Belial má pravdu raje potrebujú dosť veľkú plochu dna a čo najjemnejší piesok. Chcel by som niečo biotopové a nie extra veľké možno tak do 30-40 cm ???
Skôr som rozmýšľal nad neakým čudom ako je napríklad Polypterus :
Ale tento nieje zrovna biotopový. Niečo v tomto štýle som rozmýšľal. Otázne je či by to rozchodil v nádrži s takýmito rybami. Počítam, že by si ho P.dovii neskôr podal...
Dnes som obohatil svoju nádrž o 2 ks Herotilapia multispinosa . Sú skoro rovnaké ako ostatné jedince, tak dúfam, že sa v nádrži udržia. Kúpil som ich náhodne a neplánovane. Do budúcna pre svoju veľkosť pravdepodobne nemajú šancu v nádrži
Tie multispinosy som tiež mal chvíľu vo svojom akva a musím povedať, že rástli ako z vody. Postupne som ryby vyraďoval, až zostali len kusy, ktoré som dlho zháňal (už by som asi aj mal zhotoviť prezentáciu ).
- rastliny sa majú čím ďalej, tým horšie. Čoskoro z nich nič nebude. Pomaly odhnívajú. - Herotilapia multispinosa sa zatiaľ držia - P.managuensis sa na prekvapenie schopili ( až na najmnejšie kusy), za to sú teraz najviac napádané P. managuensis gold
- čo som veľmi prekvapený Cichlasoma salvini sú úplne v poriadku a bez ujmy na zdraví. ( čakal som, že prvé pôjdu von z nádrže)