Malawi 112L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: Malawi 112L

Poslaťod heno96 » Pia 17. Sep 2010 5:51:55

pigino píše:Práve som dočítal časopis akvárium o tých šnekáčoch a je to riadne zaujímavé.Žeby som do tretice menil interiér v AQ?No to bude zase zábava,ale aj moja chyba,keďže som to unáhlil a najprv som si neozrejmil čo vlastne chcem.Chcem poďakovať hlavne Henovi,Muriakovi,Juskovi a vlastne všetkým za rady.Idem tu ešte presurfovať Tanganické nádrže so šnekáčmi.Ak o niečom viete,tak sem s linkom.

JA som sa tiez unahlil z AQ a nakoniec som ho od zakladov menil .
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Reklama

Poslaťod heno96 » Pia 17. Sep 2010 5:54:42

vlastomenn píše:pozri si tu viacero nadrzi a potom prides nato ako ulozit kamene aby to posobilo divoko nie ako ulozene po murarsky.pekne kamene su okruhliaky mas ich tam zopar.to akva mas pri stene?ci v strede izby?daj tam aj nejaku tapetu naj ciernu (ja som kupil samolepiacu za 1€) alebo da sa natret aj farbou od vonka vodou rieditelnu napr barakril.ako som kukol asi tam mas org.pozadie s krabice ak dobre vidim.to daj prec to nebude vobec vyzerat dobre.a aku filtraciu si tam pouzil?okyslicujes nadrz?a este jedna rada ak chces mat vodu ciru cim skor nesviet nehaj bezat akva bez osvetlenia filtruj a akyslicuj tym sa skor zbavis nalevnika ;) .

Keď nebude svietiť neurobí sa mu tam hnedá riasa??? Niekde tu na fóre somčitál že a zase keď bude svietiˇveľa tak zelená riasa je to pravda?
Obrázok užívateľa
heno96

Poslaťod vlastomenn » Pia 17. Sep 2010 7:45:28

ja som napisal ze nech nesvieti pokial nezmizne zakal!to moze trvat den dva mozno viac.az po zmiznuti zakalu svietit normalne v dennej pravidelnej prevadzke.
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod pigino » Pia 17. Sep 2010 8:47:37

Ešte ohľadom zákalu ma znepokojujeaj fakt,že som použil Sera bionitrivec a zákal tam je už tretí deň.Síce pomaly ustupuje,ale čakal som,že pri použití toho prípravku sa proces urýchli.Používam ho aj do spoločenských nádrži a tam zaberá okamžite.Mám pocit,že to bude asi tým filtrom-výkonovo je dobrý,ale má malú filtračnú plochu.Bol zložený z dvoch častí,kde tou druhou bolo aktívne uhlie,ktoré som samozrejme vybral a molitan je malý.Však dnes si idem prevziať do obchodu biomolitan a skúsim to nejako napojiť na tú hlavu z filtra.
Ešte mám otázku na úkryty-vydel som tu v galériách mnoho nádrží a niektoré sú veľmi strohé,tzn. že nejakých pár skál a potom iba priestor na plávanie.Je tam potom niekoľko druhov rýb a napriek tomu úkrytov málo.Všade sa píše,že ich treba dostatok a toto tomu odporuje.Je pravda,že tieto nádrže sa mi aj viac lúbia.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod vlastomenn » Pia 17. Sep 2010 13:40:53

zalezi aj od druhov ryb niektore vyzaduju priestor na plavanie ako ukrit a ked je kombinacia tak postacuje par ukritov a zaroven aj priestor a tym vyhovies viacerim druhom.zalezi aj od chovatela ako zariadi nadrz..ale sukromie potrebuju aj ryby.a este myslim ze je krajsia nadrz z dekoraciou ako 4 steny len s rybami. :mrk
Obrázok užívateľa
vlastomenn
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 1
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod heno96 » Pia 17. Sep 2010 14:00:34

máš pravdu vlastomenn radšej viacej skál aj na úkryty a ešte to má jednu výhodu že dominantný samec neutláča tie ostatné lebo sa maju kde schovať
Obrázok užívateľa
heno96

Poslaťod pigino » Pia 17. Sep 2010 14:03:47

Toto je aktuálne rozloženie.Podarilo sa mi aj ten molitan pripevniť o čerpadlo z pôvodného filtra(Hailea).Teraz tam poriadne kričí ale už sa pracuje aj na pozadí a s tým ukrití aj toho filtra.Voda sa zase poriadne zamútila,ale čo už.Mám tam tuším piskovcové kamene a mám pocit,že púšťajú kal,tak hádam sa to ustáli.Nemáte niekto skúsenosti s takýmito kameňmi?Našiel som ich u nás v potoku a boli zaujímavé,tak som neodolal.Niekde som čítal,že je jedno aké kamene,hlavne aby neobsahovali ťažké kovy.Chcem ešte dohodnúť stretko s Foťkom a pozrieť jeho chovňu,takže toto rozloženie nemusí byť konečné ak sa teda rozhodnem pre tie šnekáče.Potrebujem to vidieť.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Poslaťod pigino » Pia 17. Sep 2010 14:06:45

ups nechtiac dve rovnaké foto
Obrázok užívateľa
pigino
Malawi fan
Malawi fan

Poslaťod heno96 » Pia 17. Sep 2010 14:13:08

Skaly sa mi zdajú byť v pohode ale ešte zopár by som ich tam pridal ak tam budeš niake malawi ak šnekáče tak to stačí plus niake uôity možu byť aj z našich slimakov a ešte by som odtial vybral tie červené skalky. Ja to mám takto urobené ale to je v 300L AQ. Ak tým pieskovcom radšej by som ich vybral ja som mal jeden v AQ a stále mi púšťal kal.
neonky.JPG
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
heno96

Poslaťod heno96 » Pia 17. Sep 2010 14:15:16

A ešte k tomu zákalu skús si prečítať toto http://www.cichlidportal.sk/index.php/z ... ho-akvaria Teraz sa mi v AQ robí zakal už 3 dni a z dňa na deň je bielši ale po 5 dni by sa mal začať čistit
Obrázok užívateľa
heno96

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia