500l juzna amerika

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

500l juzna amerika

Poslaťod umpalumpa » Pia 20. Nov 2015 1:53:38

ahoj
po nejakej dobe a predchadzajacom pokuse o tanganiku, moc skusenosti som nenazbieral ( bohuzial osadku skolil parazit), skusam zakladat nove akva
tentokrat juhoamericky biotop
rad by som spravil co najmenej chyb, preto sa na vas ako skusenejsich obraciam s prosbou o radu ako poriesit co najlepsie osvetlenie akvarka, tak aby prosperovali rybky a rovnako rastlinky

Biotop nádrže: juzna amerika
Rozmery nádrže (d x v x h): 200cm x 55cm x 50cm
Hrúbka skla: 10 mm
Objem nádrže : cca 520L
Dekorácia v nádrži: kamene,korene,kremicity strk 2-5mm, cierna folia pozadia
Filtrácia nádrže a ohrev: EHEIM PROFESIONEL 3 THERMO 2180
Osvetlenie nádrže: ????????????
Stojan pod nádržou: jaklova konstrukcia
Kryt nádrže: SKLO
Rastliny v nádrži: ludwiga arcuata, eleocharis acicularis, echinodorus cordifolius, echinodorus harbich red
Ryby v nádrži: uvazujem 6ks Rio Manacapuru, 2ks Ancistrus, + nejake mensie hufove rybky Tetry možno Panciernicky

doteraz som mal v nadrzi 2 x Diversa LED 27,4W , 6500k . toto osvetlenie sa mi ale pre rastlinky javi ako nedostatocne a rad by som ho nahradil niecim inym

rozhodujem sa medzi Aquatlantis Easy LED Universal Freshwater 1450mm , neviem ci bude dostatocne osvetlenie ak pouzijem len jednu lampu
pripadne 2ks kratchich svetiel Aquatlantis Easy LED Universal Freshwater 895mm
preferujem samozrejme co najjednoduchsie riesenie, co sa tyka instalacie, najskor len ulozenie na krycie sklo

dalsia alternativa je klasicke ziarivkove osvetlenie ci uz zavesnym svietidlom alebo svetelnou rampou

mate niekto skusenosti so spominanymi LED svetlami? moze fungovat aj riesenie s jednym 1450mm LED svetlom?
za pripadne odpovede dakujem
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
umpalumpa

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia