Čo si myslíte o účelovom krížení afrických cichlíd?

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Čo si myslíte o účelovom krížení afrických cichlíd?

Poslaťod jovan » Sob 23. Jan 2010 21:13:39

Stero píše:No čo sa týka mutantou tak neviem neviem ale je pravda že by k takémuto "evolučnemu" križeniu mohlo dôjsť aj vo voľnej prírode a tak som teda samičku odlovil do pôrodničky a uvidím čo to napokon bude (dúfam že nie Alien) :hug

Myslel som MULATOV A MULATKY A NIE MUTANTOV,dobre že si odlovil,daj potom foto čo s toho vyšlo :rock
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Reklama

Poslaťod Junaksk » Štv 04. Feb 2010 22:25:49

podla mna je to aj ked vynimocna ale nie neprirodzena vec sak stiff myslim zalozil temu o flowernhornoch a dal tam link na nejaku stranku a tam bolo video a na videu sa trel red parrot s flowerhornom....
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod majky » Štv 17. Jún 2010 21:30:54

mne sa uz davnejsie skrizily ps elongatus mpanga a samica redred zebra nechapal som to kedze su dost odlisny ale najskor to bolo sposobene tym ze som prisiel o samca redred,a samica sa zaplnila tak elongatus jej pomohol ked boli mlade tak boli zlte ako zebra ale svetlejsie a telo bolo predlzene ako u mpang a na tele mali taky modry lesk az perlet .no nechcel som to sirit dalej tak som nechal len par kusov co som dal bratovi na paradu dnes uz neziju.ale tiez si myslim ze v prirode to tak funguje ,aj ked som pocul ze krizene ryby su neplodne ako je to?a fire fish som videl u kamarata oranzove mlade a medzi nimi par kusom sive a vraj ked vyrastu a budu sa triet tak ich mlade mozu byt zas cervene .pacili sa mi tieto ryby ale su dost velke.
majky

Images: 12
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Rado44 » Pia 18. Jún 2010 6:06:07

Ja keď som už dávnejšie choval afriku ,tak som mal jedného samca Melanochromisa a ten bol v celej nádrži dominantný a vytrel sa skoro zo všetkými samicami v nádrži.Najčastejšie sa trel s zebrami ,či už redred alebo OB ,lebo týchto samíc som mal najviac.Čo si pamatám tak sa vytrel s p.traewasaev,p.saulosi,p.zebra(redred,OB),l.yellow,m.aureatus
Obrázok užívateľa
Rado44

Images: 26
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod dkollar » Pia 18. Jún 2010 7:05:14

vsetko je to vec ponuky a dopytu. kym budu ludia mat zaujem o tieto krizence, bude existovat aj ponuka.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod Stero » Pia 18. Jún 2010 8:07:45

Ja si myslím že trh zarába na akvaristoch ktorý sú nedôsledný. S chovom všeobecne to je takto stále. Ľudia čo sa tomu venujú vážne si pri kúpe zvieraťa napr psa vyžadujú čo najviac informácii a často ku kúpe potrebujú neviem aké papiere ako dôkaz rodu toho psa. Niekto kto chce len tak nejakého orecha kúpy je mu jedno odkiaľ a je mu jedno čo. U rýb je to asi tak isto tí čo sa tomu venujú sa snažia mať ryby len originály a na ponuky trhu s krížencami nereagujú. A je tu ešte jeden problém. Napr mne sa skrížila samica Cyrtocara moori so samcom sciaenochromis fryeri a teraz neviem ako ma mam male nazvať Cyrtocara fryeri alebo sciaenochromis moori :crazy: :crazy: :crazy: :devil ???
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod dkollar » Pia 18. Jún 2010 8:26:12

no ked sa cloveku pokrizia ryby v akvarku medzi sebou to je ine. neda sa striehnut na kazdu jednu ze co robi a s kym. ja som niekde videl nazor ze je v poriadku ked su umelo vytvarane druhy, ale mali by mat len marketingove mena (anglicke napriklad), nie latinske. aby takto boli rozlisene od origos prirodnych druhov. toto si myslim ze je dobry napad.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod dkollar » Pia 18. Jún 2010 8:33:32

Stero píše:Napr mne sa skrížila samica Cyrtocara moori so samcom sciaenochromis fryeri a teraz neviem ako ma mam male nazvať Cyrtocara fryeri alebo sciaenochromis moori :crazy: :crazy: :crazy: :devil ???

posli foto, daco duchaplne vymyslime.
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod vladko » Pia 19. Nov 2010 22:01:20

ja som sa uz vyjadril aj v inych temach, pre niekoho je to atraktivne a podarilo sa mu nieco nove pekne uzasne ale zas na druhej strane nato su specializovane "pracoviska" a nie domace liahne som proti tomu my nevidime do ryby aku ma genetiku ake ma predispocicie a podobne skor mozeme nieco pokazit ako vylepsit tu sa jedna o geny nie len o farebnost a niejaku anatomicku zmenu
povedzme si uprimne kolko psov "orieskov" ozaj krizenych kade tade je "peknych" vhodnych nosit statut krizenec ?
neberme do uvahy je zlaty rozkosny ... :!:
Obrázok užívateľa
vladko
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Pito » Pon 29. Nov 2010 13:16:49

vsade sa tiez spomina ze sa krizia aj tropheusy medzi sebou. ma niekto nejake foto ako vobec taka ryba vyzera? rad by som to videl. viem ze chovatelia davaju na take veci pozor, ale ci sa nahodou niekomu v akvarku nepokrizili. alebo nejaku stranku kde su znazorneni taki krizenci . dakujem
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 24 hostia