Dnes bez foto ...
Rám stojí a čaká sa na stolára .. vraj príde zajtra, dúfam.
Ale ...
počas utorkovej návštevy u Beliala som sa zamiloval do Red Headov a im podobným rýbám. Keďže som rozhodnutý zadovážiť si ich, alebo aspoň im podobné druhy do mojej budúcej 500-ky, chcel by som im pripraviť čo najlepšie podmienky. Mal som v pláne na dno použiť riečny ťažený štrk vo frakcií 1-3mm, no zdal sa mi byť moc "hrubý" a tak som ho dnes preosieval. V pôvodnej frakcií 1-3 by som ho mal dosť na vytvorenie hrúbky dna 5 cm no teraz mi z neho zostala cca. 1/3 a tak buď dokúpim 1 vrece kremičitého 0,6-1,25 a zmiešam ho, alebo použijem ten čo je momentálne v 250-ke, len ho musím tiež preosiať. Zvažujem totiž, či vôbec držať v prevádzke aj 250l akvárko, keďže filter (ako sekundárny, primárny bude JBL), svetlo, koreň, rastliny a aj ryby použijem v 500-ke. Viem že mať dve akvárka nie je nič nezvyčajné, no pre mňa je to z finančného hľadiska trochu luxus... hlavne teraz, keď mi doma denne naznačujú, ako budeme mať vyššiu spotrebu elektriny, vody a podobne ... kôly novému, väčšiemu akvárku samozrejme