Dokončil jsem přestavbu nádrže, navzdory původním plánům to trvalo trochu déle než jsem očekával.
Kvůli možnosti schovat filtrační trubky za pozadí, bylo potřeba zkrátit zadní podélnou výztuhu, která byla téměř stejně dlouhá jako nádrž. Nechal jsem uříznout novou kratší, po nalepení bylo potřeba čekat pár dnů až silikon zatuhne. Během toho se upravovalo pozadí. Po dokončení pozadí a nalepení do nádrže přišla zpět příčná horní výztuha, která se musela odříznout kvůli vyndání pozadí. Pak už se jen poschovávala technika, tak aby nebylo nic vidět, opět se čekalo až zatuhne silikon. Nakonec stačilo dát zpět písek a nějaké kameny. Tentokrát jsem s oběma šetřil, takže jsem ubral cca 1/4 písku a 2 kamenů. Celá nádrž je teď jednodušeji zařízená, vnímám jako plus, jelikož se neusazuje tolik detritu a vzniklo víc prostoru pro plavání, ryby jsou víc vidět jelikož se neukrývají mezi kameny. Usnadní to také čištění nádrže a odkalování. Doufám, že nebudu muset dlouho něco podobného dělat. Pokud máte něco takového v plánu, doporučuji obrnit se trpělivostí, nebo se do toho raději vůbec nepouštět. Lepší je vymyslet všechno hned od začátku.