Malawi 200

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 0

Malawi 200

Poslaťod erkekjetter » Ned 21. Mar 2010 16:09:50

Názov nádrže: DIVERSA BUDGET 100
Biotop nádrže: Malawi
Rozmery nádrže (d x v x h): 100x40x50
Hrúbka skla: 8 mm
Objem nádrže : 200 l
Dekorácia v nádrži: Akvarium je založené niečo cez mesiac,takze ešte nieje celkom dokončené,zatial:Pozadie tapeta kameň,piesok jemný extra biely,koreň,kamene...(plán je lavové kamene)
Filtrácia nádrže: EHEIM biopower 240
Osvetlenie nádrže: Dve žiarivky 30 w
Ohrievanie nádrže: EHEIM jager 150 w
Stojan pod nádržou: Skrinka dodávaná s akváriom
Kryt nádrže: Diversa,plast
Rastliny v nádrži: nie su a ani neplánujem
Ryby v nádrži: 6 ks Labidochromis caeruleus
2 ks prísavník
2 ks Pangasianodon hypophthalmus
1 ks Polypterus Senegalus
Kŕmenie rýb: sera flora vločkové,SAK green granule
Výmena vody: cca 1\tyždeň asi 3 vedrá :D
Fotogaléria nádrže: v prílohe
Videogaléria nádrže: zatial nie je
1.jpg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
erkekjetter

Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Malawi 200

Poslaťod Byk1984 » Ned 21. Mar 2010 16:13:52

Trebalo by tu nadrz dokoncit,lebo ej prazdna a urcite tam neptria Pangasianodon hypophthalmus.Tych niekomu predaj,lebo to niesu Malawi ryby
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Aldebaran » Ned 21. Mar 2010 16:15:00

to akvárium mi príde také prázdne, ale keďže píšeš, že ešte budeš dokončovať, tak si počkám na výsledok :)
inak si myslím, že celkom fajn. Len by som vymenil tých pangasiodonov za nejaké malawky kontrastné k tým yellowkám... Inak, nie je ten pangasiodon pôvodom juhoázijská ryba?

A ak by sa dalo, bolo by fajn pokúsiť sa schovať filter, ale to je detail.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod erkekjetter » Ned 21. Mar 2010 16:19:17

No pangas je tam,lebo v malom akva už byť nemohol.Ale celkom spolu vychádzajú,aj keď aj ja by som sa ich najradšej zbavil.No to boli moje prvé ryby.Tie ostatné cichlidy by som ešte chcel,možte dávať návrhy,ešte cca 10 ks by som tam chcel dať.A kamene velmi drahé,tak ich dokupujem,ale nebojte,mam v pláne dať ich tam na skoro celé dno...a pri filtri do hora,aby som ho zakryl.3D pozadie momentálne drahé pre mňa.
Naposledy upravil erkekjetter dňa Ned 21. Mar 2010 16:53:53, celkovo upravené 1
erkekjetter

Poslaťod Stero » Ned 21. Mar 2010 16:24:04

Nechcel by si radšej niečo z tanganiky? Ale či už Malavku alebo Tanganiku tak isto vyhoď (daruj, predaj) Pangasianodon hypophthalmus, Polypterus Senegalus tie tam nemajú čo robiť a nehovoriac že takto to nemôže byť biotop Malawi. Škoda že si nekúpil radšej nejaký externý filter, ušetril by si, ako peniaze tak aj čas a nervy.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod erkekjetter » Ned 21. Mar 2010 16:41:12

No externý bol v pláne,ale zase...peniaze :( Nad tým sumčekom porozmýšlam,viem že tam nemajú čo robiť,ak nájdem niekoho kto by ich chcel,tak s radosťou darujem.A ak niekto vie,kde zohnať lacnejšie kamene,budem rád.Najlepšie okolie BB.ďakujem :P
erkekjetter

Poslaťod Aldebaran » Ned 21. Mar 2010 16:54:15

erkekjetter píše:A ak niekto vie,kde zohnať lacnejšie kamene,budem rád.Najlepšie okolie BB.ďakujem :P

treba si urobiť výlet do prírody, najlepšie niekde do okolia nejakého potoka alebo rieky, pohľadať veľké/malé/stredné kamene, dať vyvariť a máš. Ale to chce veľa trpezlivosti a aj kúsok šťastia, nájsť tie správne. neviem, či je nejaká lacná alternatíva kameňov, ktoré sa dajú kúpiť v akvaristike...Každý, kto predáva kamene, je svojim spôsobom zlodej :chuckle
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod erkekjetter » Ned 21. Mar 2010 17:00:56

No,riek je tú dosť,možno by som aj niečo našiel,ale ako som písal,najradšej by som chcel tie lávové...a tie neviem ako ináč nájsť ako v obchode.A zlodejina to teda je,ale tak nebývame pod sopkou :D Poprípade,velký koreň by tam veľmi vadil? :devil
erkekjetter

Poslaťod Stero » Ned 21. Mar 2010 17:04:58

No korene zvyknú zmäkčovať vodu a Africké cichlidy si vyžadujú tvrdú vodu a preto sa nezvyknú dávať do Afriky.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Aldebaran » Ned 21. Mar 2010 17:06:24

erkekjetter píše:No,riek je tú dosť,možno by som aj niečo našiel,ale ako som písal,najradšej by som chcel tie lávové...a tie neviem ako ináč nájsť ako v obchode.A zlodejina to teda je,ale tak nebývame pod sopkou :D Poprípade,velký koreň by tam veľmi vadil? :devil

vadil, nevadil...to ťažko takto povedať. V zásade sú korene skôr do amerických biotopov, keďže africké jazerá sú skalnaté a nie je okolo nich veľa stromov, ktoré by tam mohli tie korene nechať...Ale v zásade ide vždy o to, aby sa to páčilo tebe. Pokiaľ ten koreň nebude nalakovaný na červeno a bude aspoň trochu obložený kameňmi, myslím, že nemáš čo pokaziť.

Len pozor na korene a drevo všeobecne, lebo sa dosť dlho lúhuje a do akvária vypúšťa rôzne látky, ktoré by mohli prípadne okysliť a zmäkčiť vodu, takže ak prírodný koreň, tak dostatočne dlho močiť v sude niekde, kým neprestane farbiť vodu.

EDIT: sakra, zas ma Stero predbehol :P . Musím prestať písať také tapety, lebo potom vyzerám, že len opisujem to čo napísali druhí :rofl
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 70 hostia