Rady pre Malawi 200 litrov

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Rady pre Malawi 200 litrov

Poslaťod Marquicio » Uto 17. Nov 2015 15:48:39

akvárium aj so skrinkou.jpg
Názov nádrže: Malawi cichlid tank
Biotop nádrže: [/b Malawi
[b]Rozmery nádrže (d x v x h):
1000x500x400 mm
Hrúbka skla: asi 7mm
Objem nádrže : objem 200 litrov, čistý objem+- 150 litrov
Dekorácia v nádrži: 3D pozadie, čierny piesok o zrnitosti do 1mm, riečne aj iné kamene, koreň
Filtrácia nádrže: Vonkajší filter fluval 205 s prietokom 680 l/h
Osvetlenie nádrže: 2x Sylvania Aquastar T8, 30W, 895mm
Ohrievanie nádrže: AQUA EL Comfortzone 200 W Gold , teplota +- 24-25 stupňov
Stojan pod nádržou: drevená skrinka
Kryt nádrže: plastový čierny kryt
Rastliny v nádrži: anubias 1x
Ryby v nádrži: 10 x labidochromis caeruleus
3x Archocentrus nigrofasciatus
2x cichlidy ktorých neviem názov
1x karas zlatistý
Kŕmenie rýb: sera vipan, tropical xixhlid color 3-4x denne
Výmena vody: raz za 7 až 9 dní asi 40 litrov vody

Akvárium som kupoval z akvaristických potrieb v PO, kde ho mali vystavené a zabehnuté. Až po prívoze domov som zistil, že takmer celý kryt zvnútra, samotné trubice, pozadie, hadice a aj horné časti skiel akvária sú pokryté vodným kameňom, ktorý ani po všelijakom čistení nešiel úplne dole.
Akvárium mám v prevádzke asi 2 mesiace. Prestala svietiť jedna trubica, ale už je objednaná. Na to pozadie sme s mamou dávali asi všetko čo sme doma mali - ocot, sódu bikarbónu ale nepomohlo to takmer vôbec odstrániť vodný kameň ktorý už ma tmavozelenú farbu od rias. Na fotke vidíte aj tie svetlé miesta a to je pôvodná farba pozadia. Teraz to tmavé pozadie a čierny piesok robia akvárium dosť tmavé. Vidíte aj, že akvárium nie je veľmi rovno, no bohužiaľ stôl pod akváriom je taký aký je, bez akvária je síce vyrovnaný ale potom sa akokeby "rozlezie" :D
Čo sa osádky týka, tak toho karasa nemám kde dať, no chcem prikúpiť 54l akvarko na prípadný odchov malých. Čakám aj na dodávku od jedného kolegu 10 ks Pseudotropheus demasoni. Rybky príjimajú potravu pekne vtedy sú hornej časti, no väčšinu dňa sa držia v dolnej časti akvária čo mi tiež "nedá spať" keďže na fotkách a videách od vás sú ryby v hornej polovici akvária.
Napájanie je len provizórne spravené keďže sa u nás prerába elektrika.
Za každý komentár, radu, pomoc, pripomienky budem len a len rád.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Marquicio

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť