Zelená Amerika 1300L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
10
100%
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 10

Re: Zelená Amerika 1300L

Poslaťod Dali » Ned 24. Feb 2013 19:39:35

Perchess a Laco...tiež som plánoval k altumom hodiť nejakých 8 ks wild discusov...ale ako som už vyššie naznačil...človek mieni manželka mení :)

gogi:

nesmierne si vážim, že práve moja nádrž si vypýtala tvoj koment :yes
Čo sa týka neóniek...80ks bolo vypustených do totálne prázdnej nádrže a mesiac tam okrem nich a vody nebolo nič iné...bolo potrebné naštartovať filter...Potom boli vložené ostatné veci ako štrk, rastliny a podobne...
Ak si čítal opis nádrže, tak si si isto všimol, že som tam napísal "Južná Amerika" a do tej patria aj neónky a prísavníky. Čo tam nepatrí sú Botie a Sae, ktoré sú tam ale z iných dovodov. Rýchlo dospievajúce a čoraz smelšie Altumy ale stádo neóniek postupne likvidujú odhryzávaním plutiev a podobne, takže onedlho už v nádrži nebude ani jedna neónka :) Dúfam, že to upokojí tvoju dušu :Pi
Vieš je tu aj druhá strana mince...dnes som bol skritizovaný veľkou časťou svojej rodiny, že prečo investujem do škaredých "skalárov" a divných hnedých diskusov a prečo miesto nich nekúpim viac žiarivých neóniek a diskusy iných farieb... :S
Myslím, že aj keby som do nádrže vpustil akúkoľvek špeciálnu osádku, nikdy neuspokojím všetkých nadšencov cihlidportálu...ale nevadí...nejak sa s tým pokúsim vyrovnať :lol:
Dali

Images: 18
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod Belial » Ned 24. Feb 2013 20:36:51

Dali, nikdy neulahodíš všetkým. Keď som ja dal preč diskusy a doniesol si S.leucosticta, tiež som bol doma za blázna. Môj svokor tak sedel pred akva a jeho vetu si zapamätám navždy: "Ja si tiež budem musieť kúpiť len takéto nejaké obyčajné ryby". Bolo to smerované práve na tie leucosticty. Skoro som dostal infarkt. Totižto vrchol akvaristiky podľa mnohých vrátane môjho svokra patrí neonka a mramorový skalár.
Tiež sa mi ti tvoje závojnatky moc nepáčia, ale chápem že bez nich by si to mal doma ťažké. :lol:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod gogi » Ned 24. Feb 2013 21:23:48

Plne chápem požiadavky na farebnosť akva(preto so písal o komercii),nemal som nič proti neonkam ako takým(aj keď si myslím že lepšie a hl.dlhšie prosperujú pri cca 22 st.teplote)išlo mi hlavne o tú formu-longfin.Viem pokrok nezastavím,len sa mi hnusia tie azijske experimenty(všeobecne prešľachtili čo sa dalo).Mno verím že časom rodina objaví krásu prirodzených foriem.Pozdravujem,a ešte raz-premakané akva. :claps: :wave:
Obrázok užívateľa
gogi

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Dali » Ned 24. Feb 2013 22:19:14

gogi píše:Plne chápem požiadavky na farebnosť akva(preto so písal o komercii),nemal som nič proti neonkam ako takým(aj keď si myslím že lepšie a hl.dlhšie prosperujú pri cca 22 st.teplote)išlo mi hlavne o tú formu-longfin.Viem pokrok nezastavím,len sa mi hnusia tie azijske experimenty(všeobecne prešľachtili čo sa dalo).Mno verím že časom rodina objaví krásu prirodzených foriem.Pozdravujem,a ešte raz-premakané akva. :claps: :wave:

No povedal by som, že neónkam v mojej nádrži prekážajú najviac tie altumy, ktoré ich terorizujú čoraz viac a pri kŕmení im už nenechajú ani omrvinky, naviac chúďatá majú kvoli prešľachteným závojovým plutvám značne obmedzený pohyb, takže ledva plávu. Moja dcéra ich často počíta a stále napočíta menej a menej...
Ja na to asi idem opačne. Akvária mám odmalička a s roznymy wild formami som začínal, keď som ich z blízkych riek a potokov nosil domov do sklenenej fľaše :) potom som prešiel od fliaš a roznych 12L nádob cez 300L, 420L až k tejto 1300-ovke, no moja rodina zatiaľ objavuje krásu len v čím farebnejších a trblietavejších formách...
Dík za to "premakané akva", no verím, že chlapi tu naokolo majú oveľa prepracovanejšie a dokonalejšie čudá doma :)
Čo vlastne chováš ty a čo by si dal do rastlinného akvária?
Dali

Poslaťod perchess » Ned 24. Feb 2013 22:36:33

Niektorí tu stále nechápu, že nádrž je od základu postavená ako rastlinná a tomu je podriadený výber vhodných dominantných druhov rýb a doplnkových druhov rýb. A to všetko ešte aj s ohľadom na požiadavky členov rodiny (prioritne manželky, predpokladám), keďže sa jedná o akvárko v obývacej hale. Má slúžiť na relax rodiny, nie ako príčina rozporov, výčitiek či nebodaj hádok. Kto ste ženatý a záleží vám na rodine, tak viete, o čom je reč.
Takže Dali, myslím že aj tvoja manželka časom pochopí a vypozoruje (tak ako moja :sun ), že neonky nie sú až také úžasné ryby pre tvoju nádrž.... Ale kým sa jej páčia, nech si tam plávu.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Dali » Ned 24. Feb 2013 22:50:40

perchess píše:Niektorí tu stále nechápu, že nádrž je od základu postavená ako rastlinná a tomu je podriadený výber vhodných dominantných druhov rýb a doplnkových druhov rýb. A to všetko ešte aj s ohľadom na požiadavky členov rodiny (prioritne manželky, predpokladám), keďže sa jedná o akvárko v obývacej hale. Má slúžiť na relax rodiny, nie ako príčina rozporov, výčitiek či nebodaj hádok. Kto ste ženatý a záleží vám na rodine, tak viete, o čom je reč.
Takže Dali, myslím že aj tvoja manželka časom pochopí a vypozoruje (tak ako moja :sun ), že neonky nie sú až také úžasné ryby pre tvoju nádrž.... Ale kým sa jej páčia, nech si tam plávu.

Hmm ja mám hlavne ten problém, že som často v zahraničí a manželka mi povedala, že ak chcem aby sa o to starala, tak tam chce nejaké rybky čo sa budú páčiť aj jej :cry:
Ale pohodička ja som spokojný až až, že sa mi to vobec podarilo zrealizovať :)
No myslím, že tie neónky už radšej fotiť nebudeme, však Stiff :lol:
Dali

Poslaťod stiff » Pon 25. Feb 2013 8:53:38

Dali píše: ...No myslím, že tie neónky už radšej fotiť nebudeme, však Stiff :lol:

Ak mám za seba pravdu povedať, odborné komentáre na závojové neónky a prísavníky (príp. hybridy, či ako boli nazvané tie diskusy) ma vôbec netrápia a ani nezaujímajú.. :smoke Skôr by som bol zvedavý, ako sa darí diskom, daj nejaké info. Už plávajú, žerú? Ako sa udomácnii? Teším sa na nich, kedy fotíme...?
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod Dali » Pon 25. Feb 2013 14:35:43

stiff píše:
Dali píše: ...No myslím, že tie neónky už radšej fotiť nebudeme, však Stiff :lol:

Ak mám za seba pravdu povedať, odborné komentáre na závojové neónky a prísavníky (príp. hybridy, či ako boli nazvané tie diskusy) ma vôbec netrápia a ani nezaujímajú.. :smoke Skôr by som bol zvedavý, ako sa darí diskom, daj nejaké info. Už plávajú, žerú? Ako sa udomácnii? Teším sa na nich, kedy fotíme...?

Hmm no Stiff, už už som chcel písať, že sa ešte neudomácnili, lebo od soboty žrala len samica "leoparda" a ostatné akoby o potravu nemali záujem...Altumy sa išli potrhať a všetkých naokolo (vrátane najvačších diskov) odháňali preč...
Pred chvíľou ale nastal rapídny obrat :) Hodil som im tri druhy mrazenej potravy... koretru, artémiu a tú mrazenú "špecialitu" od tých chovateľov... Diskusy sa najprv okúňali a žrala len samica leoparda ako vždy. Keď som však hodil poslednú dávku všetky diskusy akoby precitli a začali žrať ako divé...nechápal som...najprv začali odháňať alťáky a potom sa začali biť medzi sebou...hlavne samec leoparda a samec pigeon red panda. Škoda, že som nemal v ruke kameru, no stál som ako prikovaný a nechápal čo sa deje...
Teším sa :)
Fotiť možeme kedy chceš, len musím preleštiť čelné sklo a prebehnúť s odkalovačom prednú stranu nádrže...Ináč mám pripravené už aj to prídavné svetlo čo sme sa bavili akurát tá výbojka má len 2900K ...má ale 500W takže prídavného svetla bude zrejme dosť :)
Dali

Poslaťod l_laco » Pon 25. Feb 2013 15:09:22

Dali ... ešte raz musím pochváliť technické prevedenie ktoré okolo akvárka máš, je to premakané. Chcem sa však popýtať na pár vecí :
- ako si dimenzoval veľkosť filtra a jednotlivých sekcií vo filtri tak, aby čerpadlo nebralo príliš rýchlo vodu a tá stíhala dotekať samospádom do filtrácie? A veľkosť diery na prepad verzus výtlak čerpadla? máš na to nejakú "tabulku" alebo len tak odhadom? škrtíš prietok? Alebo ti celý systém niekto urobil na mieru?
- všimol som si aj malý rozdiel na týchto dvoch fotkách:
holý filter.jpg

filter spustený.JPG

Na prvej fotke ešte nemáš vyvŕtanú dieru na prívod vody do toho záchodového plavákového ventilu ... na druhej fotke to už máš zapojené. Dával si to vŕtať dodatočne až po zlepení alebo si si to vŕtal sám?
Tiež by ma zaujímali nejaké detaily prepadu - hladinového aj z dna ... ak sa to dá cvaknúť. Dík.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod jovan » Pon 25. Feb 2013 16:46:13

perchess píše: ,,,,,, že neonky nie sú až také úžasné ryby pre tvoju nádrž.... Ale kým sa jej páčia, nech si tam plávu.

Len tak z recesie..... Ak by si niekedy v živote videl plávať v takejto nádrži 1000 ks hejno červených neoniek
, tak ver tomu ,že by si toto slovné spojenie "nie až tak úžasné " trochou prehodnotil... :hug
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 71 hostia