tropheus ilangi

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

tropheus ilangi

Poslaťod kravecpo » Str 17. Júl 2013 16:08:31

ahojte...mám asi 25 člennú chovnú skupinu týchto tropheusov...všetko je ook...myslím že super sa im darí...krásne vyfarbené, žerú aj všetko len sa chcem spýtať či im viem nejak pomocť k vytieraniu? vždy po výmene vody a aj tak bez výmeny sa vábia...aj to vyzerá že už sa vitierajú ale stále žiadna samička nenosí. Nechápem prečo...všetko funguje len nie a nie sa vytrieť. Ak mi viete nejak poradiť tak bdem len rád.
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: tropheus ilangi

Poslaťod Rostratus » Str 17. Júl 2013 16:45:57

Ahoj a vieš zruba aké sú staré? Akú majú asi veľkosť?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod kravecpo » Štv 18. Júl 2013 10:21:11

majú cca 1,5 roka a velkost asi 8-10 cm
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod jusko » Štv 18. Júl 2013 12:40:47

Všetko je v poriadku - mne sa tiež vytierali okolo 2 rokov a až teraz, po 2,5 roku prvý krát donosila - u týchto Tropheusov je to normálne - hlavne pri F1.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Rostratus » Štv 18. Júl 2013 15:25:42

Tak ako aj Jusko napísal, sú v podstate ešte mladé ( aj keď nehovorím, že by sa už nemohli trieť), ale chce to ešte čas.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod kravecpo » Štv 18. Júl 2013 17:27:39

Fajn tak ďakujem...Už som sa bál že mám niečo zlé v akváriu alebo niečo s vodou alebo čo ja viem...ak ešte možem jednu otázku...dosť sa rozpráva a píše o domácej potrave pre tropheusov...je to dobre? aké máte skusenosti? a z akými surovinami máte skusenosti? Lebo je toho veľa a tak neviem k čomu sa prikloniť. zatiaľ boli kŕmené len originál granulami a vločkami pre tropheusov. Veľmi pekne vám ďakujem že ste ma upokojili ..že je to ok ak ešte nenosia a vopred ďakujem za odpoveď na moju ďalšiu otázku :D
kravecpo
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod jusko » Štv 18. Júl 2013 19:24:01

kravecpo píše:Fajn tak ďakujem...Už som sa bál že mám niečo zlé v akváriu alebo niečo s vodou alebo čo ja viem...ak ešte možem jednu otázku...dosť sa rozpráva a píše o domácej potrave pre tropheusov...je to dobre? aké máte skusenosti? a z akými surovinami máte skusenosti? Lebo je toho veľa a tak neviem k čomu sa prikloniť. zatiaľ boli kŕmené len originál granulami a vločkami pre tropheusov. Veľmi pekne vám ďakujem že ste ma upokojili ..že je to ok ak ešte nenosia a vopred ďakujem za odpoveď na moju ďalšiu otázku :D

Ja by som neexperimentoval s domácou stravou - stačia 2 druhy vločkovej - napr. SERA FLORA a TROPICAL SPIRULINA Super Forte.
Kŕmim takto 10 druhov Tropheusov a v pohode.
Sem - tam raz za 2 týždne trošku mrazeného cyklopu - ale fakt len trochu!!!
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Rostratus » Štv 18. Júl 2013 19:41:15

Čím pestrejšia strava, tým podľa mňa lepšie. Ja som dával aj "domáce krmivo", ktoré som si sám urobil. Tu je krátky článok ako na to: http://www.cichlidportal.sk/portal/inde ... e-cichlidy

Samozrejme som nekŕmil len touto zmesou, ale krmivo som striedal. Keby si sa strašne nudil, alebo mal na to čas, mohol by si na balkón, alebo niekde v záhrade ( neviem kde bývaš), napustiť nádobu a do nej dať kamene. Ak na to bude intenzívne svietiť Slnko časom sa vytvorí na nich riasa. Tento kameň dáš rybám na spestrenie do akva, aby ho obžrali. Ale toto trvá pomerne dlho dokým "narastie riasa" a ožerú to za chvíľku. :mrk
Obrázok užívateľa
Rostratus

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia