ... :cry
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Rostratus » Ned 11. Júl 2010 17:03:00

Vidíš Jules, dík že si to pripomenul na to akvárko s ocellatusmi som úplne zabudol. Oproti tomu malému bolo toto akva v omnoho lepšom stave.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod dkollar » Ned 11. Júl 2010 17:37:40

Jules píše:Podla mna preto, lebo tu tie hlavy na to nemame. A ak mame tak ich znici byrokracia a uz ziju niekde uplne inde napr. na islande :D

ono sikovnych hlav je na sovensku habadej. problem je inde.

priklad: prakticky v ktorejkolvek ceskej slusnej hospode sa da najest za rozumny peniaz. podotykam ze dobre najest co sa tyka kvality jedla aj mnozstva. nie je problem najst dobru a lacnu hospodu aj v prahe, ked sa clovek len trochu vzdiali z turistami okupovanych casti. clovek pride do hospody a je zakaznik. na slovensku? prides do restauracie alebo nech sa to uz vola akokolvek, pol hodinu cakas kym si ta casnik vsimne. laskavo ta necha vybrat si z predrazenej ponuky a ked to donesu tak bud to je nekvalitne urobene, alebo mala porcia, alebo oboje sucasne. spominal som uz ze to je predrazene?.. ;-)

jeden z mnohych problemov je, ze zatial co podnikatelom v cechach a naprikald v polsku staci zarobit menej, mnohi slovaci su nenasytni. z tohto pohladu je vela slovenskych podnikatelov pracujucich v lubovolnej oblasti skor zlatokopmi.

jeeezis... ja som mimo temy len sa tak zo mna prasi... kde sme to boli? kosicka zoo?.. :-) koniky tam maju pekne.. :-) detom sa pacia... :-D
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Predchádzajúci

Späť na Návštevy cichlidárov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia