Blue Zaire z Barrandova - Petr Otradovec

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
10
91%
2
1
9%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 11

Blue Zaire z Barrandova - Petr Otradovec

Poslaťod paulinn » Uto 06. Mar 2012 9:19:17

Po prosbě pana Petra Otradovce si Vám dovoluji prezentovat tuto nádrž.

Popis nádrže:
Rozměry nádrže (d x v x h): 320 x 100 x 85

Nádrž je z 15mm skla,písek říční všechen prosátý skrz jemný cedník aby samice při tření společně s jikrami nemlela i větší kamínek který následně poškodí jikry,kameny jsem nasbíral v Jizeře na Malé skále a v Jeseníkách v potoce.Pozadí je z polyuretanové pěny a barevně ladí s kameny na dně.Nešetřil jsem s pískem abych po bagrování ryb při hledání potravy neviděl skleněné dno.Jak je vidět na videu veškerá technika je mimo nádrž - je provrtán bok nádrže a k boční stěně je přilepená menší filtrační nádrž.Z této nádrže čerpací hlava tlačí vodu do další nádrže s obsahem ehfisubstratu a mušlemi, další čerpadlo do pomaleji tekoucího pískového filtru - obsah tvoří jemný říční písek dále hrubší písek ,ehfisubstrat,zeolith a zpět do filtru přes jemný molitan k čerpadlu Tunze řízeného Multikontrolem který víří celou nádrž.Vůbec nádrž neodkaluji jen propírám molitany z boční nádrže a měním část vody.Osvětlení mají jen led diody neboť co jsem se dočetl žijí v hloubkách kde je méně světla.Ale někdy jim dopřeji osvětlení 150 w výbojkami.Uvéčko nepoužívám , není potřeba.Co se krmení týče tak krmím mraženými rybkami a grónskými krevetami z Makra.Jak mám nastudováno tak jsou to rybožravé ryby a můj názor je - dej rybám ( všem zvířatům ) co mají v přírodě a muj výsledek vidíte.Granule a suché krmení nepodávám protože si myslím že ta menší ryba co ji sežerou má v sobě vše-trochu ode všeho co se velkým rybám nevyplatí lovit-třeba drobný plankton .oškrábané řasy z kamenů ale to frontosy vědí a proto jsou takové klidné a majestátné když proplouvají mezi kameny.Svoje výtěry frontosy nežerou-samice je chytrá-před vypuštěním zaplouvá do méně přístupných míst v nádrži a tam ponechá 1 nebo 2 rybky a hledá další místo kde zanechá další potomky. Vím že chovatelé rybky klepou a jsou pak ošizeni o tuto starostlivost samice o své mladé.Vydělávat se musí ale já to mám jako celoživotního koníčka a nedělám to pro peníze ale že mi to baví pozorovat chování ryb.
Ale vrátím se k nádrži-čerpadlo Tunze víří vodu až 12 000 litrů za hodinu a ryby jsou i v silnějším proudění.Na noční režim běží čerpadlo s 30%výkonem ale to ti zkušenější dobře znají.Moje ryby nepravidelně hladoví kdýž je samice čerstvě vytřená a nedělá jim to žádný problém-ale když pak dostanou rybky tak voda stříká na sedačku.Nekrmím žádným podpůrným krmením na hmotnost ani vybarvení-jen to co jim v domovině poskytne jejich jezero.

Videogalerie nádrže:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mMLVCQdPNgY[/youtube]
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
paulinn

Has thanked: 9 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Blue Zaire z Barrandova - Petr Otradovec

Poslaťod stiff » Uto 06. Mar 2012 9:30:38

Klobúk dole pred touto nádržou, rybami, ale aj celkovým prístupom...! Vynikajúca práca! :yes :yes :yes
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod kofola » Uto 06. Mar 2012 11:24:18

Tuto nadrz by som chcel vidiet na vlastne oci. Tie ryby su uzasne :clap
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod paulinn » Uto 06. Mar 2012 11:49:51

kofola píše:Tuto nadrz by som chcel vidiet na vlastne oci. Tie ryby su uzasne :clap

Osobně mohu návštěvu jen doporučit, pastva pro oči - pan Petr rád přivítá kohokoli na návštěvě u kafe ;)
paulinn

Poslaťod bobo242 » Uto 06. Mar 2012 12:14:39

super bomba pecka. pan Petr ma moju velku uctu a klaniam sa jeho pristupu k veci. ukazkova, ucebnicova a dokonala nadrz pre cyphs - pre zaujemcov o ich chov - takto to ma vyzerat. tieto fotky sme niekde uz komentovali a tam som vyjadril udiv jednak nad krasnou nadrzou a rybami a druhak nad velkym poctom samcov, vyzeraju uplne pohodovo, ziadne otrhane plutvy, nic. dost to nechapem, ja mam 3 samcov a obcas sa fackaju..momentalne 3. samec vyzera dost zle, dufam ze to rozchodi.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod paulinn » Uto 06. Mar 2012 12:44:11

bobo242 píše: .... vyzeraju uplne pohodovo, ziadne otrhane plutvy, nic.... .

jeden samec je trochu oškubanej, ale jinak jejich soužití je opravdu v pohodě. Fotky jsem vkládala na české "tlamovce" před časem, tam jste je mohli vidět.
paulinn

Poslaťod Rado » Uto 06. Mar 2012 13:20:20

Úžasné ryby, krásna nádrž, výborné čítanie medzi parametrami o akva!!! :clap :yes :clap :yes
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod uzivatel » Uto 06. Mar 2012 15:11:20

tak toto hej .. paradna nardz .. normalne by som sa s rybami i okupal :P
uzivatel

Images: 3
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod Pito » Uto 06. Mar 2012 15:45:43

ty vole, tak to je bomba. ked si teraz prezeram tu svoju nadrz vyzera ako pluvadko :lol:
niet co k tomu dodat. to uz je ozaj kus prirody a obrovsky kusisko poctivej roboty.
nadherny je ten nas konicek, skoda ze si take nieco nemoze dovolit viac fandov akvaristiky. :clap
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Rostratus » Uto 06. Mar 2012 16:19:41

Autorovi nádrže ďakujem za prezentáciu na portáli. Ospravedlňujem sa mu, že som nemal čas mu poriadne odpísať na e-maily. Ale som rád, že je tu konečne táto prezentácia :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 61 hostia