Začiatočnícke malawko

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Začiatočnícke malawko

Poslaťod Cichlidka » Pia 04. Okt 2013 23:27:43

Názov nádrže: Začiatočnícke malawko
Rozmery nádrže (d x v x h): 1500x500x500
Objem nádrže : 375
Dekorácia v nádrži: vlastnoručne vyrobené 3D pozadie, piesok frakcia 0,6-1,2 mm, vapenec
Filtrácia nádrže: hydor prime 30
Ohrievanie nádrže: zabudované v pozadí
Stojan pod nádržou: na mieru, vystužený masív
Rastliny v nádrži: zatiaľ 0, časom mozno nejake odolné pridam
Ryby v nádrži: ešte nie je rozhodnuté
Kŕmenie rýb: -II-
Poznámka k nádrži: Som úplný zaciatocnik. Pokúšala som sa "odkukať" niečo od skúsených akvaristov, obrázkov, niečo som vygooglila, niečo som prečítala z fóra. Viem, ze to z ďaleko nie je top, ale velmi som sa snažila a dúfam, ze sa tu rybyckam bude dariť. Kamene mali byt tmavsie, ale hádam ked zarastu riasou, bude to oveľa lepšie. Prosím, buďte zhovievaví :blush ďakujem pekne :wasntme
Fotogaléria nádrže: vložte do prílohy fotografie k nádrži, administrátor potom doplní úvodné foto k nádrži
Videogaléria nádrže: ak máte video, vložte odkaz na video, ktoré máte uložené na Youtube.com
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Začiatočnícke malawko

Poslaťod Cichlidka » Pia 04. Okt 2013 23:29:09

Chcela by som vas poprosiť o radu pri osade, chcela by som :
caeruleus yellow 2 samci 6 samiciek
estherae red red 2 samci + 4 samicky
socolofi 2 samci + 6 samiciek
To by bol zaklad + na doplnenie
mozno saulosi alebo letrinops (uvidíme, ktorá viac "padne do oka" a ktorá sa viac hodí, popripade poraďte nejakú peknú farebnu a nie moc agresivnu formu, ktorá by sa hodila k základu.
Ďakujem pekne za názory :angel
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Poslaťod simon » Sob 05. Okt 2013 16:48:49

K tým rybám ti neporadím, lebo nechovám Malawi, ale akvárko je parádne. Super. Rybky budú mať v ňom perfektný domov. Nech sa darí. :mrk
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Nawi » Sob 05. Okt 2013 19:37:52

Do takejto nádrže možeš kludne dať 40 rýb na začiatok,niečo potom vytriediš.Neviem či sa ti podarí zohnať už také ryby kde sa dá rozlíšiť pohlavie.Lethrinopy by som moc neodporúčal,sú kúsok náchylnejšie.Osobne by som ti odporučil takúto osádku na začiatok:
Labidochromis caeruleus „yellow" 10x
Metriaclima estherae red red 10x
Pseudotropheus saulosi coral red 10x
Pseudotropheus socolofi 10x
Potom ak sa ti niektorý druh prestane páčiť obmeníš za iný,prípadne celú osádku.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Cichlidka » Ned 06. Okt 2013 7:07:11

Nawi píše:Do takejto nádrže možeš kludne dať 40 rýb na začiatok,niečo potom vytriediš.Neviem či sa ti podarí zohnať už také ryby kde sa dá rozlíšiť pohlavie.Lethrinopy by som moc neodporúčal,sú kúsok náchylnejšie.Osobne by som ti odporučil takúto osádku na začiatok:
Labidochromis caeruleus „yellow" 10x
Metriaclima estherae red red 10x
Pseudotropheus saulosi coral red 10x
Pseudotropheus socolofi 10x
Potom ak sa ti niektorý druh prestane páčiť obmeníš za iný,prípadne celú osádku.

Ďakujem pekne za názor, už som sa bála, ze mi kto nechce poradit :chuckle
Radšej by som našla už take rybky, kde sa da pohlavie rozlíšiť, nakoľko sama by som to neskôr asi nezvladla a nechcem, aby boli v akva boje. Spolieham sa na to, ze skúsený chovateľ bude vedieť dobre rozlíšiť pohlavie u ryb (aspoň dúfam :wasntme )
Osadkou si dal presne takú, akú som mala povodne na mysli, ale teraz som na rozpakoch, ci by nebolo predsa len pre mna lepšie nájsť druhy, kde sa samička da jednoduchšie rozoznať (napr. farebne, ako saulosi). Neviem si predstaviť u 10 caeruleus, ako budem sledovať, ktoré z nich su samičky a ci netreba pridať ďalšie, resp. vymenit za samcov.
Ešte som sa chcela spýtať na tu výmenu osadky, keby sa mi napr. "zunovala". Ako to robievate ? Vymenite si rybky medzi sebou, alebo predáte cez net?
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Poslaťod terrible » Ned 06. Okt 2013 8:32:18

Myslím, že Nawi to myslel tak, že sa ti horšie budú zháňať ryby vo veľkosti, kedy sa už dá rozoznať pohlavie, väčšinou sa predávajú mladé a vtedy to pri rybách s rovnakým sfarbením oboch pohlaví často rozoznať nejde. Dajú sa samozrejme zohnať aj dospelé ryby, ale to sa zháňa ťažšie a drahšie, alebo by si musela natrafiť na niekoho kto predáva chovnú skupinu. Ale väčšina ľudí chce rybky mladé, aby videli ako im rastú. A s tým pozorovaním napr. yellowiek to nebude až také horúce, predpokladám, že ak máš novú nádrž tak sa na ňu budeš často pozerať a časom ľahko rozonáš pohlavie. Navyše tieto ryby nie sú veľmi agresívne, tak ak by tam aj nebol ideálny pomer pohlaví, tak si myslím, že by sa nič strašné nestalo.
Obrázok užívateľa
terrible

Been thanked: 14 times

Poslaťod Nawi » Ned 06. Okt 2013 16:50:59

terrible povedal asi všetko,väčšina ľudí berie skôr mladé rybky, ak kúpiš dospelé tie môžu byť aj staré a časom ti podochnú.
čo sa týka tej výmeny je len na tebe ako sa rozhodneš,bud ryby dáš na výmenu,prípadne ich predáš niekomu a za to si kúpiš druhé.S tým pohlavím to určite nebude problém,zvládne to aj začínajúci akvarista,stačí len rybky sledovať a podľa správania to ide. ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod jr10 » Ned 06. Okt 2013 21:23:34

Cichlidka píše:Radšej by som našla už take rybky, kde sa da pohlavie rozlíšiť, nakoľko sama by som to neskôr asi nezvladla a nechcem, aby boli v akva boje. Spolieham sa na to, ze skúsený chovateľ bude vedieť dobre rozlíšiť pohlavie u ryb
U cichlid ktore mas v plane kupis pohlavie vobec nemusis riesit, na zaciatok kupis mlade ryby. Dolezity je najme dostatocny pocet ryb primerany velkosti nadrze.
jr10

Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 48 hostia