Marcus84 píše:takže po spustení CO2 je ph cez deň nastavené na 6,8. a pekne drzí. V noci sa CO2 vypína tak som zvedavý aký bude výsledok ráno
CO2 na noc vypnuté a pH vyskočilo na 7,4.

Marcus84 píše:takže po spustení CO2 je ph cez deň nastavené na 6,8. a pekne drzí. V noci sa CO2 vypína tak som zvedavý aký bude výsledok ráno
Marcus84 píše:Marcus84 píše:takže po spustení CO2 je ph cez deň nastavené na 6,8. a pekne drzí. V noci sa CO2 vypína tak som zvedavý aký bude výsledok ráno
CO2 na noc vypnuté a pH vyskočilo na 7,4.Dne v noci test: vypínam filtráciu na noc a ráno zmerám pH vo filtri aj v nádrži. Zistím kde mi mení pH a podľa toho budem postupovať
Marcus84 píše:Marcus84 píše:Marcus84 píše:takže po spustení CO2 je ph cez deň nastavené na 6,8. a pekne drzí. V noci sa CO2 vypína tak som zvedavý aký bude výsledok ráno
CO2 na noc vypnuté a pH vyskočilo na 7,4.Dne v noci test: vypínam filtráciu na noc a ráno zmerám pH vo filtri aj v nádrži. Zistím kde mi mení pH a podľa toho budem postupovať
Test dopadol nasledovne:
- večerné PH pred vypnutím filtra a CO2: aqua 6,89 a filter 6,89
- ranné pH (celu noc nebola spustená filtrácia ani CO2): aqua 6,91 a filter 7,09
takže viac ako jasné prečo rastie pH. Prepadový filter výrazne okysličuje vodu a to ma vplyv na pH.
Ešte dodatok kH má celý čas, t.j už 5 dní , hodnotu 4,5
perchess píše:Bol som v nedeľu na AquaTerra v Košiciach, a tak som si to zašiel pozrieť naživo.
Je to riadny kolos, ryby vyzerali spokojné, majú kde plávať.... Akurát tie prieplavy okolo pozadia čo je na stĺpe sa mi zdali úzke, ale ako bolo vidno, ryby si zvykli, po patentky ktoré práve servíroval čašník si prišli až z opačného konca.
Podľa mňa by si mal skúsiť otestovať octom tie kamene. Skús vybrať z každého druhu (máš tam aj také čo nie sú založené koreňmi), zo spodnej strany doňho zarypni skrutkovačom alebo nožom (stačí plocha 1x1 cm), nakvapkaj octu a sleduj. Keď budú v poriadku, iba opláchneš vodou a uložíš na pôvodné miesto.
stiff píše:Veľmi pekné a vkusné akva... Je to dominanta reštaurácie.Tak isto aj podnik je super, tá nádrž tam vytvára veľmi príjemnú atmosféru, až dorastú tie ryby bude to paráda..
![]()
Určite sa oplatí vidieť naživo.
Marcus84 píše:perchess píše:Bol som v nedeľu na AquaTerra v Košiciach, a tak som si to zašiel pozrieť naživo.
Je to riadny kolos, ryby vyzerali spokojné, majú kde plávať.... Akurát tie prieplavy okolo pozadia čo je na stĺpe sa mi zdali úzke, ale ako bolo vidno, ryby si zvykli, po patentky ktoré práve servíroval čašník si prišli až z opačného konca.
Podľa mňa by si mal skúsiť otestovať octom tie kamene. Skús vybrať z každého druhu (máš tam aj také čo nie sú založené koreňmi), zo spodnej strany doňho zarypni skrutkovačom alebo nožom (stačí plocha 1x1 cm), nakvapkaj octu a sleduj. Keď budú v poriadku, iba opláchneš vodou a uložíš na pôvodné miesto.
Myslím že vybavenie aqua je ok. Nakolko ked som vypol filtráciu tak mi ostalo pH od večera do rána nezmenené. a vo filtri bola zmena 0,18 pH takže podľa všetkého bude problém v prepade vody z Aqua do filtra kde sa voda prekysličuje.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia