Moj prvy pokus

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Moj prvy pokus

Poslaťod Chloe » Pia 04. Apr 2014 12:03:49

1.jpg
Názov nádrže: Moj prvy pokus :)
Biotop nádrže: Malawi
Rozmery nádrže (d x v x h): 900x500x500 mm
Objem nádrže : 220 l
Dekorácia v nádrži: 15 kg kremiciteho piesku (1-3mm) a kamene
Osvetlenie nádrže: zatial len provizorne...pracuje sa na nom:)
Rastliny v nádrži: ziadne..ani ziadne neplanujem
Ryby v nádrži: 10 ks melanochromis auratus
Kŕmenie rýb: 3-4x denne - mrazene krmivo, granule, susena riasa - vlocky, sem tam salat...
Výmena vody: 1x tyzdenne - 40-50 l
Poznámka k nádrži: Ahojte:) Toto je moj prvy pokus o akvarium :) uvitam vsetky navrhy, zlepsenia a rady (ked doma zistili, ze robim akvarium, tak mi chceli spravit radost a kupili mi rybky - a kedze som ich nemala kam dat, tak skoncili predcasne v akvariu) - este je tu vela veci, ktore treba dorobit a s ktorymi by som chcela poradit (osvetlenie, kryt, mozno menej kamenov, alebo namiesto kamenov radsej 3d pozadie alebo neviem...)osadku akvaria v najblizsom case neplanujem menit ani doplnat (jedine, ze by som dala prec jednu rybu, ktora mi bagruje cele akvariu a vytvara neskutocne jamy - na cas sa mi podarilo zabavit ju muslami, ktore si cely den a noc strazi a s radostou ich prenasa z jednej strany akvaria na druhu :D ), takže vopred dakujem za nazory :)
3.jpg
2.jpg
[attachment=1]]
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Chloe

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Moj prvy pokus

Poslaťod simon » Sob 05. Apr 2014 10:17:30

Kamene si vyskladaj tak, by to bolo príjemné a pekné pre teba. Viac rybiek by som už nedával, lebo malawské potrebujú veľa priestoru na plávanie a 200 L je pre ne dosť málo. Ale na ten počet čo uvádzaš, by to mohlo byť. Akvárium je potrebné najprv zabehnúť a až potom (cca. po mesiaci-dvoch) dať ryby. Ak použiješ zábehové baktérie, môžeš skôr. Kŕmiť 4x denne je dosť veľa. Stačí kŕmiť 1x, max. 2x denne tak, aby to rybky za 20-30sek. zožrali. Niektoré rybky veľmi rady bagrujú, to je normálne. Do budúcna, ak budeš chcieť dať nejaké iné, popozeraj aké majú správanie, akú veľkú nádrž potrebujú, aké rabky k nim kombinovať a pod.
Prečítaj si na Portáli nejaké články. Je tam všetko, čo budeš potrebovať. Najprv preštudovať, potom robiť. Nech sa rybkám darí, aby ti robili radosť. :yes
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Chloe » Uto 08. Apr 2014 20:10:30

Tak ryby som davala do akvaria po tom co bolo napustene cca tyzden + 1/2 vody som mala z druheho akvaria od kamarata...ale aj tak som chcela pockat dlhsie..rozbor vody mi spravil kamarat v laboratoriu aj mi pomahal s upravou...myslela som ze krmit viac krat denne a menej bude lepsie ale obmedzila som to, pretoze sa mi niektore ryby zdali tlste. skor som riesila dilemu ci tam maju byt skryse alebo nie..lebo som tu niekde citala ze to podporuje agresivitu a teritorialne spravanie...
Chloe

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod simon » Str 09. Apr 2014 15:19:28

Ak chceš moť prirodzenejšie prostredie, skríše a kamene tam nechaj a prispôsob k tomu počet a druh rýb. Časom ako budú rásť uvidíš, ako sa budú správať.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 47 hostia