Malawi 300L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Malawi 300L

Poslaťod MaximusSk » Štv 16. Aug 2012 23:20:45

Ahojte uvodom by som sa vam chcel predstavit Volam sa Peter mám 26 rokov a som z Trnavy. Akvaristike sa uz venujem viacako 5 rokov a taktiez mojim zamestnanim ze akvaristika. Ako take akvaristicke skusenosti stredne pokrocile mam ale svet africkych cichlid je pre mna spanielska dedina preto by som potreboval zopar rad :lolno: :crazy: . Doteraz som sa venoval viac rastlinnym akvariam ktore ma donutili k tomu, ze musim prejst k afrike vzhladom na to ze mam pomerne dost rodinnych a pracovnych povinnosti a malo casu na vacsiu starostlivost o akvarium. Jedná sa o nádrz o objeme 300L s rozmermi 120x50x50. Na prerabanie afriky toho nebude az tak vela ale aj tak to rozpisem. Predstava je nasledovna. Spodna vrstva substratu je JBL aquabasis ktory tam bol koli rastlinam ten plánujem odsat odkalovacom a zostane len v priemere 3cm vrstva strku..strk je od firmy Hagen zrnitost 1-2 mm planujem este doplnit jemny strk preosiaty a riadne upraveny z vahu. Taktiez z vahu planujem pouzit nejake sutre alebo potom u nas na jednej priehrade blizko malych karpat su tiez pekne lomene kamene vsetky su vapencove takze rybam by to nemalo velmi vadit. Osvetlenie mam t5trubice 2x39w a 2x35w tu mam trosku dilemu ci neubrat z osvetlenia koli riase a prerobit to len na t8 trubice 2x30w. Z rastlin planujem len klasiku nejake anubiasy na kamene. Pozadie bude cisto cierna tapeta zo zadu a z praveho boku. Stojan je pozvarany z joklu vidno ho aj na fotke, doska pod akva je hruba cca2,5cm z masivu a pod akvariom je odrezana karimatka takze by nemal by problem a stojan by to mal udrzat ale rad si v tomto necham poradit od skusenejsich cichlidarov. Filter mam fluval 305 + mám moznost doplnit vnutorny Hailea 1000.
A prechadzame na najpodstatnejsiu vec a tou je osadenstvo. Tu si necham ochotne poradit. Predstava je asi taka ze by som chcel nieco pestre a aby to nenarastlo do monštroznych rozmerov :lol:. Tak pridavam par navrhov: 4x Labidochromis caeruleus 1samec3samice, Cynotilapia afra,1samec,2samice, Pseudotropheus zebra red red. A velmi sa mi paci rod aulonocara napr Aulonocara sp. Fire fish ,aulonocara jacobfreibergi atd...ale neviem ci ich tam mozem supnut kedze nemam s nimu skusenosti Na zaver pridavam par fotiek ako vyzera akva v aktualnom stave jedina rastlina ktora prezila je vallisneria. Za kazdu kritiku napad navrh som vopred velmi vdacny ;)
Este som zabudol dodat ze v zalohe mam vlastnorucne robene 3d pozadie z PU peny nieje to ziadna slava ale je dost mohutne a nerad by som aby to ubralo este viac litrov. Ale aspon pridavam fotku.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
MaximusSk

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 73 hostia