Kingdom of Betta

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Kingdom of Betta

Poslaťod perchess » Pia 04. Máj 2012 12:24:29

Názov nádrže: KINGDOM OF BETTA
Biotop nádrže: tam okolo koreňa
Rozmery nádrže (d x v x h): 30 x 20 x 20 cm
Hrúbka skla: 4 mm
Objem nádrže : 12 l
Dekorácia v nádrži:
- biely kremičitý piesok 0,8 - 1,2 mm
- mangrové korene
- kremenné okrúhliaky
- pozadie z papiera okrovej farby
Filtrácia nádrže: bez filtrácie
Osvetlenie nádrže: stolová lampa 20W
Ohrievanie nádrže: bez ohrievania
Stojan pod nádržou: komoda
Kryt nádrže: priesvitná fólia
Rastliny v nádrži:
- Anubias barteri var. nana
- Vesicularia dubyana
- Riccia fluitans
Ryby v nádrži:
Betta splendens 1+1
Poecilia wingei 0+2
Kŕmenie rýb: rôzne vločkové a granulované 1-2x denne
Výmena vody: 50% každé 2-3 týždne
Poznámka k nádrži: nádrž pre potechu detí v ich detskej izbe
Fotogaléria nádrže: http://cichlidportal.sk/phpBB3/gallery/album.php?album_id=122

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Re: KINGDOM OF BETTA

Poslaťod perchess » Pia 04. Máj 2012 13:00:05

Tak som sa pred niekoľkými mesiacmi rozhodol založiť deťom miničko, lebo stále okolo mňa tancovali, keď som išiel kŕmiť.... Teraz kŕmia svoje, samozrejme pod dozorom, aby toho neusypali veľa :cake .
Pôvodne tam boli 2 páry Poecilia wingei a 8 ks krevetiek Neocardinia heteropoda var. Red Cherry. Na veľké prosenie detí som im tam dokúpil samca bojovnice Betta splendens. Vzhľadom na široký výber som deti presvedčil, aby si vybrali čistú červenú líniu pôvodom z Rio Predajña - Laguna de la Tééglik. Fotodokumentáciu uvedenej lokality prikladám:

Obrázok

Radosť bola veľká - preveľká, až kým si tento udatný a chrabrý bojovník nezačal v akvárku robiť poriadky. Krevetiek postupne ubúdalo, a samci endleriek dostávali tiež na frak. Za pár týždňov to mali spočítané.... :sweat
Takže som sa rozhodol dokúpiť mu samičku, rovnako čistej červenej línie z tej istej lokality. Dva dni po nej išiel ako blázon, takže bola stále zalezená niekde v machu. Až potom zistil, že to nie je druhý samec, ale samička a jeho útoky prestali.
Vzhľadom na horeuvedené skutočnosti sa chovu Neocardinií už nevenujem a z pôvodného minikrevetárka s endlerkami sa stal KINGDOM OF BETTA.
Obrázok užívateľa
perchess

Re: Kingdom of Betta

Poslaťod Walcott » Pia 04. Máj 2012 19:32:42

Sorry, ale do 12l by som nedal žiadnu rybu, jedine krevetky, aj keď viem že sa tak bežne chovajú, ja už do menej ako 20l by som nič nedával.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod perchess » Sob 05. Máj 2012 13:47:20

Ja viem že tieto perly povodia Mekongu by zniesli aj väčšie akvárko, ale jednoducho som použil to čo som mal doma. Sú tam prosperujúce rastliny, pravidelne robím výmenu vody aj testy. Je to čisto účelovo založené akva pre deti, aby nepchali nos, prsty a hlavne krmivo do môjho akvárka.
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod stiff » Ned 06. Máj 2012 18:37:50

KINGDOM OF kráľovné našich akvárií, skvostné kvalitné ryby žiarivých farieb, fenomenálne perly čistých línií... :D Ty máš ktorú líniu FX5?
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod paloi » Ned 06. Máj 2012 18:43:21

Toto ani nie sú kráľovné akvárií, ale skôr králi akvaristických predajní. Keď ich vidím v tých dvojdecových téglikoch v obchode, mám chuť ich všetky kúpiť, aby som ich zachránil. Takže nejakých 12 litrov pre túto rybu je už celkom slušný luxus.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod perchess » Ned 06. Máj 2012 21:07:52

stiff píše:KINGDOM OF kráľovné našich akvárií, skvostné kvalitné ryby žiarivých farieb, fenomenálne perly čistých línií... :D Ty máš ktorú líniu FX5?

Ako som už písal vyššie, je to divoký odchyt čistej červenej línie z Rio Predajña - Laguna de la Tééglik :rofl :rofl
A ako písal paloi, keď prežili v ich "prirodzenom dvojdecovom biotope", ešte k tomu napusteného vodou len do polovice, tak na 12 litrov nemôžu rozhodne nadávať. Aspoň doteraz sa ešte nesťažovali. Síce sa ešte nevytreli, ale už je to na dobrej ceste :yes
Obrázok užívateľa
perchess

Poslaťod uzivatel » Pon 07. Máj 2012 11:30:15

pani štvete ma ...

Betta do 12l nepatri skor by som tam kupil krevetky
.. najmensi objem by som jej dal 50 l ... pripadne vecsie akvarium potesi
... co sa tika samotky - kludne moze bit chovana v spolocenskom akvarku s ostatnymi rybamy .. ako su tetri - apistogrami- skalare a podobne druhy ryb
je to spolocenka rybka kdora .. ma rad husto zarastene akva s plavajucimi rastlinkami ..
chova sa samec a dve samicky cca 50 L a viac 2 samci sa spolu v jednej nadrzi neznesu a je jedno aka je velkost ( proste to medzi nimi nedopadne dobre ked su spolu )

( apropo nastudujte si nieco o chove tejto krasnej rybky skor nes ju date do takej to malek skatulky i ked viem ze ste ju kupili detom u mna veru nepochodite :devil :devil )

u mna mate palec :ne :ne
uzivatel

Images: 3
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod martinko » Str 09. Máj 2012 19:48:25

No s tou veľkosťou priestoru by som to nebral až tak dramaticky. Pred nejakými 16-17 rokmi som mal v 30l akva samca s dvoma samicami a v pohode sa vytreli a žili aj dosť pokojne. Na rozdiel od prípadu asi spred roka a pol keď manželka veľmi chcela modrého samca. Kúpili sme aj so samicou, dali do 220l a sledovali. Časom sa prestal ukazovať, občas som ho zahliadol niekde medzi rastlinami a nakoniec ani neviem kedy nadobro zmizol. Takže podľa mňa radšej menšie akva bez iných rýb nech tento krásavec dokonale vynikne.
Obrázok užívateľa
martinko

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod uzivatel » Štv 10. Máj 2012 13:25:04

martin samec a 2 samicky ... su na chov v 30l akva v pohode to beriem ale ne mensie ,, ved je to pekna rybka ..
ja som, mal tiez donedavna tohto krasavca [youtube] http://www.youtube.com/watch?v=57XLYAc8 ... e=youtu.be [/youtube] v 112l akva .. no uhynul mi vtedy ked som bol mimo domu 2 tyzdne ..coz mi je velmi luto ... ake mas ryby ??
uzivatel

Images: 3
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 84 hostia