perchess ďakujem, no to čo si navrhol by nešlo.
1.) - nezmestili by sa tam aj koreňe aj konáre, akvárko by bolo preplnené a ryby by nemali kde plávať
2.) - farebne by to vôbec neladilo. Konáre sú svetlé, korene boli úplne tmavé ... skúšal som tam nechať jeden menší z tých koreňov no bilo to do očí asi ako keby som tam mal jeden biely vápencový kameň.
nie, jedno alebo druhé.
Ponoril som aj ostatné konáre ktoré pri prvom fotení plávali ešte na hladine a myslím že je tam toho dreva už dosť ... Fotky sú tmavšie lebo na hladine je hustý porast pistie, ale rybám to vyhovuje a naživo to vyzerá lepšie ako na fotkách.
P1090183.jpg
P1090182.jpg
P1090190.jpg
Je pravda, že nejaké oddelené časti na to, aby si ryby vytvorili teritória tam nie sú, ale zas je tam dosť miesta na plávanie, slabšia ryba proste odpláva preč, akva je dosť dlhé aby proste odišla do dostatočnej vzdialenosti.
Redheady ako jediné vytvorili pár a majú dosť miesta na to aby si vytvorili ako-také teritórium okolo kameňa, ktorý sa im práve zapáčil.
Megasema .. žiaľ moje podozrenie na to že sú to všetko samce sa stále viac a viac stáva realitou, no nejaké závažné šarvátky som nezaznamenal, predvádzajú sa, skúšajú svoje sily ale bez zranení.
Rotkeila mám už len jedného, nakoľko tiež boli všetko samce a tak som si nechal toho najväčšieho aby to bolo v akvárku pestrejšie.
Uaru sa zatiaľ nepárujú a podľa toho čo som čítal ani sa tak skoro nebudú a ak hej, svoje si presadia, už teraz úspešne odoženú Megasemu od žrádla ak treba a Akarky hnedé si nájdu svoje útočisko hoci kde medzi dvoma kameňmi.
Vidím, že aj rybám sa takýto voľnejší priestor páči viac. Sú pokojnejšie, nemajú tendenciu zaliezať a schovávať sa. Aj tu sa nájdu tmavšie zákutia kde môžu zaliezť a myslieť si že ich nevidno. A čo bude keď vyrastú ... to budem riešiť potom.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.