Pre nových

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Pre nových

Poslaťod Stero » Sob 27. Mar 2010 12:53:57

Admin mám jeden návrh. Mohol by si ihneď na úvodnej strane portálu urobiť sekciu. Niečo ako čítaj skôr ako sa opýtaš alebo niečo podobné.Tak aby im to udrelo hneď do očí. Mám na mysli že mnohé témy sa opakujú a mnohý nový prispievatelia miesto toho aby dali niečo do Hľadania, alebo si to tu najprv preštudovali tak zakladajú témy ktoré sú tu už niekoľko krát preberané. Svetlo, filtrácia, rozmnožovanie, riasa atď atď. Je mi jasné že sú prípady keď niečo treba riešiť ale predsa sa to dá riešiť už v rozbehnutej téme a nemusí sa zakladať nová. Stráca sa v tom prehlad a vzniká chaos. Mám na mysli nejak decentne ich upozorniť že ak majú otázku ohľadom napr svetla nech to napíšu do už jestvujúcej témy. A hlavne nech čítajú už existujúce príspevky a používajú HĽADAJ.

Jo a jeden detail nech presne špecifikujú čo chcú, a hlavne nech daju viac informácii, veľkosť AQ, filtrácia, Osadenstvo atď atď.

Ďakujem :yes
Naposledy upravil Stero dňa Sob 27. Mar 2010 21:11:16, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Re: Pre nových

Poslaťod neoac » Sob 27. Mar 2010 18:33:35

ja si myslim že je to docela dobry napad, a zasa nieje ani dobre sa hned pytat a pritom nič nečitat :) - moj nazor.
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Aldebaran » Sob 27. Mar 2010 21:16:26

Ja by som to potiahol ešte ďalej, urobil by som niečo ako "Desatoro prispievateľa" alebo niečo také (samozrejme, počet bodov by mohol byť ľubovoľný podľa potreby). Niečo ako pravidlá prispievania do fóra, v štýle- písať k veci, dostatok informácií, žiadne nadávky a spam, čítať pred tým ako sa pýtaš, neduplikovať témy, nepísať všetko veľkými písmenami (to mi osobne strašne dvíha žlč) a podobne a prásknuť to medzi dôležité oznamy tak ako je fotosúťaž aby to bolo vidieť v každej sekcii fóra.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Rostratus » Sob 27. Mar 2010 22:10:21

Nieje to zlý nápad a ešte viac sa mi páči vo forme ako Aldebaran navrhuje: Desatoro prispievateľa.

Vytvoriť to môžem a neako sformulujem desatoro. Bohužial si myslím, že to aj tak nepomôže, alebo len minimálne. Je jednoduchšie sa niečo opýtať ako to predtým 2 hodiny hľadať vo fóre... Tí čo sú tu od začiatku portálu majú prehľad, čo sa tu preberalo. Nový člen by si to mal najskôr prelúskať a potom napísať. Toto samozrejme uľahčuje "VYHĽADÁVANIE" vo fóre.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Sob 27. Mar 2010 22:32:00

ozaj, ešte ma napadlo, že keď sú témy, na ktoré sa stále dookola ľudia pýtajú, možno by stálo za tú námahu ich vyhľadať a dať ich tiež medzi "dôležité" v príslušných sekciách, aby boli každému na očiach a tým pádom sa nemusí furt pýtať a nemusí to ani dlho hľadať.

Napr.: výroba 3D pozadia, kombinácie vhodných rýb, aké najmenšie akvárium je vhodné, notorická téma o filtrácii a ohrievaní a osvetlení, téma o zeolite, syndróm novozaloženého akvária, najlepšie krmivá a podobne...

Skrátka, dúfam že viete čo som tým myslel.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Rostratus » Ned 28. Mar 2010 11:43:16

Dnes som vložil na portál : Pravidlá fóra

viewtopic.php?f=28&t=574

Ak máte námietky, pripomienky ohľadom pravidiel môžeme to prediskutovať priamo v tom odkaze.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Stero » Ned 28. Mar 2010 14:14:13

Myslím Admin že toto už môžeš uzavrieť aby to tu nebolo v podstate duplexné.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Rostratus » Ned 28. Mar 2010 14:20:25

Ok tému zamykám.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia