Zisťujem u mojich Ocellatov určitú agresivitu. Dokedy čakať?

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Zisťujem u mojich Ocellatov určitú agresivitu. Dokedy čakať?

Poslaťod ferko2 » Pia 13. Jan 2012 9:30:19

ahojte.zisťujem u mojich OCELLATOV určitú agresivitu.prejavuje sa to tým že sú proti sebe s otvorenými papuľami a trasú chvostovou časťou tela.slabší samozrejme rezignuje a rýchlo sa stiahne.začínajú sa vzájomne napádať.neublížia si? potrebujem ich aj na vašu radu zredukovať.len neviem ako.jedná sa o to,že teraz predám povedzme štyroch a potom prídem na to že v akvárku mi zostali ryby ktoré nemôžem spárovať. chcel by som si nechať v 120-tke jeden pár a v 300-vke dva páry.bude to v poriadku?

mám ešte čakať a do kedy?lebo keď predám kde budem po tom zhánať samičku alebo samčeka. :think :think :think
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: dokedy čakať

Poslaťod l_laco » Pia 13. Jan 2012 9:53:43

Si si istý, že potrebuješ pár? Chceš tie ryby množiť a odchovávať? Lebo ak nie a ak nemáš na to podmienky, tak zbytočne riešiš túto dilemu.
Myslím si že 120 l akvárko je vhodné tak pre jedného jedinca, ktorý si tam vytvorí vlastné územie a bude sa cítiť najlepšie ak bude mať kvalitnú filtráciu a potravu. V 300-ke by si ich určite mohol mať viac no na dva páry určite zabudni. Skôr pouvažuj nad rybami ktoré by sa ešte k nim hodili aby tam bolo viac druhov a jedincov aby sa ich agresivita trochu "rozložila" medzi ostatných.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod perchess » Pia 13. Jan 2012 9:58:44

No neviem, nechcem ťa uraziť, ale ty si asi z tých, ktorým treba trikrát povedať, aby raz pochopili :x :x Už ti tu ktosi v inej téme na tvoj problém radil, neviem načo zakladáš novú s tým istým problémom.
Ja ti môžem poradiť len toľko: 120 litrov na 2 dospelé ocelaty je žalostne málo. Veď sám vidíš ako sa správajú teraz. Takže na tvojom mieste, nechám si 4 kusy v 300-vke, predeľ priestor drevom a/alebo kameňmi aby sa slabšie jedince mali kam uchýliť. A ak vyslovene trváš na tom, že ich chceš odchovávať, tak v momente trenia rozoznáš samca od samice, tie si nechaj a zvyšné dva hneď odlov. 300-ka pre dospelý pár stačí za predpokladu, že tam už nedáš žiadne ryby (okrem potravy). Do 120-ky daj nejaké menšie cichlidy alebo ju môžeš mať na chov živej potravy. Ak máš ambíciu odchovávať ocelaty, živú potravu budeš potrebovať.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod perchess » Pia 13. Jan 2012 10:01:24

....pozerám, že l_laco ma už predbehol, kým som ja písal svoj príspevok....
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod ferko2 » Pia 13. Jan 2012 12:16:00

dobre je mi to jasné.ale já som chcel vedieť,ako mám teraz postupovať keď ich chcem predať.mám čakať kým sa začnú vytierať?o to mi ide.aby som si nepredal a potom to nekupoval.nechám si štyroch ako píšeš ale keď neviem čo si mám nechať.
ferko2

Poslaťod l_laco » Pia 13. Jan 2012 13:14:45

Pohlavie u A.ocellatus sa dá rozoznať len počas párenia keď párik kladie ikry a to podľa tvaru kladielka. Aspoň také informácie mám ja ... možno skúsenejší poradia niečo iné.
Ale teóriu si zvládol na 1* :-) treba mať viac kusov aby sa z nich vybral pár ktorý sa bude množiť. U takto vybraného páru je najväčšia pravdepodobnosť že budú mladé dobre odchovávať, že samec po čase nezabije samičku a podobne .. ale istota to nie je. Je to len predpoklad.
Obrázok užívateľa
l_laco

Re: Zisťujem u mojich Ocellatov určitú agresivitu. Dokedy čakať?

Poslaťod ferko2 » Pia 13. Jan 2012 22:28:41

no vidíš...ale stále neviem čo ďalej...ktorých predať a ktorých si nechať...keď je to všetko rovnaké,aspoň mne sa to tak zdá-tak neviem. :nech
ferko2

Poslaťod ferko2 » Pia 13. Jan 2012 23:52:47

nie perches!nič mi netreba povedať tri krát.vážim si tvoje rady a rady ostatných chlapcov.mám ich 10.všetci sú rovnaký a krásny až na jedneho.ten je najkrajši.dobre:nechám si dvoch,ale ktorých ôsmich predať?čo ak mi nezostane pár?
ferko2

Poslaťod l_laco » Sob 14. Jan 2012 6:27:31

sorry, ale naozaj ti treba veci opakovať tri krát ...
Máš to napísane vyššie, že pohlavie rozoznáš len počas kladenia ikier a že ak chceš aby a ti ryby množili musia sa vybrať oni sami. Zbytočne budeš nechávať samca a samicu ... cichlidy nie sú ako napríklad mrenky, alebo živorodky, že sa vytrie hociktorý samec s hociktorou samicou ... U mnohých cichlíd sa musí chovať viac kusov aby sa oni samé vybrali, potom más chovný pár ktorý sa množí.
Ak nevieš ktoré dva kusy si nechať, tak ich nejaký čas pozoruj a vyber tie ktoré sú voči sebe najmenej agresívne. Nič ti to síce nezaručí, ale je tu šanca že ani v budúcnosti sa nebudú biť. Pokiaľ nechceš takto, tak si nechaj toho najkrajšieho a aj druhého najkrajšieho a ostatné predaj.
A čo ak ti nezostane pár? ... nič. Ak to budú dva samce alebo dve samice ktoré sa budú akceptovať tak budú spolu pokojne žiť. V každom prípade by som k nim ale dal ešte aj iné väčšie ryby aby neboli v akvárku samé dve ryby ... lebo sa budú napádať.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod ferko2 » Sob 14. Jan 2012 8:17:22

budem sa vaších rád držať.hodne som sa tu dozvedel a zistil som že chovanie tak krásnych rýb má svoje čaro ale aj úskalia.ale určite z vašou pomocou a radami docielim to čo chcem.je to krásny "šport" a super relax. :)
ferko2

Ďalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia